De Rocky Road van Visser Zoetwaren

foto 2

foto-2-300x225 Groothandel en distributeur Visser Zoetwaren uit Hasselt laat bezoekers tijdens Bakkersvak 2018 op 4 en 5 maart in Gorinchem, kennismaken met ‘Rocky Road’. Dit is breekchocolade met marshmallows en hazelnoot, geïnspireerd op een Amerikaans trendproduct en gemaakt door de Zaanse chocoladefabriek De Euforij uit Wormerveer.

“De combinatie van breekchocolade gevuld met verschillende kleuren marshmallows en pure hazelnoot is een regelrechte hit in Amerika bij twintigers en dertigers, de zogenaamde millennials”, vertelt Marco Akkermans, directeur-eigenaar van groothandel Visser Zoetwaren in Hasselt. Deze Amerikaanse trend was de voedingsbodem voor de Nederlandse evenknie: Rocky Road. De Euforij uit Wormerveer maakt deze chocoladebrokken. Dit is een jonge fabriek die sinds 2016 oude recepten nieuw leven heeft ingeblazen en zo de Zaanse traditie van ambachtelijk chocolade maken weer heeft opgepakt. De Zaanstreek is van oudsher bekend als de ‘voorraadkamer van Nederland’ als het om chocolade maken gaat.

foto-3-300x225

Cacao als basis

Visser Zoetwaren is de distributeur van de producten van De Euforij. “Het is Zaanse chocolade met de echte smaak van vroeger. Cacao is de basis. Er komt geen soja maar zonnebloemolie aan het bereidingsproces te pas. In de chocolade zitten zoveel mogelijk natuurlijke ingrediënten”, legt Akkermans uit.

Rocky Road maakt deel uit van de productrange Zaanse brokkenmakers. “Bakkers- en delicatessenzaken kunnen deze breekchocolade in hun toonbank leggen, zelf in brokken breken en in een leuke verpakking verkopen.”

Alle andere Zaanse brokkenmakers van De Euforij zijn verkrijgbaar in vier smaken: melkchocolade, pure chocolade 55%, pure chocolade 65% en pure chocolade 80%. Deze producten zijn gebaseerd op authentieke recepturen en alleen goedgekeurd als chocolademaker Jaap bij het proeven ‘kippenvel’ krijgt, meldt de producent.

Voor de Rocky Road wordt de getempereerde chocolade gemengd met de afgewogen hazelnoten en verschillende kleuren marshmallows. Door deze goed door elkaar te mengen, ontstaat een gelijkmatige verdeling van de ingrediënten in de chocolade. Nadat het mengsel in een vorm gaat, vindt het ‘dribbelen’ (trillen) plaats zodat de luchtbellen verdwijnen. Na een koelproces worden de brokken uit hun vormen gelost.

 
Lees ook
Deelnemers bereiden zich voor op UIBC Junior World Championship of Confectioners

Deelnemers bereiden zich voor op UIBC Junior World Championship of Confectioners

's Werelds beste jonge banketbakkers komen tijdens Iba samen in München. Op negentien en twintig september nemen zij het tegen elkaar op tijdens het kampioenschap Junior World Championship of Confectioners. Teams uit de volgende landen nemen deel aan de race om de gouden medaille: Brazilië, China, Duitsland, IJsland, Japan, Noorwegen, Spanje...

Presentatie Bakery Sweets Center: bakkerijsector op podium plaatsen

Presentatie Bakery Sweets Center: bakkerijsector op podium plaatsen

Het Bakery Sweets Center is een samenwerkingsverband tussen een twintigtal bakkerij- en zoetwaren gerelateerde bedrijven, overheids- en onderwijsinstellingen in Friesland, Groningen en Overijssel. In het center komen de verschillende partijen in een praktijkomgeving bij elkaar.

Barentz en TasteStrik kondigen samenwerking aan

Barentz en TasteStrik kondigen samenwerking aan

De ingrediënt-producenten Barentz en TasteStrik gaan een joint-venture aan. Beide partijen kunnen kracht putten uit de sterke kanten van de ander. TasteStrik ontwikkelt en produceert aroma’s en ingrediënten voor de bakkerij-, chocolade-, zoetwaren- en ontbijtgranenindustrie.

Bakker/ operator productie omgeving Nijmegen

Bakker/ operator productie omgeving Nijmegen

Wat ga je doen?Als operator productie draag je zorg voor de producten die worden bereidt in deze bakkerij. We zijn per direct op zoek naar een ervaren bakker/ operator...

Leerling BBL Artisanaal

Leerling BBL Artisanaal

Wat ga je doen?Gaat er voor jou niets boven de geur van pasgebakken brood? Voor de artisanale bakkerij zijn wij per direct op zoek naar een leerling BBL. Dagelijks...

Verkoopmedewerker omgeving Groningen

Verkoopmedewerker omgeving Groningen

Wat ga je doen?Heb jij altijd al heerlijke brood- en banketproducten willen verkopen? Dan is dit je kans! Een ambachtelijke bakkerij, met meerdere winkels in de...