Als COVID-19 ons iets heeft gebracht, is het de (her)waardering van klein geluk. Thuisblijven, samen zijn met familie, tijd voor elkaar. Waarden die ook in december sterk worden gevoeld en beleefd. Draag er als ambachtelijke bakker je eigen steentje aan bij! Bijvoorbeeld in de vorm van Bakwerk: een sfeervol en kleurrijk consumentenmagazine.

We hadden ons het jaar 2020 heel anders voorgesteld. Waarschijnlijk had je in januari nog goede voornemens, mooie plannen en frisse ideeën voor dit jaar. Een wereldwijde pandemie heeft roet in het eten van zeer velen gegooid. En toch… wordt het vanzelf weer december. En staan ook dit jaar weer die feestdagen voor de deur, waaraan de ambachtelijke bakker altijd zulke prachtige en smaakvolle bijdragen levert.

Consumentenmagazine

Een van die bijdragen kan dit jaar de decemberspecial van Bakwerk zijn. Dit consumentenmagazine, gemaakt en verspreid door de Stichting Ambachtelijke Bakkerij, is dit jaar geschikt voor jong en oud. De ene cover is gericht op kinderen: wie aan die kant begint te lezen, treft spelletjes, raadsels en allerhande feiten en fabels aan over de bakkerij. De andere cover is ontworpen voor volwassenen. Voor hen zijn speciale decemberweetjes, mooie recepten en tips voor kliekjes van de feestdagen op een rij gezet. In het midden van het blad bevindt zich een uitneembaar spel, waar jong en oud elkaar kunnen ontmoeten door het samen te spelen.

Jij bent de afzender

Mock up ganzenbord-SAB BIB 8-2020

“We maken Bakwerk al een aantal jaren voor en namens de ambachtelijke bakker”, vertelt Sandra Pluim, coördinator van de Stichting Ambachtelijke Bakkerij. “In dit kleurrijke en fraai vormgegeven magazine laten we zien wat de ambachtelijke bakker allemaal kan en in huis heeft, zowel qua producten als qua vakmanschap. We besteden aandacht aan trends, delen recepten met ingrediënten die consumenten bij de ambachtelijke bakker kunnen kopen (zie kader) en vertellen van alles over de herkomst van ingrediënten, de oorsprong van producten en de werkwijze van de bakker. Met Bakwerk bieden we onze leden de kans een leuk blad namens henzelf aan klanten cadeau te geven. Want wie een stapel exemplaren bestelt, kan ervoor kiezen het eigen logo en adresgegevens als afzender op het magazine te laten meedrukken.”

Nieuw, dit jaar, is dat bakkers Bakwerk ook zelf kunnen samenstellen. “Via een module op de website kun je zelf bepalen welke artikelen je vanuit de website wilt toevoegen”, legt Pluim enthousiast uit. “Je kunt ook zelf pagina’s met bijvoorbeeld aanbiedingen, bestellijsten of andere relevante bedrijfszaken uploaden en toevoegen. Zo maak je je eigen Bakwerk, helemaal op maat!”

Bestel de decemberspecial nu!

Wil jij de decemberspecial van Bakwerk ook graag uitdelen aan je klanten? Bestel hem dan nu op
www.ambachtelijkebakkerij.nu. Op deze website zijn alle artikelen uit Bakwerk ook online te vinden. Zo kun je via je eigen digitale kanalen, zoals Facebook, Twitter, Instagram of YouTube, maar ook via het beeldscherm in de winkel of je eigen website, eenvoudig kennis delen met je klanten.

Online delen

Hoewel er veel aandacht is besteed aan de opmaak en bijbehorende fotografie, verschijnt Bakwerk niet alleen als papieren magazine. De artikelen zijn daarnaast afzonderlijk van elkaar, deels ook fraai opgemaakt en voorzien van foto’s, online beschikbaar. “Op www.ambachtelijkebakkerij.nu zijn alle artikelen uit de inmiddels bijna dertig edities van Bakwerk te vinden”, vertelt Pluim. “Hiermee maken we het voor de bakker gemakkelijk om een artikel dat hem aanspreekt met zijn klanten te delen. Bijvoorbeeld via sociale media, de eigen website of via een scherm in de winkel.”

Extra weetjes, puzzels en antwoorden behorend bij deze decemberspecial van Bakwerk zijn te vinden op: www.uwambachtelijkebakker.nl/december, de website voor consumenteninformatie namens de ambachtelijke bakkerij. “Ondanks een moeilijk en vreemd jaar hopen we als ambachtelijke bakkers 2020 in december goed te kunnen afsluiten”, aldus Pluim. “Met een mooie omzet, voldoende toekomstperspectief, prachtige decemberproducten én een mooi magazine voor jong en oud. De moeite waard om uit te delen!”

Pizzamijters

Pizzamijters_SAB_BIB 8-2020

Ingrediënten:
8 sneetjes volkorenbrood
1 gele paprika
½ rode paprika
2 plakken belegen kaas
8 el gekruide tomatensaus of pizzasaus
ook nodig: bakplaat bekleed met bakpapier

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de boterhammen in de vorm van mijters. Leg ze naast elkaar op de bakplaat. Snijd de gele paprika in dunne repen en de rode paprika in kleine blokjes. Verdeel de plakken kaas in dunne repen van 1,5 cm. Bestrijk de broodmijters elk met een lepel tomatensaus. Beleg de zijkanten met gele reepjes paprika zodat de vorm van de mijter wordt benadrukt. Maak een kruis van reepjes kaas. Leg voor elk kruis 2 reepjes kaas op elkaar. Strooi de blokjes rode paprika over de tomatensaus. Zet de bakplaat in het midden van de oven en bak de pizzamijters tien minuten.

Bron: brood.net

Stichting Ambachtelijke Bakkerij

Stichting Ambachtelijke Bakkerij: tel. 088 – 66 693 33; info@ambachtelijkebakkerij.nu.
Volg ons ook op Facebook en Instagram.

Altijd op de hoogte blijven?