SVH en KHN starten onderzoek naar nieuwe meestertitel

LEEUWARDEN - Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) en Koninklijke Horeca Nederland (KHN) zijn gezamenlijk een onderzoek gestart naar de haalbaarheid en wenselijkheid van een nieuwe meestertitel in de horeca: SVH Meester Horecaondernemer. KHN en SVH willen onderzoeken of er vraag is naar een nieuwe titel. “In deze nieuwe meestertitel moet de hoogste graad van vakbekwaamheid op het gebied van ondernemersvaardigheden in de horeca geborgd zijn”, aldus de samenwerkende partijen.

Meestertitel

De nieuwe meestertitel zal zich richten op ondernemer-eigenaren van alle soorten horecaondernemingen. “Dat zijn bij uitstek die ondernemers die in hun eigen omgeving het verschil kunnen maken en gezichtsbepalend zijn voor de sociale omgeving waarbinnen zij opereren.” De titel is dus niet gericht op franchisenemers in grote(re) ketens. De belangrijkste uitdaging zit in het borgen van de softe, moeilijk meetbare maar essentiële kwaliteiten die een meesterondernemer moet hebben. Er is een stuurgroep ingesteld die het onderzoek begeleidt, aldus SVH en KHN.

  • Beroepstrots
  • “Een meestertitel begint bij beroepstrots in een branche”, stelt projectleider van SVH Ricardo Eshuis. “Vanuit verschillende kanten uit de branche is gebleken dat veel ondernemers trots zijn op hun vak en behoefte hebben aan boegbeelden. Enerzijds om jongeren te inspireren om te kiezen voor het vak van ondernemer. Anderzijds om duidelijk te maken dat ondernemerschap een echt vak is. Duurzaam succes ontstaat niet door toevalligheden, maar door excellent ondernemerschap. De branche is dan ook leidend bij het invullen van de standaarden waaraan een eventuele titel Meester Horecaondernemer moet voldoen.”
Lees ook
Horecava keert terug in 2023

Horecava keert terug in 2023

Na twee jaar afwezigheid keert Horecava weer terug. Van 9 tot en met 12 januari komt de horeca weer samen in RAI Amsterdam voor deze vakbeurs. Duurzaamheid, personeel en innovatie staan deze editie centraal.

Organisatie blikt terug op BBB Maastricht 2022

Organisatie blikt terug op BBB Maastricht 2022

MECC Maastricht stond van 10 tot en met 12 oktober in het teken van BBB Maastricht. Duizenden horecaprofessionals bezochten de 68e editie van deze vakbeurs. De organisatie blikt terug op een succesvolle beurs met veel bezoekers, exposanten, inspirerende sprekers en positieve reacties.

Fins bedrijf Fazer onderzoekt cacao op basis van cellulaire landbouw

Fins bedrijf Fazer onderzoekt cacao op basis van cellulaire landbouw

De Finse zoetwarenproducent Fazer werkt aan een onderzoek naar de mogelijkheden van cellulaire landbouw voor een duurzame productie van cacao. De producent vindt het belangrijk om alternatieven voor traditionele cacaoteelt te onderzoeken vanwege duurzaamheid, klimaatverandering en het welzijn van boeren en werknemers in de cacaoproductie.