De Rocky Road van Visser Zoetwaren

foto 2

foto-2-300x225 Groothandel en distributeur Visser Zoetwaren uit Hasselt laat bezoekers tijdens Bakkersvak 2018 op 4 en 5 maart in Gorinchem, kennismaken met ‘Rocky Road’. Dit is breekchocolade met marshmallows en hazelnoot, geïnspireerd op een Amerikaans trendproduct en gemaakt door de Zaanse chocoladefabriek De Euforij uit Wormerveer.

“De combinatie van breekchocolade gevuld met verschillende kleuren marshmallows en pure hazelnoot is een regelrechte hit in Amerika bij twintigers en dertigers, de zogenaamde millennials”, vertelt Marco Akkermans, directeur-eigenaar van groothandel Visser Zoetwaren in Hasselt. Deze Amerikaanse trend was de voedingsbodem voor de Nederlandse evenknie: Rocky Road. De Euforij uit Wormerveer maakt deze chocoladebrokken. Dit is een jonge fabriek die sinds 2016 oude recepten nieuw leven heeft ingeblazen en zo de Zaanse traditie van ambachtelijk chocolade maken weer heeft opgepakt. De Zaanstreek is van oudsher bekend als de ‘voorraadkamer van Nederland’ als het om chocolade maken gaat.

foto-3-300x225

Cacao als basis

Visser Zoetwaren is de distributeur van de producten van De Euforij. “Het is Zaanse chocolade met de echte smaak van vroeger. Cacao is de basis. Er komt geen soja maar zonnebloemolie aan het bereidingsproces te pas. In de chocolade zitten zoveel mogelijk natuurlijke ingrediënten”, legt Akkermans uit.

Rocky Road maakt deel uit van de productrange Zaanse brokkenmakers. “Bakkers- en delicatessenzaken kunnen deze breekchocolade in hun toonbank leggen, zelf in brokken breken en in een leuke verpakking verkopen.”

Alle andere Zaanse brokkenmakers van De Euforij zijn verkrijgbaar in vier smaken: melkchocolade, pure chocolade 55%, pure chocolade 65% en pure chocolade 80%. Deze producten zijn gebaseerd op authentieke recepturen en alleen goedgekeurd als chocolademaker Jaap bij het proeven ‘kippenvel’ krijgt, meldt de producent.

Voor de Rocky Road wordt de getempereerde chocolade gemengd met de afgewogen hazelnoten en verschillende kleuren marshmallows. Door deze goed door elkaar te mengen, ontstaat een gelijkmatige verdeling van de ingrediënten in de chocolade. Nadat het mengsel in een vorm gaat, vindt het ‘dribbelen’ (trillen) plaats zodat de luchtbellen verdwijnen. Na een koelproces worden de brokken uit hun vormen gelost.

 
Lees ook
Henk Koenen Chocolate Technology nieuwe partner Patisserie College

Henk Koenen Chocolate Technology nieuwe partner Patisserie College

Henk Koenen Chocolate Technology is partner geworden van het Patisserie College. In februari tekenden Wiet Koenen, eigenaar van Henk Koenen Chocolate Technology en Rick Out, Managing Director van het Patisserie College de partnerovereenkomst voor een periode van twee jaar.

Patisserie de Rouw lanceert gracefully-aging-bonbon Charming Chocolate

Patisserie de Rouw lanceert gracefully-aging-bonbon Charming Chocolate

Patisserie de Rouw en The Skin Institute in Vught ontwikkelden samen een bonbon met een huidverbeterend ingrediënt die past in een meer gezonde leefstijl. Presentatrice en actrice Leontine Borsato nam 29 januari de eerste ‘gracefully-aging-bonbon’ Charming Chocolate in ontvangst.

Callebaut steunt goede doel Mercy Ships

Callebaut steunt goede doel Mercy Ships

De afgelopen maanden werkte chocolatier Frits van Noppen aan een groot chocoladekunstwerk van 15 meter hoog en 27 meter breed. Callebaut sponsorde deze officiele wereldrecordpoging. Het werk is volledig gemaakt van traceerbare en 100% duurzame Callebaut chocolade. De opbrengst gaat in zijn geheel naar de Mercy Ships organisatie.

Patissier / verkoopmedewerker ft/pt omgeving Hilversum

Patissier / verkoopmedewerker ft/pt omgeving Hilversum

Wat ga je doen?In de winkel zal je als eerste taak hebben o klanten te voorzien van de mooiste producten. Dit doe je met een grote glimlach en doordat je zelf de...

Broodbakker Ambachtelijk te Amsterdam

Broodbakker Ambachtelijk te Amsterdam

Wat ga je doen?In de functie van bakker werk je in een klein team in wisselende diensten. Teambelang staat hier voorop, samen maken jullie de mooiste producten....

Banketbakker omgeving Den Haag gezocht

Banketbakker omgeving Den Haag gezocht

Wat ga je doen?Binnen een team van 10 banketbakkers zijn ze op zoek naar een enthousiaste, creatieve en gemotiveerde banketbakker. Binnen het team lopen de taken...