‘Steeds meer chefs maken hun eigen brood’

broodsommelier_Foto: Jan-Kees Steenman

“Verschillende broden die Rolvink heeft bedacht en gebakken: “Een broodsommelier doet wat een wijnsommelier doet, maar dan met brood.” (foto: Jan-Kees Steenman) Maxim Rolvink (29) is de eerste broodsommelier van Nederland. De bakkerszoon creëert broden die bij de gerechten van restaurant Wils in Amsterdam passen. “In d...
Dossiers
Lees ook
Vroeger was niet alles beter

Vroeger was niet alles beter

Toen ik mijn bakkersopleiding volgde, moesten we leren om met mixen te werken. De mix afwegen, zout, gist en water erbij en draaien maar. Op de zak stond meestal wel hoelang je moest mengen en kneden. Bij banket werkten we veel met poedertjes.

'Ik ben erop gebrand om de bakker te ontzorgen'

'Ik ben erop gebrand om de bakker te ontzorgen'

Frans van der Koogh begint deze maand als Commercieel Adviseur bij Veenhuizen, waarbij hij zich zal richten op de bakkerijen in het MKB. Op zijn veertiende stond hij al iedere zaterdag in de bakkerij. De bakkersbranche kent dus geen geheimen voor hem. “Tijdens mijn carrière heb ik vaak aan de grondstoffen kant gezeten, maar de techniek heeft me altijd...

Branche helpt met opvolging

Branche helpt met opvolging

Door de vergrijzing krijgt de ambachtelijke bakkerijbranche in toenemende mate te maken met opvolgingsproblemen. Steeds vaker vinden bedrijven die te koop staan geen geschikte opvolger, en dat is zorgelijk, zegt Martijn Verkerk, projectcoördinator van Bedrijfsopvolging Bakkerij. “Het is belangrijk dat er meer geïnteresseerden instromen die op korte...