Seminar over de werking van voedingsvezels

27 augustus 2018

Voedingsvezels spelen een cruciale rol in onze gezondheid. Deze vezels dragen bij aan het versterken van ons immuunsysteem. Welke zijn dit en wat doen ze precies in ons lichaam? En welke producten kun je ermee maken en hoe waardeert de consument dat? Het seminar vezels & gezondheid van Wageningen Academy en het European Bakery Innovation Center op 24 september geeft antwoord op deze vragen.

Seminar vezels & gezondheid

Het seminar geeft een breder en dieper inzicht over de werking van voedingsvezels in het lichaam en toepassing van voedingsvezels in producten. Wat is het belang van deze vezels voor de gezondheid, wat zijn de technische kenmerken en wat zijn de mogelijkheden van verschillende soorten. Andere zaken die aan bod komen zijn de waardering van consumenten voor vezelrijke producten en wat er nodig is voor succesvolle ontwikkeling van producten met voedingsvezels.

Dit seminar is bedoeld voor iedereen die professioneel bezig is met voeding en gezondheid zoals bakkers en andere zelfstandige food- en/of gezondheidsondernemers, diëtisten, leefstijlcoaches, beleidsmakers, artsen, productontwikkelaars, onderzoekers, programma managers, innovatie managers en product managers.

Meer informatie over het programma en aanmelden staat op de website van Wageningen UR.

Altijd op de hoogte blijven?