St-Allery Liquid: het betere boteralternatief

Pouring St-Allery Liquid

Background ST-ALLERY-« Liquid butter blend_414247 Een vloeibare botermelange met het gebruiksgemak en de gezondheidsaspecten van margarine, maar met de smaak van roomboter. Tijdens Bakkersvak 2017 inspireert het familiebedrijf Vandemoortele bakkers met trendy mini tulbandcakes, bereid met hun St-Allery Liquid Butter Blend. “Het betere alternatief voor boter!”

“De behoefte aan vloeibare botermelanges voor de ambachtelijke bakkerij groeit”, constateert Marco van Wijk, Marketing Manager van Vandemoortele in Zeewolde. “Dat is niet zo vreemd, want het gebruik van zo’n vloeibare botermelange biedt veel praktische voordelen. Het hoeft niet eerst te worden losgeklopt, op temperatuur gebracht of gesmolten te worden, maar kan rechtstreeks vanuit de emmer bij een recept worden gegoten. Ook onze St-Allerly Liquid Butter Blend is op die manier direct klaar om luchtig te worden geklopt.”

In een botermelange zijn boter en margarine met elkaar gemengd. Zo wordt de romige smaak van boter gecombineerd met de constante kwaliteit van margarine. St-Allery vervangt vaste boter of margarine één-op-één in iedere denkbare receptuur. De kwaliteit van de grondstoffen en het innovatieve mengprocedé garanderen een optimale verdeling van boter en plantaardige oliën. Dat zorgt ervoor dat St-Allery altijd dezelfde consistentie, hetzelfde gebruiksgemak en dus hetzelfde eindproduct levert. “Een product van constante topkwaliteit, onafhankelijk van seizoenen en gebruiksmomenten”, belooft Van Wijk.

 • Pouring St-Allery Liquid Kostenbesparing
 • Vandemoortele heeft St-Allery Liquid Butter Blend voor het eerst geïntroduceerd tijdens Bakkersvak 2016. Ook dit jaar staat hun culinair adviseur in de stand. Met nieuwe recepten van mini tulbandcakes bakkers wil Vandemoortele bakkers inspireren en overtuigen van de vele voordelen, zoals het gemak en de kostenbesparing, die het gebruik van St-Allery kan opleveren. “De vloeibare botermelange mengt gemakkelijker en sneller met overige ingrediënten uit een receptuur dan gewone boter”, vertelt Van Wijk. “Die vlotte verwerking bespaart tijd, zonder dat je concessies hoeft te doen aan smaak of functionaliteit van het eindproduct. Door de unieke samenstelling van de melange hebben eindproducten bovendien een betere textuur en blijven langer vers. Een cake bijvoorbeeld, die is bereid met St-Allery, blijft tot driemaal langer vers dan een cake die volgens hetzelfde recept is gebakken met boter of olie.”
 • Smaakmaker
 • Het van oorsprong Belgische familiebedrijf Vandemoortele is opgericht in 1899 in het Vlaamse Izegem. Inmiddels is het bedrijf uitgegroeid tot een internationale onderneming, die bakkerijproducten, margarines, vetten en culinaire oliën produceert. Centraal in het bedrijf staat de missie een smaakmaker te willen zijn. “In de keuken, op tafel en onderweg”, somt Van Wijk op. “Van ontbijt tot diner en van gezonde lunches tot verwenmomenten. Wij maken producten die onze klanten kunnen vertrouwen en waarvan ze kunnen genieten. Voor het ontwikkelen van innovaties kijken we voortdurend naar lokale smaken en halen inspiratie uit vakmanschap. Vandemoortele gaat voor een smaakvolle toekomst: shaping a tasty future!”
 • tupperware De focus op trends, smaak en gezondheid heeft duidelijk zijn beslag gekregen in de ontwikkeling van St-Allery Liquid Butter Blend. “De boter in St-Allery botermelanges garandeert een volle roombotersmaak van het product. Het heeft echter een laag gehalte verzadigde vetten en transvetzuren ten opzichte van echte boter. Toch hebben alle producten die zijn gemaakt met St-Allery recht op de claim ‘bereid met echte boter’. Wat ons betreft is St-Allery het betere boteralternatief.”
 

Het tulband universum

Mini tulbandcakes zijn trendy! Met St-Allery Liquid Butter Blend maak je de leukste én de lekkerste smaakcombinaties. De variaties zijn eindeloos. Vandemoortele inspireert je graag.

Basisrecept

Deze recepten zijn gebaseerd op gebruik van een siliconen bakvorm, voor 35 mini tulbandcakes van circa 60-70 gram per stuk.

 • Ingrediënten:
 • 5 kg St-Allery Liquid Butter Blend
 • 5 kg suiker
 • 5 kg eieren
 • 6 kg bloem - voor alle toepassingen
 • 100 gr bakpoeder
 • Bereidingswijze:

Meng alle ingrediënten in een planeetmenger. Als je een cakemix gebruikt, kan St-Allery Butter Blend de boter, margarine of olie vervangen in het recept. Vervang de hoeveelheid die in het recept staat door St-Allery Butter Blend (1:1).

 

UFO Liquid Butter Blend St Allery UFO - Blueberry Cake

Bereidingswijze:

Gebruik 1,7 kg van het basisrecept en voeg 400 g zure room, 15 g gemberpoeder en 15 g kaneelpoeder toe. Roer alle ingrediënten door elkaar.

Giet 60 g van het beslag in een individuele bakvorm. Decoreer met blauwe bessen (steek ze voorzichtig in het beslag). Bak in 25 min op 200° C in een traditionele oven. Laat daarna afkoelen op een rooster. Haal de cake uit de bakvorm. Werk af met abrikozenmoes of glazuur.

 

GALAXY Liquid Butter Blend St Allery GALAXY - Limoncello Cake

Bereidingswijze:

Gebruik 2 kg van het basisrecept en voeg 100 g Limoncello en geraspte schil van 2 citroenen toe. Roer alles door elkaar. Giet 60 g van het beslag in een individuele bakvorm. Bak in 25 min op 200° C in een traditionele oven. Laat het daarna afkoelen op een rooster. Haal de cake uit de bakvorm. Decoreer met wit glazuur (fondant) en werk af geraspte citroenschil.

   

Vandemoortele Nederland BV

Handelsweg 1

3899 AA  ZEEWOLDE

036 – 522 97 57

bakkerij.nl@vandemoortele.com

www.vandemoortele.com

Lees ook
De ijsactiviteiten van Bakeplus

De ijsactiviteiten van Bakeplus

Op Bakkersvak trapte Bakeplus het ijsseizoen van 2019 af. Met twee nieuwe ijsbereiders, 32 nieuwe recepten en drie nieuwe smaken is de grondstoffen leverancier er klaar voor. Door de overname van Gelato+ per 1 januari 2019 is het team van Bakeplus uitgebreid met ijsbereiders Giuseppe Pistone en Hans van der Maas. "Een prachtige...

Royal Steensma kijkt tevreden terug op Bakkersvak

Royal Steensma kijkt tevreden terug op Bakkersvak

Bakkers reageren positief op de overname van Bak Speciaal door Royal Steensma. Dat blijkt uit de reacties van bakkers en branchepartijen tijdens vakbeurs Bakkersvak, laat de grondstofleverancier weten.

Organisatie kijkt terug op geslaagde editie Bakkersvak

Organisatie kijkt terug op geslaagde editie Bakkersvak

De achtste editie van vakbeurs Bakkersvak in combinatie met IJs zit er weer op. Dit jaar duurde deze vakbeurs voor het eerst drie dagen. “Het was een geslaagde editie!", aldus Event Manager Bakkersvak Corine Visser. "We hebben elkaar volop mogen inspireren, praktische handvaten mogen aanreiken en bovenal elkaar een kijkje in de toekomst...

Bakker groot ambachtelijke bakkerij te Amsterdam

Bakker groot ambachtelijke bakkerij te Amsterdam

In deze fulltime functie zal je bezig houden met het volledige proces van voorbereiden, bakken en nabewerken van klein- en grootbrood.

Teamleider ambachtelijke bakkerij te Amsterdam

Teamleider ambachtelijke bakkerij te Amsterdam

In de functie van teamleider ben je verantwoordelijk voor de algehele gang van zaken in de bakkerij. Je zorgt voor een optimale bezetting in de bakkerij, springt...

Bakker ambachtelijke bakkerij te Amsterdam

Bakker ambachtelijke bakkerij te Amsterdam

In de functie van bakker werk je in een klein team in wisselende diensten. Teambelang staat hier voorop, samen maken jullie de mooiste producten. In deze functie...