‘Steeds meer chefs maken hun eigen brood’

broodsommelier_Foto: Jan-Kees Steenman

“Verschillende broden die Rolvink heeft bedacht en gebakken: “Een broodsommelier doet wat een wijnsommelier doet, maar dan met brood.” (foto: Jan-Kees Steenman) Maxim Rolvink (29) is de eerste broodsommelier van Nederland. De bakkerszoon creëert broden die bij de gerechten van restaurant Wils in Amsterdam passen. “In d...
Dossiers
Lees ook
Veenhuizen en Vipam helpen banketbakkerij Sier bij uitbreiding met ijs

Veenhuizen en Vipam helpen banketbakkerij Sier bij uitbreiding met ijs

Banketbakkerij J.M. Sier is een familiebedrijf in Volendam, opgericht door Jaap Sier (86) en inmiddels overgenomen door zijn twee zoons, Bert en Jack. Dankzij een geslaagde samenwerking tussen Vipam en de Veenhuizen Groep hebben de bakkers hun assortiment kunnen verrijken met ijstaarten.

‘Moderne winkel met Anton Pieck-gevoel’

‘Moderne winkel met Anton Pieck-gevoel’

Jitse en Karin van der Goot wilden van hun vernieuwde bakkerswinkel in Vriezenveen stoere en moderne elementen combineren met nostalgie. Dat is in hun ogen uitstekend gelukt. “Winkelinrichter Emondt-KMI heeft ons enorm geholpen. We zijn heel blij met het eindresultaat”, vertelt Karin trots.

Oude graanmolen als meetingpoint

Oude graanmolen als meetingpoint

Mevrouw de Molenaar is de alias van Christa Bruggenkamp. Een 30-jarige gedreven ondernemer die een oud ambacht nieuw leven inblaast. Samen met Jippe Braaksma maakt ze elk weekend ambachtelijke producten van eigen, steengemalen graan. Mevrouw de Molenaar valt in de smaak bij een groeiend publiek dat snakt naar regionale producten. “Dit is geen marketing,...