FC-foto-tompouce_Debic-300x232 Met de slagroom van Debic kunnen bakkers een breed scala aan producten met vrij weinig extra inspanning maken. Patisserie-adviseur Dré Eversteijn: “De tompouce is bijvoorbeeld zo’n eenvoudig recept, speciaal doordat de korstplak gekaramelliseerd is. Je spuit ‘m op met slagroom, decoreert ‘m af en klaar. Zo’n gebakje kan heel simpel in het dagelijkse proces meelopen".

Hieronder het recept voor 100 tompoezen met karamel korst plakken.

Ingrediënten

Voordeeg

  • 500 gram Debic Constant boter
  • 1,75 kg korstbloem
  • 50 gram zout
  • 750 gram water
  • 37 gram witte azijn

Toerboter

  • 2 kg Debic Top Tourage boter
  • 750 gram korstbloem

Bereidingswijze

Karamel bladerdeeg

  • Weeg de grondstoffen.
  • Debic Constant boter, korstbloem, water, azijn en zout samenvoegen en mengen in de eerste versnelling.
  • Zodra de ingrediënten goed gemengd zijn, de machine uitschakelen (niet te lang doormengen in verband met glutenvorming).
  • Massa laten rusten in de koeling.
  • Meng de Debic Top Tourage en de bloem, druk het mengsel plat en laat afgedekt enkele minuten koelen.
  • Rol de gekoelde toerboter uit tot een rechthoekige plak.
  • Rol het voordeeg uit en leg op de helft van de toerboter plak.
  • Dek het voordeeg toe met de andere helft van de toerboter plak.
  • Geef één toer van vier.
  • Laat de korst minimaal 15 minuten rusten.
  • Geef één toer van vier.
  • Laat de korst minimaal 15 minuten rusten.
  • Geef één toer van drie.
  • Laat de korst minimaal 15 minuten rusten.
  • Geef één toer van drie.
  • Laat de korst minimaal 15 minuten rusten.
  • Rol de korst uit op 1,5 mm en laat 15 minuten rusten.
  • Prik de plak tweemaal horizontaal en tweemaal verticaal.
  • De plak half op 180°C, ca. 35-40 minuten afbakken.
  • Haal de korstplakken uit de oven, bestuif licht met poedersuiker.
  • Schuif de tompouceplakken weer terug in een hete oven van 230 °C.
  • Karamelliseer de suiker en haal de plakken uit de oven. (let op dat ze niet te donker kleuren)
  • Snijden op 8 x 4.

Opbouw gebakje:

  • Bladerdeeg plakje met suikerkant naar boven opspuiten met Zwitserse room (gemaakt van 1 deel crème patisserie, 1 deel geslagen Debic Slagroom met suiker).
  • Afdekken met een bladerdeeg plakje, met de suiker kant naar beneden.
  • Opspuiten met Debic Slagroom met suiker en afwerken met fruit.

Lees alles over de room van Debic in ons dossier Room!

Altijd op de hoogte blijven?