Scherp op hygiëne met toolkit

WAGENINGEN - Hygiënisch werken vraagt continue aandacht van iedereen op de werkvloer. Om ondernemers hierbij te ondersteunen, brengt SVVW nu een toolkit uit. De toolkit is voor iedere foodondernemer gratis te bestellen via www.svvw.nl/riddersimon en bevat een poster en stickers om personeel scherp te houden op hygiëne.

De middelen uit de toolkit zijn speciaal ontworpen om te gebruiken in magazijnen en productielocaties. De poster en stickers bevatten duidelijke tips en aandachtspunten voor goede hygiëne.

Ridder Simon 

Om het concept kracht bij te zetten heeft SVVW ‘Ridder Simon’ ontwikkeld. Ridder Simon is duidelijk zichtbaar en helpt ondernemers en hun medewerkers scherp te blijven op hygiëne en voedselveiligheid. “Mensen weten vaak wel hoe het moet: spullen van de vloer af opslaan, de voorraad in de koelcel goed coderen, de temperatuurregistratie wekelijks uitvoeren”, aldus Babs Bruil, manager van SVVW. “Het is geen onwil van medewerkers, maar in de praktijk schiet het er makkelijk bij in. Als SVVW bieden we ondernemers graag iets waardoor alle medewerkers er aan denken. Met ridder Simon doen we dat natuurlijk een beetje met een knipoog!”

Lees ook
Ontslag wegens schending hygiëneregels niet geldig

Ontslag wegens schending hygiëneregels niet geldig

Een werknemer van een Indonesisch restaurant is op staande voet ontslagen omdat hij door de werkgever verantwoordelijk wordt gehouden voor door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (‘NVWA’) geconstateerde overtredingen op het gebied van hygiëne en voedselveiligheid. De rechter is het daar niet mee eens.

Essentiële stappen voor representatieve monstername

Essentiële stappen voor representatieve monstername

Voedingsmiddelenproducenten dragen een grote verantwoordelijkheid als het gaat om voedselveiligheid. Betrouwbare monstername is hierin essentieel en kan ongewenste gevolgen van besmet voedsel voorkomen. Maar hoe garandeer je een representatief monster?

Lancering Hygiënespecial 2021 online magazine

Lancering Hygiënespecial 2021 online magazine

De Hygiënespecial van 2021 is nu te lezen als online magazine. Het blad staat wederom vól met hygiënenieuws uit alle food branches, van vlees tot ijs, met zowel inzichten uit de wetenschap als aandacht voor diverse bedrijven.