Tijdgebrek grootste zorg ondernemer

tijd

Te weinig tijd voor innovatie, te weinig tijd voor klanten, te weinig aandacht voor de strategie, het vinden van een balans tussen werk en privé en aandacht voor een gezonde leefstijl: het zijn de vijf dilemma’s die ondernemers de meeste kopzorgen bezorgen. Dit blijkt uit onderzoek van De Amersfoortse.

De Amersfoortse vroeg zo’n 1.000 ondernemers naar hun grootste ondernemersdilemma’s. Hieruit bleek dat de meeste ondernemers vooral met tijdgebrek kampen.

De top-5 dilemma’s

  1. Structureel tijd inplannen of ik ben te druk met de dagelijkse gang van zaken.
  2. Focus op bestaande of nieuwe klanten.
  3. Tijd vrij maken om te sporten of alleen als ik tijd over heb.
  4. Ik luister naar mijn lichaam als ik moe ben of ik ga door tot het werk af is.
  5. Lange termijn of ik leef met de dag.

Het tijdgebrek onder ondernemers uit zich op verschillende manieren. Meer dan de helft van de ondervraagden geeft aan 15 procent of minder van zijn tijd te besteden aan innovatie. Voor slechts 40 procent is dit ook de tijd die ze aan innovatie willen besteden. Ondernemers willen ook meer tijd aan nieuwe klanten besteden.

Slechts een op de vijf ondernemers heeft een langetermijnstrategie voor de komende één tot drie jaar. Volgens een kwart van de ondernemers is de grootste uitdaging bij het opstellen van een langetermijnstrategie de drukte van de dag.

Levenstijl

Vier op de vijf ondervraagden geeft aan een gezonde levensstijl te hebben. De ondernemers vinden van zichzelf dat ze voldoende gezond eten en op regelmatige tijden, ze sporten voldoende om fit te zijn en ze luisteren naar eigen zeggen naar hun lichaam als ze moe zijn. En hoewel ondernemers aangeven dat ze het altijd druk hebben en gemiddeld 58 uur per week werken, is 9 van de 10 ondervraagden echter wel tevreden met de balans tussen werk en privé.

 

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
Minister Adriaansens bij De Ondernemer Kiest Live: ‘Er blijft altijd ondernemersrisico’

Minister Adriaansens bij De Ondernemer Kiest Live: ‘Er blijft altijd ondernemersrisico’

Naar aanleiding van de verkiezingen was Micky Adriaansens, Minister van Economische Zaken en Klimaat, te gast bij De Ondernemer Kiest Live. Ze sprak hier onder meer over de TEK-regeling, die in het leven is geroepen om ondernemers een compensatie te geven bij hoge energiekosten.

Student Ashley Foekens ontwikkelt gezondere voedingskeuzes voor de consument

Student Ashley Foekens ontwikkelt gezondere voedingskeuzes voor de consument

Ze is nog druk met de afronding van haar opleiding Food Commerce & Technology bij Hogeschool Inholland Amsterdam, maar nu al heeft Ashley Foekens een indrukwekkende staat van dienst. Het gezondere frikandelbroodje dat zij ontwikkelde tijdens haar stage bij Albert Heijn werd verkozen tot beste product van het jaar. Maar dat is niet alles. In haar laatste...

Veganplein op Bakkersvak stelt innovaties centraal

Veganplein op Bakkersvak stelt innovaties centraal

Met het Veganplein zet vakbeurs Bakkersvak plantaardige producten en ingrediënten in de spotlights. Bezoekers kunnen hier inspiratie opdoen en vooral veel proeven. “De kwaliteit heeft enorme sprongen gemaakt.”