Sial biedt inspiratie voor de voedingsmiddelenbranche

Sial

De internationale voedingsmiddelenvakbeurs Sial vindt plaats van 21 tot en met 25 oktober 2018 in Parijs. Deze tweejaarlijkse vakbeurs biedt volop inspiratie voor de hele voedingsmiddelenindustrie. De complete branche komt bijeen voor het delen van actuele en toekomstige oplossingen en om samen de vraagstukken voor de aankomende 30 jaren aan te gaan.

Negen maanden voor de start van de beurs is ruim 90 procent van de oppervlakte is reeds gereserveerd door exposanten uit zo'n 80 landen. Dit aanbod wordt ingedeeld per sector of per geografische regio. Sial verwacht dat 160.000 internationale bezoekers de beurs komen bezoeken.

Speciale beursruimtes Sial 2018

De Sial heeft evenals in 2016 weer speciale beursruimtes voor opkomende sectoren. Dit jaar is er voor het eerst een speciale ‘Alternative Food’ sector, met daarin biologische, ‘e-vrije’, ecologische, duurzame producten en halffabricaten,  met een ruimte voor rondetafelgesprekken, conferenties en de organisatie van rondleidingen.

Dit jaar is er opnieuw extra aandacht voor dranken en ook de ‘Made in France’ producten worden wederom in een gezamenlijke beursruimte bijeengebracht. Ook is de ruimte ‘equipment en diensten’ er weer om de laatste technologieën en equipment te kunnen presenteren aan het MKB.

SIAL wil tot slot een helder inzicht in de toekomstige ontwikkelingen van de sector bieden. Daarom is er in 2018 een nieuw evenement ‘Future Lab’, met Europese start-ups, mondiale studies en belevingsruimtes. De bekende Franse chefkok Yannick Alléno sponsort de aankomende beurseditie en is ook aanwezig.

Nederland sterk vertegenwoordigd

Dit jaar zal het aantal Nederlandse bedrijven op de SIAL Paris nog groter zijn dan in 2016. Naar verwachting worden het er 200! De bedrijven zijn aanwezig met een eigen stand of nemen deel aan de door Gielissen georganiseerde Dutch Pavilions.

Een van de belangrijkste redenen om deel te nemen aan de SIAL Paris is het internationale karakter van de beurs. Meer dan 70 procent van de verwachte 160.000 bezoekers komt van buiten Frankrijk. Naast een grote toestroom van Europese bezoekers komt een aanzienlijk deel van de SIAL-bezoekers uit Azië (7 procent), Afrika (5 procent), het Midden-Oosten (6 procent), Zuid-Amerika (4 procent) en Noord-Amerika (4 procent). Daarnaast is de SIAL Paris de beurs bij uitstek voor het introduceren van nieuwe producten. De SIAL Innovation Awards zijn zeer gewaardeerde prijzen en de winnende bedrijven merken meteen de impact op hun omzet.

Sial Netwerk

Het Sial Network  organiseert naast Parijs jaarlijks nog vijf beurzen:

  • Sial Canada in Montreal van 2 tot en 4 mei. In 2016 v
  • Sial China (16 t/m 18 mei 2018 in Shanghai) heeft nog wat ruimte op het Holland Pavilion en ook kunnen nog individuele stands geboekt worden. Een dertigtal Nederlandse bedrijven is er dit jaar bij in China.
  • Sial Interfood Jakarta (21 t/m 24 november 2018) trekt zo'n 45.000 bezoekers.
  • Sial Middle East is van 10 tot en met 12 december. Deze beurs onderscheidt zich door het matchmaking programma en een sterk stijgend aantal bezoekers (+16%).
  • Food India Inspired by SIAL is de nieuwste variant. Deze beurs vindt van 16 tot en met 18 september 2018 plaats in New Dehli. Het doel is om ongeveer 250 bedrijven kennis te laten maken met de Indiase groeimarkt. Naast een beursconcept met bezoekers en exposanten biedt de organisatie de exposanten een afsprakenprogramma met Indiase inkopers; workshops over markten, trends en trade barriers; proeverijen van de aangeboden producten; en Store Tours, excursies aan retailers om de Indiase markt beter te begrijpen.
Lees ook
Tavola 2020 verplaatst naar volgend jaar

Tavola 2020 verplaatst naar volgend jaar

De organisatie van Tavola 2020 heeft deze internationale vakbeurs opnieuw verplaatst, naar 21, 22 en 23 maart. "Toen we begin maart beslisten om Tavola 2020 uit te stellen tot september, had niemand gedacht dat het coronavirus ons ook nu nog parten zou spelen."

Gastvrij Rotterdam verplaatst naar 2021

Gastvrij Rotterdam verplaatst naar 2021

Vanwege de verspreiding van het coronavirus en bijbehorende maatregelen heeft de organisatie van Gastvrij Rotterdam besloten om de achtste editie van de vakbeurs te verplaatsen naar 2021. De vakbeurs stond gepland van 21 t/m 23 september 2020 en vindt nu plaats van 20 t/m 22 september 2021 in Rotterdam Ahoy.

Denk en beslis mee over de toekomst van voedingsmiddelenproductie

Denk en beslis mee over de toekomst van voedingsmiddelenproductie

Gezondheid, transparantie, eco-responsibility, eerlijke prijzen. De voedingsmiddelenindustrie staat voor veel uitdagingen. Daarom heeft de SIAL-organisatie in aanloop naar de beurs in Parijs samen met het burgerplatform Make.org een wereldwijde consultatie opgezet, waarin elke foodprofessional mee kan denken en zijn mening geven over het thema: How...

Zelfstandig werkend broodbakker omgeving Rijswijk

Zelfstandig werkend broodbakker omgeving Rijswijk

Wat ga je doen?Ter uitbreiding van het huidige team komt er een functie van allround broodbakker bij. Deze is voor de lange termijn en voor 38 uur per week. In deze...

Vakantiemedewerker voor in het banket gezocht, omgeving Haaksbergen

Vakantiemedewerker voor in het banket gezocht, omgeving Haaksbergen

Wat ga je doen?Wij zijn op zoek naar een banketbakker voor de weken 26 tot ongeveer week 36. Je zal gaan werken op de afdeling nat gebak. Je komt in een moderne...

Medewerker Inpak/ Verdeel/ Vriezer in de Bollenstreek

Medewerker Inpak/ Verdeel/ Vriezer in de Bollenstreek

Wat ga je doen?Voor onze klant in de Bollenstreek (Zuid-Holland) zijn we per direct op zoek naar een medewerker die actief kan zijn op de afdeling inpak, verdeel...