• Home
  • Nieuws
  • Artikelen
  • Blogs
  • Agenda
  • Dossiers
  • Edities
  • Recepten
  • Bedrijvengids
  • Bedrijfsinformatie
  • Adverteren
  • Foodbanen
Facebook Instagram LinkedIn
Bakkers in bedrijf
  • Inloggen
  • Abonneren
  • Home
  • Nieuws
  • Artikelen
  • Blogs
  • Agenda
  • Dossiers
  • Edities
  • Recepten
  • Bedrijvengids
  • Bedrijfsinformatie
  • Adverteren
  • Foodbanen
Grondstoffen & ingrediënten

Turbulent jaar voor bakkerijgrondstoffen

15 oktober 2024 Alex Jurvillier Herbert Wiggerman
Aan biscuit-, vul-, of maaltarwe geen gebrek, maar tarwe met minimaal 12,5% eiwit is niet heel dik gezaaid.
PREMIUM
Aan biscuit-, vul-, of maaltarwe geen gebrek, maar tarwe met minimaal 12,5% eiwit is niet heel dik gezaaid.
GRONDSTOFFEN | 2024 is tot nu toe een turbulent jaar voor  grondstoffen in de bakkerijsector. De cacao- en boterprijzen zijn fors gestegen. Op de suikermarkt gooien recente gebeurtenissen in Brazilië roet in het eten. De tarweprijs is weer wat gunstiger voor kopers. Alex Jurvillier van DCA Market Intelligence analyseert de ontwikkelingen van vier bakkerijgrondstoffen.

De tijd dat de tarweprijs door het dak heen ging ligt inmiddels wel achter ons. De termijnmarkt zit grosso modo weer op een niveau zoals we dat voor de Russische invasie in Oekraïne gewend waren. Vanaf de zomer is de trend op de Matif (notering van de prijs van tarwe in Parijs, red) naar beneden gericht. Een achterblijvende vraag naar tarwe en voldoende aanbod uit andere delen van de wereld, vooral het Zwarte Zeegebied, maakt de markt voor kopers weer wat vriendelijker.

Artikel voor abonnees

Dit artikel is alleen voor abonnees, bekijk onze abonnementen.


Abonnementen
  • Onbeperkt toegang tot alle artikelen op bakkersinbedrijf.nl
  • Ontvang 10x per jaar het Vakblad Bakkers in Bedrijf
  • Ontvang 1x onze special Slimmer werken in food
  • Ontvang 1x onze verpakkingsspecial
  • Ontvang 1x onze hygiënespecial
  • Ontvang 2x onze machinebouwspecial
Dossiers
  • Grondstoffen & ingrediënten
Lees ook

Samen werken aan duurzame tarweproductie

Dossche Mills zet in op duurzame tarweproductie. En dat doet de maalderij niet alleen. Het partnerschap met AGRAVIS en OCI Nitrogen leverde 14.000 ton tarwe op goed voor 25 miljoen broden.
12 februari 2025

Agribusiness Award voor Nedertarwe

Graan van Nederlandse bodem. Dat is de gedachte achter Nedertarwe. Innovatief, lokaal, duurzaam vindt producent Royal Koopmans. En dat vindt ook de jury van de Agribusiness Award.
10 februari 2025Redactie Bakkers in bedrijf

Afrikaanse cacaoproductie onder druk door klimaatverandering

De prijs van cacao schiet omhoog en dat is geen toeval. De gevolgen van klimaatverandering drukken zwaar op de cacaoproductie in West- en Centraal-Afrika, waar meer dan 70 procent van de wereldwijde c...
4 februari 2025
<<<12345>>>
Foodbanen

De beste banen in de brood- en banketsector

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de gratis digitale nieuwsbrief van Bakkers in bedrijf en blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen in de bakkerijbranche.

Inschrijven

Superaanbieding!

Ontvang Bakkers in Bedrijf 2 nummers gratis inclusief digitale toegang

Aanvragen

Agenda

  • 2 SEP 09:30 - 16:30

    BAKathon

  • 22 SEP 09:00 - 24 SEP 20:00

    Gastvrij Rotterdam 2025

  • 28 SEP 21:00 - 1 OKT 18:00

    ARTISAN 2025: inspiratie en innovatie voor Belgische food artisans

Bakkers in bedrijf © 2025 Bakkers in bedrijf.
All rights reserved.
Facebook Instagram LinkedIn

Dit is een uitgave van Alea Publishers

Alea_Logo

  • Over Bakkers in bedrijf

    • Abonneren
    • Adverteren
    • Nieuwsbrief
    • Edities
    • Over ons
    • Contact
  • Andere platformen

    • AutomationNL
    • Bioprocessing News
    • EVMI
    • Industrial Cybersec
    • Vakblad IJs!
    • Vleesmagazine
    • Vismagazine
    • VoedingNU

Contactgegevens

Bakkers in Bedrijf
Postbus 595 - 3700AN Zeist
Huis ter Heideweg 13 - 3705MA Zeist
Nederland
info@bakkersinbedrijf.nl
+31 (0)85-0407400
    • Privacy Statement
    • Algemene Voorwaarden
    • Disclaimer