Twee redenen om naar Sigep te gaan

Sigep_klein

Komende zaterdag gaat de ijsbeurs Sigep van start. Van 19 tot en met 23 januari staat het Expo Center in Rimini, Italië niet alleen in het teken van ijs, maar er is veel inspiratie op het gebied van brood, banket, chocolade en koffie. Want Sigep is de laatste jaren meer dan een ijsbeurs. Ook deze veertigste editie laat zien hoe verschillende vakgebieden en producenten elkaar kunnen versterken. Vakblad IJs geeft twee redenen om naar Sigep te gaan: alles is er en wordt gecombineerd.

Alles is er

En als we zeggen alles, dan bedoelen we ook álles. Kijk, ijsmachines, vriezers, vitrines en ingrediënten, dat verwacht je. Verpakkingen, tassen, bedrijfskleding en mallen voor chocola ook nog wel. Maar dan gaan we verder met de aankleding van een winkel, vliegenlampen, buitendecoratie, schoonmaakgerei, zeepdispensers, bestelwagens, ijskarren, spuitmondjes, receptenboeken, serviezen, et cetera. Kortom Sigep is de beste plek om je te oriënteren als je wilt beginnen, uitbreiden, restylen of om je gewoon lekker te vergapen.

Combineren

Blurring heet het en Sigep weet er alles van. Op de grootste ijsbeurs ter wereld zijn ijs, patisserie, chocolade en koffie in allerlei combinaties te zien. Maar ook pizza, verschillende soorten brood en wijn worden ermee gecombineerd. Door de voorbeelden die je hier voorgeschoteld krijgt, kan het zomaar zijn dat je bij thuiskomst je assortiment gaat uitbreiden of het pand van de buren overneemt om een deel horeca aan je ijssalon toe te voegen.

Tips

Ga meerdere dagen, want er is ontzettend veel te zien en te doen. Pik een paar workshops en wedstrijden mee. Zoals de Sigep Gelato D'Oro, Junior Pastry World Cup en World Coffee Roasting Championship. En sluit af op woensdag, want dan is de grote drukte voorbij, kun je overal goed bij en zijn de standhouders in een goed humeur omdat de meeste zaken gedaan zijn en het einde in zicht is.

In het aankomende nummer van Bakkers in bedrijf komt een uitgebreid verslag van Sigep te staan. Nog geen geen abonnee? Vraag dan hier een twee gratis proefnummers aan!

Lees ook
Patisserie de Rouw lanceert gracefully-aging-bonbon Charming Chocolate

Patisserie de Rouw lanceert gracefully-aging-bonbon Charming Chocolate

Patisserie de Rouw en The Skin Institute in Vught ontwikkelden samen een bonbon met een huidverbeterend ingrediënt die past in een meer gezonde leefstijl. Presentatrice en actrice Leontine Borsato nam 29 januari de eerste ‘gracefully-aging-bonbon’ Charming Chocolate in ontvangst.

Didammer bakker Seegers overgenomen door Bakkerij van Bentum

Didammer bakker Seegers overgenomen door Bakkerij van Bentum

Bakkerij van Bentum neemt Bakkerij Seegers over. Tot eind februari is de winkel aan de Spoorstraat in Didam nog open als Bakkerij Seegers. Daarna opent de bakkerij begin maart de deuren als de tweede vestiging van Bakkerij van Bentum. De overname betekent het einde van de 125 jarige geschiedenis van bakkerij Seegers.

Horizon College start met nieuwe opleiding Boulanger

Horizon College start met nieuwe opleiding Boulanger

Er dreigt een tekort aan bakkers. Het Horizon College wil hier verandering in brengen. Naast de opleidingen Uitvoerend Bakker en Zelfstandig Werkend Bakker wordt vanaf volgend schooljaar ook de opleiding Boulanger aangeboden. Een opleiding voor bakkers die zich nog verder willen verdiepen in één van de oudste ambachten die we in Nederland kennen.

Bakker / Operator Noord-Holland

Bakker / Operator Noord-Holland

Wat ga je doen?In deze functie zal je je bezig houden met diverse lijn werkzaamheden. Je verhelpt kleine storingen en stel de machines zodanig af dat er een perfect...

Junior Ontwikkeling/Applicatiebakker m/v

Junior Ontwikkeling/Applicatiebakker m/v

Voor onze vestiging in Papendrecht zijn wij op zoek naar een Junior Ontwikkeling/Applicatiebakker (m/v). Ben je ambitieus met een passie voor brood en sta je bekend...

Patissier / verkoopmedewerker ft/pt omgeving Hilversum

Patissier / verkoopmedewerker ft/pt omgeving Hilversum

Wat ga je doen?In de winkel zal je als eerste taak hebben o klanten te voorzien van de mooiste producten. Dit doe je met een grote glimlach en doordat je zelf de...