De Rocky Road van Visser Zoetwaren

foto 2

foto-2-300x225 Groothandel en distributeur Visser Zoetwaren uit Hasselt laat bezoekers tijdens Bakkersvak 2018 op 4 en 5 maart in Gorinchem, kennismaken met ‘Rocky Road’. Dit is breekchocolade met marshmallows en hazelnoot, geïnspireerd op een Amerikaans trendproduct en gemaakt door de Zaanse chocoladefabriek De Euforij uit Wormerveer.

“De combinatie van breekchocolade gevuld met verschillende kleuren marshmallows en pure hazelnoot is een regelrechte hit in Amerika bij twintigers en dertigers, de zogenaamde millennials”, vertelt Marco Akkermans, directeur-eigenaar van groothandel Visser Zoetwaren in Hasselt. Deze Amerikaanse trend was de voedingsbodem voor de Nederlandse evenknie: Rocky Road. De Euforij uit Wormerveer maakt deze chocoladebrokken. Dit is een jonge fabriek die sinds 2016 oude recepten nieuw leven heeft ingeblazen en zo de Zaanse traditie van ambachtelijk chocolade maken weer heeft opgepakt. De Zaanstreek is van oudsher bekend als de ‘voorraadkamer van Nederland’ als het om chocolade maken gaat.

foto-3-300x225

Cacao als basis

Visser Zoetwaren is de distributeur van de producten van De Euforij. “Het is Zaanse chocolade met de echte smaak van vroeger. Cacao is de basis. Er komt geen soja maar zonnebloemolie aan het bereidingsproces te pas. In de chocolade zitten zoveel mogelijk natuurlijke ingrediënten”, legt Akkermans uit.

Rocky Road maakt deel uit van de productrange Zaanse brokkenmakers. “Bakkers- en delicatessenzaken kunnen deze breekchocolade in hun toonbank leggen, zelf in brokken breken en in een leuke verpakking verkopen.”

Alle andere Zaanse brokkenmakers van De Euforij zijn verkrijgbaar in vier smaken: melkchocolade, pure chocolade 55%, pure chocolade 65% en pure chocolade 80%. Deze producten zijn gebaseerd op authentieke recepturen en alleen goedgekeurd als chocolademaker Jaap bij het proeven ‘kippenvel’ krijgt, meldt de producent.

Voor de Rocky Road wordt de getempereerde chocolade gemengd met de afgewogen hazelnoten en verschillende kleuren marshmallows. Door deze goed door elkaar te mengen, ontstaat een gelijkmatige verdeling van de ingrediënten in de chocolade. Nadat het mengsel in een vorm gaat, vindt het ‘dribbelen’ (trillen) plaats zodat de luchtbellen verdwijnen. Na een koelproces worden de brokken uit hun vormen gelost.

 
Lees ook
InterSICOP gaat door in februari 2022

InterSICOP gaat door in februari 2022

InterSICOP, de vakbeurs voor de bakkerij-, gebak- en ijssector, vindt van 19-22 februari 2022 plaats in Madrid in een hybride format. Dat betekent zowel face to face als digitaal. Aanwezig zijn de sectoren bakkerij-, zoetwaren-, ijs-, koffie- en aanverwante apparatuur.

Patisserie Nijtmans gaat voor Frans interieur

Patisserie Nijtmans gaat voor Frans interieur

Ruim zes jaar na de opening in februari 2015 heeft Patisserie Nijtmans in Amersfoort het interieur van de bescheiden winkel aan de Arnhemseweg volledig vernieuwd. De winkel, eerder in bruintinten, heeft nu de zachte uitstraling van wit marmer en lindegroen hout. “Het was tijd”, vinden eigenaren Marco en Karin Nijtmans. “Onze gebakjes verdienden een...

Vipam exclusief distributeur van Lubeca in Nederland

Vipam exclusief distributeur van Lubeca in Nederland

Producten van Lubeca zijn voortaan in Nederland verkrijgbaar via Vipam. De Duitse grondstoffenproducent kiest voor Vipam als exclusieve partner voor de Nederlandse markt.