Scherp op hygiëne met toolkit

WAGENINGEN - Hygiënisch werken vraagt continue aandacht van iedereen op de werkvloer. Om ondernemers hierbij te ondersteunen, brengt SVVW nu een toolkit uit. De toolkit is voor iedere foodondernemer gratis te bestellen via www.svvw.nl/riddersimon en bevat een poster en stickers om personeel scherp te houden op hygiëne.

De middelen uit de toolkit zijn speciaal ontworpen om te gebruiken in magazijnen en productielocaties. De poster en stickers bevatten duidelijke tips en aandachtspunten voor goede hygiëne.

Ridder Simon 

Om het concept kracht bij te zetten heeft SVVW ‘Ridder Simon’ ontwikkeld. Ridder Simon is duidelijk zichtbaar en helpt ondernemers en hun medewerkers scherp te blijven op hygiëne en voedselveiligheid. “Mensen weten vaak wel hoe het moet: spullen van de vloer af opslaan, de voorraad in de koelcel goed coderen, de temperatuurregistratie wekelijks uitvoeren”, aldus Babs Bruil, manager van SVVW. “Het is geen onwil van medewerkers, maar in de praktijk schiet het er makkelijk bij in. Als SVVW bieden we ondernemers graag iets waardoor alle medewerkers er aan denken. Met ridder Simon doen we dat natuurlijk een beetje met een knipoog!”

Lees ook
Hoe ga je om met de zomerhitte op de winkelvloer?

Hoe ga je om met de zomerhitte op de winkelvloer?

De komende dagen loopt het kwik hoog op. Volgens de voorspellingen kan het op sommige plaatsen wel 37°C worden. Dit betekent dat de bakker in de winkel maatregelen moet treffen om de hitte de baas te blijven. Waar moet je allemaal op letten? Bakkers in bedrijf geeft drie tips.

Hoe ga je om met de zomerhitte in de bakkerij?

Hoe ga je om met de zomerhitte in de bakkerij?

Het wordt de komende dagen erg warm in Nederland. Dat betekent dat de bakker in de bakkerij maatregelen moet treffen om de hitte de baas te blijven. Waar moet je allemaal op letten? Bakkers in bedrijf geeft tips!

Medewerkers in de frontlinie - Afstand houden van collega’s blijkt lastig

Medewerkers in de frontlinie - Afstand houden van collega’s blijkt lastig

Voor ondernemers waren de afgelopen maanden spannend. Welke impact zou de crisis hebben op hun bedrijf? Ook voor medewerkers waren het onzekere tijden. Is het veilig om te gaan werken, voldoen de hygiënemaatregelen en heb ik straks nog een baan? Vier medewerkers vertellen hoe zij de coronatijd ervaren.