Stap in de wereld die Salon du Chocolat heet

Salon du Chocolat_1

Salon-du-Chocolat_7-300x225 Eens in de zoveel tijd komt het weer in het nieuws: de chocolade raakt op. Als je twee dagen rondloopt op Salon du Chocolat in Parijs vind je dat niet gek. Wat veel producenten, producten en consumenten. Van jurken tot huizen, bonbons, repen, blokken, koeken, macarons, taarten en zelfs scrub, het is hier allemaal van chocola.

Chocolade producerende landen presenteren zich, grote chefs laten hun kunsten (en hun winkels) zien. Wat opvalt zijn de trends die je ook bij andere foodbeurzen ziet: natuurlijk, eerlijk, duurzaam en ambachtelijk zijn ook hier de toverwoorden om consumenten te trekken. Daarnaast mag glutenvij natuurlijk niet ontbreken en bij chocolade is raw ook in. En roze, roze is misschien wel het enige ‘nieuwe’ op de beurs en heel populair onder producenten en consumenten.

Een overzicht van Salon du Chocolat in beeld.

Lees ook
Ruim 25.000 bezoekers op Europain 2022

Ruim 25.000 bezoekers op Europain 2022

Zo’n 25.000 mensen bezochten dit jaar de 24e editie van de vakbeurs Sirha Europain. Ook waren er 300 exposanten aanwezig. De organisatie kijkt terug op een geslaagd evenement.

Bakkers in de media – week 16

Bakkers in de media – week 16

Pasen in de bakkerij, 125 jarig jubileum bakker Out en Stichting Ambachtelijke Bakkerij geeft tips voor social media. Wat kwam er de afgelopen week voorbij in de media over de bakkersbranche?

IJs onderdeel Duitse bakkersbeurs südback

IJs onderdeel Duitse bakkersbeurs südback

In Messe Stuttgart vindt van 22 tot en met 25 oktober de Duitse bakkersbeurs südback plaats. Bakkers, patissiers en ijsmakers kunnen hier terecht voor de laatste innovaties op hun vakgebied. Deze editie is ijs een belangrijk onderdeel van de vakbeurs.