‘Steeds meer chefs maken hun eigen brood’

broodsommelier_Foto: Jan-Kees Steenman

“Verschillende broden die Rolvink heeft bedacht en gebakken: “Een broodsommelier doet wat een wijnsommelier doet, maar dan met brood.” (foto: Jan-Kees Steenman) Maxim Rolvink (29) is de eerste broodsommelier van Nederland. De bakkerszoon creëert broden die bij de gerechten van restaurant Wils in Amsterdam passen. “In d...
Dossiers
Lees ook
Blijven klanten komen na corona?

Blijven klanten komen na corona?

Het ambacht heeft in coronatijd meer aanloop gehad, met vooral meer jonge klanten. Binnen de in-homemarkt, ofwel thuisconsumptie, is marktaandeel gewonnen ten opzichte van de supermarkt, volgens recente broodcijfers. Blijven die klanten naar de ambachtelijke bakker komen, als zij straks weer volle agenda’s hebben?

Gratis eierkoeken tijdens Speltember 2021

Gratis eierkoeken tijdens Speltember 2021

De actiemaand Speltember van Ireks staat in het teken van de nieuwe speltoogst. Grondstoffenleveranvier Ireks moedigt bakkers aan om klanten deze maand kennis te laten maken met speltproducten. Dit jaar promoot Ireks de spelt eierkoeken. Bakkers kunnen deze gratis weggeven aan hun klanten.  Ireks heeft voor Speltember een complete actie samengesteld....

Nederlands Bakkerij Centrum maakt factsheet over gezond werken bij hitte

Nederlands Bakkerij Centrum maakt factsheet over gezond werken bij hitte

De zomer is begonnen. Dit betekent dat de temperaturen hoog op kunnen lopen. Niet alleen buiten, maar ook binnen in de bakkerij. Hoe kun je ervoor zorgen dat jouw medewerkers gezond kunnen blijven werken als het warm wordt in de bakkerij? Om hierbij te helpen heeft het Nederlands Bakkerij Centrum een factsheet gemaakt.