St-Allery Liquid: het betere boteralternatief

Pouring St-Allery Liquid

Background ST-ALLERY-« Liquid butter blend_414247 Een vloeibare botermelange met het gebruiksgemak en de gezondheidsaspecten van margarine, maar met de smaak van roomboter. Tijdens Bakkersvak 2017 inspireert het familiebedrijf Vandemoortele bakkers met trendy mini tulbandcakes, bereid met hun St-Allery Liquid Butter Blend. “Het betere alternatief voor boter!”

“De behoefte aan vloeibare botermelanges voor de ambachtelijke bakkerij groeit”, constateert Marco van Wijk, Marketing Manager van Vandemoortele in Zeewolde. “Dat is niet zo vreemd, want het gebruik van zo’n vloeibare botermelange biedt veel praktische voordelen. Het hoeft niet eerst te worden losgeklopt, op temperatuur gebracht of gesmolten te worden, maar kan rechtstreeks vanuit de emmer bij een recept worden gegoten. Ook onze St-Allerly Liquid Butter Blend is op die manier direct klaar om luchtig te worden geklopt.”

In een botermelange zijn boter en margarine met elkaar gemengd. Zo wordt de romige smaak van boter gecombineerd met de constante kwaliteit van margarine. St-Allery vervangt vaste boter of margarine één-op-één in iedere denkbare receptuur. De kwaliteit van de grondstoffen en het innovatieve mengprocedé garanderen een optimale verdeling van boter en plantaardige oliën. Dat zorgt ervoor dat St-Allery altijd dezelfde consistentie, hetzelfde gebruiksgemak en dus hetzelfde eindproduct levert. “Een product van constante topkwaliteit, onafhankelijk van seizoenen en gebruiksmomenten”, belooft Van Wijk.

 • Pouring St-Allery Liquid Kostenbesparing
 • Vandemoortele heeft St-Allery Liquid Butter Blend voor het eerst geïntroduceerd tijdens Bakkersvak 2016. Ook dit jaar staat hun culinair adviseur in de stand. Met nieuwe recepten van mini tulbandcakes bakkers wil Vandemoortele bakkers inspireren en overtuigen van de vele voordelen, zoals het gemak en de kostenbesparing, die het gebruik van St-Allery kan opleveren. “De vloeibare botermelange mengt gemakkelijker en sneller met overige ingrediënten uit een receptuur dan gewone boter”, vertelt Van Wijk. “Die vlotte verwerking bespaart tijd, zonder dat je concessies hoeft te doen aan smaak of functionaliteit van het eindproduct. Door de unieke samenstelling van de melange hebben eindproducten bovendien een betere textuur en blijven langer vers. Een cake bijvoorbeeld, die is bereid met St-Allery, blijft tot driemaal langer vers dan een cake die volgens hetzelfde recept is gebakken met boter of olie.”
 • Smaakmaker
 • Het van oorsprong Belgische familiebedrijf Vandemoortele is opgericht in 1899 in het Vlaamse Izegem. Inmiddels is het bedrijf uitgegroeid tot een internationale onderneming, die bakkerijproducten, margarines, vetten en culinaire oliën produceert. Centraal in het bedrijf staat de missie een smaakmaker te willen zijn. “In de keuken, op tafel en onderweg”, somt Van Wijk op. “Van ontbijt tot diner en van gezonde lunches tot verwenmomenten. Wij maken producten die onze klanten kunnen vertrouwen en waarvan ze kunnen genieten. Voor het ontwikkelen van innovaties kijken we voortdurend naar lokale smaken en halen inspiratie uit vakmanschap. Vandemoortele gaat voor een smaakvolle toekomst: shaping a tasty future!”
 • tupperware De focus op trends, smaak en gezondheid heeft duidelijk zijn beslag gekregen in de ontwikkeling van St-Allery Liquid Butter Blend. “De boter in St-Allery botermelanges garandeert een volle roombotersmaak van het product. Het heeft echter een laag gehalte verzadigde vetten en transvetzuren ten opzichte van echte boter. Toch hebben alle producten die zijn gemaakt met St-Allery recht op de claim ‘bereid met echte boter’. Wat ons betreft is St-Allery het betere boteralternatief.”
 

Het tulband universum

Mini tulbandcakes zijn trendy! Met St-Allery Liquid Butter Blend maak je de leukste én de lekkerste smaakcombinaties. De variaties zijn eindeloos. Vandemoortele inspireert je graag.

Basisrecept

Deze recepten zijn gebaseerd op gebruik van een siliconen bakvorm, voor 35 mini tulbandcakes van circa 60-70 gram per stuk.

 • Ingrediënten:
 • 5 kg St-Allery Liquid Butter Blend
 • 5 kg suiker
 • 5 kg eieren
 • 6 kg bloem - voor alle toepassingen
 • 100 gr bakpoeder
 • Bereidingswijze:

Meng alle ingrediënten in een planeetmenger. Als je een cakemix gebruikt, kan St-Allery Butter Blend de boter, margarine of olie vervangen in het recept. Vervang de hoeveelheid die in het recept staat door St-Allery Butter Blend (1:1).

 

UFO Liquid Butter Blend St Allery UFO - Blueberry Cake

Bereidingswijze:

Gebruik 1,7 kg van het basisrecept en voeg 400 g zure room, 15 g gemberpoeder en 15 g kaneelpoeder toe. Roer alle ingrediënten door elkaar.

Giet 60 g van het beslag in een individuele bakvorm. Decoreer met blauwe bessen (steek ze voorzichtig in het beslag). Bak in 25 min op 200° C in een traditionele oven. Laat daarna afkoelen op een rooster. Haal de cake uit de bakvorm. Werk af met abrikozenmoes of glazuur.

 

GALAXY Liquid Butter Blend St Allery GALAXY - Limoncello Cake

Bereidingswijze:

Gebruik 2 kg van het basisrecept en voeg 100 g Limoncello en geraspte schil van 2 citroenen toe. Roer alles door elkaar. Giet 60 g van het beslag in een individuele bakvorm. Bak in 25 min op 200° C in een traditionele oven. Laat het daarna afkoelen op een rooster. Haal de cake uit de bakvorm. Decoreer met wit glazuur (fondant) en werk af geraspte citroenschil.

   

Vandemoortele Nederland BV

Handelsweg 1

3899 AA  ZEEWOLDE

036 – 522 97 57

bakkerij.nl@vandemoortele.com

www.vandemoortele.com

Lees ook
Wedstrijdsmaak Gouden IJsspatel 2020

Wedstrijdsmaak Gouden IJsspatel 2020

De wedstrijdsmaak voor de Gouden IJsspatel 2020 is bekend: kersen-sorbetijs. Dit maakte SVH Meesterijsbereider Bob Frie 17 juni bekend tijdens de diploma-uitreiking van het IJscentrum.

De ijsactiviteiten van Bakeplus

De ijsactiviteiten van Bakeplus

Op Bakkersvak trapte Bakeplus het ijsseizoen van 2019 af. Met twee nieuwe ijsbereiders, 32 nieuwe recepten en drie nieuwe smaken is de grondstoffen leverancier er klaar voor. Door de overname van Gelato+ per 1 januari 2019 is het team van Bakeplus uitgebreid met ijsbereiders Giuseppe Pistone en Hans van der Maas. "Een prachtige...

Royal Steensma kijkt tevreden terug op Bakkersvak

Royal Steensma kijkt tevreden terug op Bakkersvak

Bakkers reageren positief op de overname van Bak Speciaal door Royal Steensma. Dat blijkt uit de reacties van bakkers en branchepartijen tijdens vakbeurs Bakkersvak, laat de grondstofleverancier weten.

Banketbakker omgeving Veenendaal gezocht

Banketbakker omgeving Veenendaal gezocht

Wij zijn op zoek naar banketbakker. Dit mag een zelfstandig werkende zijn maar ook een schoolverlater die op zoek is naar een leuke baan. Je komt in een team van...

Zelfstandig werkend broodbakker, omgeving Hilversum

Zelfstandig werkend broodbakker, omgeving Hilversum

Je zal in een klein team gaan werken waar je als deegmaker/ broodbakker ingezet gaat worden. Je bent flexibel inzetbaar en wanneer nodig wissel je met collega's...

Zelfstandig werkend banketbakker omgeving Harderwijk

Zelfstandig werkend banketbakker omgeving Harderwijk

Voor onze klant in de omgeving van Harderwijk zijn we per direct op zoek naar (ervaren) zelfstandig werkend banketbakker. Het betreft een fulltime functie, bij goed...