Recept Tompouce

FC foto tompouce_Debic

FC-foto-tompouce_Debic-300x232 Met de slagroom van Debic kunnen bakkers een breed scala aan producten met vrij weinig extra inspanning maken. Patisserie-adviseur Dré Eversteijn: “De tompouce is bijvoorbeeld zo’n eenvoudig recept, speciaal doordat de korstplak gekaramelliseerd is. Je spuit ‘m op met slagroom, decoreert ‘m af en klaar. Zo’n gebakje kan heel simpel in het dagelijkse proces meelopen".

Hieronder het recept voor 100 tompoezen met karamel korst plakken.

Ingrediënten

Voordeeg

  • 500 gram Debic Constant boter
  • 1,75 kg korstbloem
  • 50 gram zout
  • 750 gram water
  • 37 gram witte azijn

Toerboter

  • 2 kg Debic Top Tourage boter
  • 750 gram korstbloem

Bereidingswijze

Karamel bladerdeeg

  • Weeg de grondstoffen.
  • Debic Constant boter, korstbloem, water, azijn en zout samenvoegen en mengen in de eerste versnelling.
  • Zodra de ingrediënten goed gemengd zijn, de machine uitschakelen (niet te lang doormengen in verband met glutenvorming).
  • Massa laten rusten in de koeling.
  • Meng de Debic Top Tourage en de bloem, druk het mengsel plat en laat afgedekt enkele minuten koelen.
  • Rol de gekoelde toerboter uit tot een rechthoekige plak.
  • Rol het voordeeg uit en leg op de helft van de toerboter plak.
  • Dek het voordeeg toe met de andere helft van de toerboter plak.
  • Geef één toer van vier.
  • Laat de korst minimaal 15 minuten rusten.
  • Geef één toer van vier.
  • Laat de korst minimaal 15 minuten rusten.
  • Geef één toer van drie.
  • Laat de korst minimaal 15 minuten rusten.
  • Geef één toer van drie.
  • Laat de korst minimaal 15 minuten rusten.
  • Rol de korst uit op 1,5 mm en laat 15 minuten rusten.
  • Prik de plak tweemaal horizontaal en tweemaal verticaal.
  • De plak half op 180°C, ca. 35-40 minuten afbakken.
  • Haal de korstplakken uit de oven, bestuif licht met poedersuiker.
  • Schuif de tompouceplakken weer terug in een hete oven van 230 °C.
  • Karamelliseer de suiker en haal de plakken uit de oven. (let op dat ze niet te donker kleuren)
  • Snijden op 8 x 4.

Opbouw gebakje:

  • Bladerdeeg plakje met suikerkant naar boven opspuiten met Zwitserse room (gemaakt van 1 deel crème patisserie, 1 deel geslagen Debic Slagroom met suiker).
  • Afdekken met een bladerdeeg plakje, met de suiker kant naar beneden.
  • Opspuiten met Debic Slagroom met suiker en afwerken met fruit.

Lees alles over de room van Debic in ons dossier Room!

Lees ook
Recept mangotaart

Recept mangotaart

Met de slagroom van Debic kunnen bakkers een breed scala aan producten met vrij weinig extra inspanning maken, zoals mangotaart. Patisserie-adviseur Dré Eversteijn: "Die bestaat uit alleen mangopuree, gelatine, suiker en slagroom. Meer heb je niet nodig. Door de mangopuree te vervangen door andere soorten fruit kun je een breed assortiment creëren."...

Feiten en fabels - Deel uw kennis van de ambachtelijke bakkerij

Feiten en fabels - Deel uw kennis van de ambachtelijke bakkerij

Gluten zijn granen, van koolhydraten word je dik en hoe donkerder het brood, hoe gezonder het is. Er zijn heel wat fabels over brood en banket in omloop. Stichting Ambachtelijke Bakkerij presenteert feiten én fabels om onwetendheid bij consumenten en winkelmedewerkers weg te nemen. Deel ze in de winkel, via social media of uw eigen website! Tekst en...

Ieder gebak een eigen uitstraling met Prima Blanca Max

Ieder gebak een eigen uitstraling met Prima Blanca Max

René Lubach werkt al 33 jaar voor Echte Bakker Steehouder in Vianen. Hij is verantwoordelijk voor het gebak. Daarin is het zaak telkens te vernieuwen, om de klanten te kunnen blijven verrassen. De Prima Blanca Max, slagroom van Debic, helpt hem daarbij. “Dit is een hele fijne slagroom om mee te werken. Dankzij de vernieuwde afspuit- en decoratietechnieken...

Bakker/ operator productie omgeving Nijmegen

Bakker/ operator productie omgeving Nijmegen

Wat ga je doen?Als operator productie draag je zorg voor de producten die worden bereidt in deze bakkerij. We zijn per direct op zoek naar een ervaren bakker/ operator...

Leerling BBL Artisanaal

Leerling BBL Artisanaal

Wat ga je doen?Gaat er voor jou niets boven de geur van pasgebakken brood? Voor de artisanale bakkerij zijn wij per direct op zoek naar een leerling BBL. Dagelijks...

Verkoopmedewerker omgeving Groningen

Verkoopmedewerker omgeving Groningen

Wat ga je doen?Heb jij altijd al heerlijke brood- en banketproducten willen verkopen? Dan is dit je kans! Een ambachtelijke bakkerij, met meerdere winkels in de...