Stefan Beerens wint de Gelato Festival Challenge

Gelato Festival Challenge_ijs

Stefan Beerens van IJssalon Pavarotti Dolce uit Leidschendam won gisteren, 7 februari, de Gelato Festival Challenge in Dordrecht. De jury beoordeelde zijn Guilty Pleasure, een combinatie van ijs op basis van witte chocolade, sinaasappel, gezouten caramel en een crunch van pecannoten, als beste.

Als kampioen mag Beerens Nederland vertegenwoordigen bij het Europees Kampioenschap in Italië in 2020. Hij gaat niet alleen. Ook de nummer twee van de Gelato Festival Challenge Paul Wilderink van de gelijknamige ijssalon uit Haaksbergen gaat mee, evenals de nummers 1 en 2 van van 2018.

De derde plaats van de Gelato Festival Challenge was voor Kees Arends van de ijssalon Frezzo Breda. De Next Generation-prijs, voor talent jonger dan 30 jaar, ging naar Steff Janssen van IJssalon Florence uit Nederweert voor zijn ‘Apricot & Almond Pie'. Het is niet de eerste keer dat Steff een prijs krijgt. In 2018 won hij de Gouden IJscreatie en werd IJssalon Florence de Beste IJssalon.

De Gelato Festival Challenge wordt in meerdere landen georganiseerd door de Carpigiani Gelato University. De organisatie van de Nederlandse editie is in handen van Carpigiani Ambachtelijk Benelux. Deelnemers draaien 5 kilo ijs dat door een onafhankelijke jury wordt beoordeeld op smaak, structuur, presentatie en opmaak, en creativiteit.

Lees ook
Prijzen ambachtelijk ijs stijgen

Prijzen ambachtelijk ijs stijgen

Veel ijsondernemers vragen vanwege de stijgende kosten meer voor hun ijs. De meeste salons rekenen nu 1,25 tot 1,50 euro per bolletje. Dat vertelt Teun Loonen, voorzitter van het Ambachtelijk IJscentrum aan Nu.nl.

IJs onderdeel Duitse bakkersbeurs südback

IJs onderdeel Duitse bakkersbeurs südback

In Messe Stuttgart vindt van 22 tot en met 25 oktober de Duitse bakkersbeurs südback plaats. Bakkers, patissiers en ijsmakers kunnen hier terecht voor de laatste innovaties op hun vakgebied. Deze editie is ijs een belangrijk onderdeel van de vakbeurs.

‘s Werelds beste patissier Roger van Damme is herboren

‘s Werelds beste patissier Roger van Damme is herboren

Roger van Damme werd in 2017 tot ‘Beste patissier van de wereld’ uitgeroepen. Alhoewel al zijn professionele dromen uitkwamen, zit de Nederlander die vooral in België actief is, nog vol ambities. Hij is als herboren uit de coronapandemie gekomen. “Ik wil iets achter laten voor mijn kinderen”. Daarnaast signaleert hij een grote vernieuwingsdrang onder...