Hendrikse en De Jong winnen Dobla Pastry Battle 2019

Dobla Pastry Battle_Eerste plaats

Dobla-Pastry-Battle_Eerste-plaats-300x200 Foto: Dobla/Paul Rozenbeek

Tineke Hendrikse en David de Jong van Culinair Centrum Beverwijk wonnen 10 januari op de Horecava The Dobla Pastry Battle 2019. De tweede plaats ging naar Amy Kotterer en Rick van der Drift van het Okura Hotel. Anika van der Veen en Stephanie van Sonderen maakten het podium compleet.

"Ik ben totaal verrast!", reageert een dolblije Tineke. "Toen bleek dat Amy en Rick tweede waren geworden, was ik ervan overtuigd dat wij buiten de prijzen waren gevallen. Ik kon me niet voorstellen dat wij boven hen zouden eindigen. Maar toen wonnen we toch! Onze kracht is, denk ik, dat David en ik heel veel getraind hebben. We konden haast zonder woorden alles maken; we wisten precies wat we moesten doen."

Dobla Pastry Battle 2019

Dobla organiseert deze patisseriewedstrijd ieder jaar in binnen- en buitenland. Dit  georganiseerd door Dobla, wereldwijde speler op het gebied van chocoladedecoraties. Aan de editie van 2019 deden zeven team van gerenommeerde chefs en patissiers en hun leerlingen mee.

De wedstrijd bestond uit drie rondes, waarbij het thema ‘All time favorites’ centraal stond. In de wedstrijdkeukens van het Gastronomisch Gilde maakten de teams eerst hun moderne versie van een Charlotte Russe-taart en daarna gingen ze aan de slag met klassieke friandises. De laatste ronde bestond uit een BlackBox-opdracht. Na het optellen van de jurybeoordelingen per ronde, had het team uit Beverwijk de meeste punten. Ze winnen daarmee de kampioensbelt en € 2.500,-.

De jury

De jury bestond uit drie gerenommeerde vakmensen: Adriaan van Haarlem, Michel Willaume en Jeroen Goossens, winnaar van The Dobla Pastry Battle 2018. Over het winnende team zei de jury het volgende: "Waar sommige teams uitblonken in één bepaalde opdracht, waren Tineke en David de hele wedstrijd stabiel. Zij hebben bewezen dat je in een wedstrijd als deze geen grote fouten kan maken en bij elke opdracht goed moet scoren. Ze wisten bovendien grote indruk te maken met de Blackbox-opdracht;  hun tarte tartin kreeg bijna een 'perfect score'."

Harm Jansen van Dobla: “Vorig jaar organiseerden we The Dobla Pastry Battle voor het eerst in Nederland. Ook dit jaar zijn we weer onder de indruk van de bijzondere creaties en verbluffende smaakcombinaties. Een moderne twist geven aan een klassiek dessert kan op vele manieren, dat vergt creativiteit. Wij als Dobla waren zeer onder de indruk van het talent en de gepresenteerde desserts. Patisserie krijgt niet altijd de aandacht die het verdient, maar vandaag hebben we het weer in de terechte spotlight gezet!”

Deelnemers

Aan The Dobla Pastry Battle 2019 deden in totaal zeven teams mee. Dit waren:

  • Alberto van de Water en Lisa Weber (De Polderei, Anna Paulowna)
  • Amy Kotterer en Rick van der Drift (Hotel Okura, Amsterdam)
  • Anika van der Veen en Stephanie van Sonderen (Bakkerij Albertema, Peize & Sanadome, Nijmegen)
  • Ruben van Trigt en Bram Wakker (Tops’s Edelgebak, Bilthoven)
  • Sebastiaan Kikkert en Mark Jonker (La Grande Brasserie Bodon, Amsterdam)
  • Tineke Hendrikse en David de Jong (Culinair Centrum Beverwijk)
  • Wouter Westerhof en Matthijs van de Tuin (Hotel Theater Figi, Zeist).
Lees ook
Horecava uitgesteld naar voorjaar 2022

Horecava uitgesteld naar voorjaar 2022

De organisatie van de Horecava heeft besloten om de vakbeurs voor de horeca te verplaatsen naar het voorjaar 2022. De nieuwe datum is nog niet bekend. De beurs stond gepland voor 10 tot en met donderdag 13 januari. Bij de beurs staat het fysiek verbinden en gastvrijheid centraal staan. Door de huidige omstandigheden in - en de druk op - de markt,...

Julien Limbach wint Belgische editie Gelato Festival Challenge

Julien Limbach wint Belgische editie Gelato Festival Challenge

Tijdens de Horeca Expo in Gent vond de Belgische editie van de Carpigiani Gelato Festival Challenge plaats. Julien Limbach van Gelato Giuliano won deze wedstrijd. Ook studenten gingen de strijd aan. Hier veroverde Forlano Matteo de titel.

Pure chocolate - Feestelijk gebakje om het jaar uit te luiden

Pure chocolate - Feestelijk gebakje om het jaar uit te luiden

Vijf structuren, samengebracht in één gebakje, dat is ‘Pure chocolate’: een krokante bodem, chocoladebiscuit, chocoladecrémeux, chocolademousse en een glaçage gourmand. Je kunt het geheel, afhankelijk van het seizoen, voorzien van een passende decoratie. Deze variant past bij de eindejaarsperiode, maar wees zelf creatief en verras je clientèle met een...