Scherp op hygiëne met toolkit

WAGENINGEN - Hygiënisch werken vraagt continue aandacht van iedereen op de werkvloer. Om ondernemers hierbij te ondersteunen, brengt SVVW nu een toolkit uit. De toolkit is voor iedere foodondernemer gratis te bestellen via www.svvw.nl/riddersimon en bevat een poster en stickers om personeel scherp te houden op hygiëne.

De middelen uit de toolkit zijn speciaal ontworpen om te gebruiken in magazijnen en productielocaties. De poster en stickers bevatten duidelijke tips en aandachtspunten voor goede hygiëne.

Ridder Simon 

Om het concept kracht bij te zetten heeft SVVW ‘Ridder Simon’ ontwikkeld. Ridder Simon is duidelijk zichtbaar en helpt ondernemers en hun medewerkers scherp te blijven op hygiëne en voedselveiligheid. “Mensen weten vaak wel hoe het moet: spullen van de vloer af opslaan, de voorraad in de koelcel goed coderen, de temperatuurregistratie wekelijks uitvoeren”, aldus Babs Bruil, manager van SVVW. “Het is geen onwil van medewerkers, maar in de praktijk schiet het er makkelijk bij in. Als SVVW bieden we ondernemers graag iets waardoor alle medewerkers er aan denken. Met ridder Simon doen we dat natuurlijk een beetje met een knipoog!”

Lees ook
Houwers Groep organiseert live Q&A's op Facebook

Houwers Groep organiseert live Q&A's op Facebook

Hoe kun je er voor zorgen dat jouw omgeving zo coronaproof mogelijk is? Veel ondernemers hebben vragen over voedselveiligheid en hygiëne in deze tijd. Daarom organiseert Houwers Groep tot de bouwvak elke vrijdag een live Q&A op Facebook.

Uitstekende score IJscentrum bij eerste HACCP-inspectie

Uitstekende score IJscentrum bij eerste HACCP-inspectie

De eerste HACCP-inspectie op de nieuwe locatie van het IJscentrum, de Food Innovation Academy in Vlaardingen, zit erop. Op woensdag 27 mei deelden de cursisten aan de cursus IJsbereider het lokaal met een inspecteur van Houwers Groep. De ruimte werd onder de loep genomen, maar ook docent en cursisten moesten paraat staan voor vragen. Met een score van...

Hygiënisch  in-huis-wassen

Hygiënisch in-huis-wassen

Schoon textiel is van groot belang voor de algemene hygiëne in de foodsector. Daarom moet de was aan veel verschillende hygiëneregels voldoen. Waar moet je op letten bij hygiënisch wassen?