Recepten van de chef Buche

BIB_Recept Callebaut_1

BIB_Recept-Callebaut_1-300x200 Ruby crémeux

Ingrediënten:

  • 165 g volle melk
  • 20 g gemberpuree
  • 195 g cherrymone puree
  • 43 g invertsuiker
  • 32 g eidooiers
  • 17 g suiker
  • 5 g gelatinemassa
  • 288 g Callebaut® Finest Belgian ruby Chocolate RB1
  • 35 g Callebaut® Cacaoboter CB

Bereiding:

Warm de volle melk, de gemberpuree, de cherrymone puree en de invertsuiker samen op. Voeg de eidooiers en de suiker toe. Kook tot anglaise op 82°C. Meng het geheel met de gelatinemassa, ruby Chocolate RB1 en de cacaoboter onder anglaise. Vul spuitzakken met crémeux. Laat afkoelen voor gebruik.

BIB_Recept-Callebaut_3-300x200 Madeleine biscuit met banaan en limoen

Ingrediënten:

  • 363 g eieren
  • 189 g invertsuiker
  • 348 g patisseriebloem (T45)
  • 174 g poedersuiker
  • 5 g zout
  • 15 g bakpoeder
  • 4 g limoenzeste
  • 112 g banaanpuree
  • 290 g gesmolten boter 82%

Bereiding:

Meng de eieren met de invertsuiker, bloem, poedersuiker, zout, bakpoeder en limoenzeste. Voeg de banaanpuree en de gesmolten boter toe. Weeg 1500 g af voor een vorm van 60 cm x 40 cm. Bak 15 min. op 150°C.

BIB_Recept-Callebaut_4-300x200 Gold chocolademousse

Ingrediënten:

  • 128 g melk
  • 128 g room (35% vet)
  • 27 g vanille
  • 55 g eidooiers
  • 25 g suiker
  • 365 g Callebaut® Finest Belgian Gold Chocolate
  • 183 g Callebaut® Finest Belgian Milk Chocolate Power 41
  • 32 g gelatine
  • 457 g room (35% vet)

Bereiding:

Kook de melk met de room en de vanille samen op. Meng dit met de eidooiers en de suiker. Verwerk tot crème anglaise. Giet de crème anglaise over de chocolade met gelatine. Emulgeer. Breng tot 40°C. Klop op met de room en spatel eronder.

BIB_Recept-Callebaut_2-300x200 Ruby glaçage

Ingrediënten (voor 1.200 gram):

  • 39 g water
  • 233 g glucose
  • 233 g suiker
  • 233 g frambozenpuree
  • 110 g gelatinemassa
  • 2 g Mona Lisa Power Flowers™ Rood NON-AZO
  • 233 g Callebaut Finest Belgian ruby Chocolate RB1
  • 117 g glaçage (koude gelei)

Bereiding:

Kook het water met glucose en suiker tot 104°C. Giet de overige ingrediënten over het glucosemengsel. Meng goed. Giet in een kom. Sluit af en bewaar in de koelkast. Warm op tot 35°C voor gebruik.

Lees ook
De Kerst Adventkalender van Callebaut

De Kerst Adventkalender van Callebaut

Het is december en het aftellen naar de kerstdagen is begonnen. Om dit aftellen nog leuker te maken presenteert Callebaut de Callebaut Kerst Adventkalender. Callebaut geeft elke dag mooie prijzen weg, zoals 5kg Callebaut chocolade.  Door elke dag het vakje van die dag te openen maken deelnemers kans op een van de vierentwintig Callebaut Kerstprijzen. Elke...

Klaar voor de start - GO! Het is tijd voor de Callebaut Kerst Adventkalender!

Klaar voor de start - GO! Het is tijd voor de Callebaut Kerst Adventkalender!

Talloze prachtige prijzen liggen klaar voor wie de uitdaging aangaat! Open alle 24 vakjes en maak dagelijks kans op een van de 24 Callebaut Kerstprijzen. We geven iedere dag 5kg Callebaut chocolade (Gold en Ruby) weg en andere leuke en handige goodies! De kans om verrukkelijke chocolade te winnen is nog nooit zo groot geweest!

Amaretto-crèmegebakje met Debic Crème boter

Amaretto-crèmegebakje met Debic Crème boter

De juiste boter kiezen, als banketbakker weet je hoe belangrijk dat is. Met Debic Crème boter haal je het perfecte product in huis. Lekker gebak, heerlijke koekjes en de smeuïgste botercrème om je creaties af te werken: Debic Crème boter zorgt keer op keer voor een perfect eindresultaat! En dankzij het extra lage smeltpunt (26 – 28 °C) krijg je een...

Flexmedewerker inpak

Flexmedewerker inpak

Wat ga je doen?Wij zijn per direct opzoek naar een flexmedewerker inpak voor deze centrale bakkerij. De volgende twee diensten wissel je om de week af: Vrijdagavond...

Broodbakker in de 3 ploegen

Broodbakker in de 3 ploegen

Wat ga je doen?In deze functie ben je verantwoordelijk voor een goed verloop van de productie van brood. Je zal in een team van 3 a 4 bakkers per ploeg, kleinbrood,...

rose & vanilla is op zoek naar een assistent banketbakker

rose & vanilla is op zoek naar een assistent banketbakker

rose& vanilla is dé bakker van unieke cakes en taarten die écht lekker zijn, er prachtig uitzien, gemaakt zijn van de beste biologische ingrediënten en gegarandeerd...