Reiniging van afzuigkanalen door Wegvet

EVMI_Wegvet

Vet in de afzuigkanalen en ventilatoren in bedrijfskeukens vormt een groot risico. Vet kan al ontbranden bij de dikte van een mensenhaar. Wegvet, het bedrijf van Tom Kerkhof (25) en Stan Bergervoet (24), is gespecialiseerd in het reinigen van afzuigkanalen. Het doet waar de naam voor staat: het verwijderen van vet.

Reinigen met droogijs

Het reinigen van het hele afzuigsysteem – afzuigkanaal,  roosters en damkappen – gebeurt met droogijs. “Door het droogijs krimpt het vet en laat het los van de wanden en valt het naar beneden”, vertelt Kerkhof. Wegvet is daarin uniek ten opzichte van andere bedrijven die ook afvoerkanalen reinigen. Waar het droogijs niet bij komt, gebruiken de mannen een borstel met kokosolie.

Brandgevoeligheid keuken

Brandgevoeligheid in een keuken is groot. Als de vlam in de pan slaat, kan deze zomaar overslaan naar het afzuigkanaal. Daarom is het van belang dat ook afzuigkanalen regelmatig worden schoongemaakt. Ook in verband met de verzekering. In de kleine lettertjes van verzekeringspolissen staat dat er niet uitgekeerd wordt bij slecht onderhoud. Daarom maken Kerkhof en Bergervoet niet alleen het afzuigkanaal schoon, ze leggen dit ook vast.

EVMI_Wegvet_2-300x200-300x200 Camera-inspectie

Voor de schoonmaak wordt met een camera het hele kanaal geïnspecteerd en de mate van vervuiling vastgelegd. Daarnaast maken Kerkhof en Bergervoet foto’s. Vervolgens reinigen ze het afzuigsysteem en de afvoer met droogijs. Als alles schoon is, wordt wederom met een camera het systeem gefilmd en gefotografeerd. Daarnaast wordt alles schriftelijk in een rapport vastgelegd en aan de ondernemer overhandigd. Deze kan alles bij zijn verzekeringspolis bewaren en indien nodig aan de verzekeringsmaatschappij overhandigen als bewijs.

Wegvet

Wegvet, gevestigd in Hengelo (Gld), heeft voornamelijk klanten in het oosten van Nederland, maar wil graag groeien. Kerkhof en Bergervoet hebben een busje met aanhanger waarin ze alles beschikbaar hebben, van een mobiele compressor tot de kisten met droogijs. Ze kunnen op locatie reinigen. Wat bijvoorbeeld handig is voor ambulante handelaren.

 
Banketbakker omgeving Veenendaal gezocht

Banketbakker omgeving Veenendaal gezocht

Wij zijn op zoek naar banketbakker. Dit mag een zelfstandig werkende zijn maar ook een schoolverlater die op zoek is naar een leuke baan. Je komt in een team van...

Zelfstandig werkend broodbakker, omgeving Hilversum

Zelfstandig werkend broodbakker, omgeving Hilversum

Je zal in een klein team gaan werken waar je als deegmaker/ broodbakker ingezet gaat worden. Je bent flexibel inzetbaar en wanneer nodig wissel je met collega's...

Zelfstandig werkend banketbakker omgeving Harderwijk

Zelfstandig werkend banketbakker omgeving Harderwijk

Voor onze klant in de omgeving van Harderwijk zijn we per direct op zoek naar (ervaren) zelfstandig werkend banketbakker. Het betreft een fulltime functie, bij goed...