‘Steeds meer chefs maken hun eigen brood’

broodsommelier_Foto: Jan-Kees Steenman

“Verschillende broden die Rolvink heeft bedacht en gebakken: “Een broodsommelier doet wat een wijnsommelier doet, maar dan met brood.” (foto: Jan-Kees Steenman) Maxim Rolvink (29) is de eerste broodsommelier van Nederland. De bakkerszoon creëert broden die bij de gerechten van restaurant Wils in Amsterdam passen. “In d...
Dossiers
Lees ook
Nog één jaar de tijd voor aanpassing aan het vernieuwde Warenwetbesluit

Nog één jaar de tijd voor aanpassing aan het vernieuwde Warenwetbesluit

Nederland kent een grote variëteit aan broodsoorten, maar voor consumenten is het soms lastig de verschillen te zien. Om voor meer transparantie te zorgen, is het Warenwetbesluit Meel en brood aangepast. Bakkers hebben tot 1 juli 2022 de tijd om hun producten en naamgeving hierop af te stemmen. Hoe staan we ervoor met nog een jaar te gaan? En krijgt...

NBOV en Google bieden samen gratis workshops en trainingen

NBOV en Google bieden samen gratis workshops en trainingen

Online ondernemen is niet meer weg te denken in de bakkerijbranche. Brancheorganisatie NBOV en Google willen samen digitale vaardigheden van ondernemers te stimuleren en bieden daarom gratis online workshops en trainingen aan.

Cao-partijen gaan voor andere insteek toekomstige cao

Cao-partijen gaan voor andere insteek toekomstige cao

De toekomstige Cao Bakkersbedrijf krijgt een andere insteek en zal beter toepasbaar en uitlegbaar zijn. Werkgevers en werknemers in de bakkerijbranche spreken van een ‘historisch moment’.