Strijd om Belgische titel in Gelato Festival Challenge

Gelato festival Challenge

De rondreizende competitie van de Gelato Festival Challenge begint vandaag (20 februari) bij Carpigiani Ambachtelijk Benelux in Zandhoven. 33 ijsbereiders gaan de strijd aan om de Belgische titel. De beste twee plaatsen zich voor de Europese kampioenschappen in 2020 in Italië.

Tijdens de competitie bereiden de Belgische deelnemers in de keuken van Carpigiani Ambachtelijk Benelux een eigen ijsmix. Ze moeten minimaal 5 liter draaien, het ijs op smaak brengen, garneren en presenteren. Een professionele jury onder begeleiding van gelato-specialist Bas van Haaren van de Carpigiani Gelato University en samengesteld uit experten uit de sector, lokale chefs en culinaire journalisten zullen de gelato proeven en beoordelen.

De twee beste smaken stoten door naar de Europese finale van Gelato Festival World Masters in Italië in 2020. Het wereldkampioenschap volgt in 2021. Het Nederlandse kampioenschap vindt plaats op 5 maart op de IJSvak tijdens Bakkersvak in Gorinchem.

&mc_cid=db9f195992&mc_eid=1460f39fd0

Lees ook
Wedstrijd Beste Aardbeienslof van Nederland is terug

Wedstrijd Beste Aardbeienslof van Nederland is terug

Op dinsdag 31 mei vindt de wedstrijd om De Beste Aardbeienslof van Nederland plaats. Wie durft er buiten de gebaande paden te gaan met een unieke creatie van de aardbeienslof? De bakker of patissier die de vakjury onder leiding van Meester Patissier Hidde de Brabander het meest verrast met zijn eigen twist, wint de eretitel ‘Beste Aardbeienslof van...

Studenten bereiden zich voor op finale Skills Patissier

Studenten bereiden zich voor op finale Skills Patissier

Donderdag 31 maart en vrijdag 1 april vinden de finales van Skills Heroes Patissier plaats in de Jaarbeurs in Utrecht. Acht finalisten van verschillende scholen in Nederland strijden om zich na de finales te mogen kwalificeren voor WorldSkills 2022 in Shanghai.

Bakkerij Schreuder Top Bakker van het jaar 2022

Bakkerij Schreuder Top Bakker van het jaar 2022

Bakkerij Schreuder uit Uddel is verkozen tot Top Bakker van het jaar 2022, tijdens het Bakkersfestijn van bakkersorganisatie Top Bakkers. Elk jaar reikt Top Bakkers de wisseltrofee uit aan de bij hen aangesloten bakker die het beste scoort op twaalf verschillende onderdelen.