Recept Tompouce

FC foto tompouce_Debic

FC-foto-tompouce_Debic-300x232 Met de slagroom van Debic kunnen bakkers een breed scala aan producten met vrij weinig extra inspanning maken. Patisserie-adviseur Dré Eversteijn: “De tompouce is bijvoorbeeld zo’n eenvoudig recept, speciaal doordat de korstplak gekaramelliseerd is. Je spuit ‘m op met slagroom, decoreert ‘m af en klaar. Zo’n gebakje kan heel simpel in het dagelijkse proces meelopen".

Hieronder het recept voor 100 tompoezen met karamel korst plakken.

Ingrediënten

Voordeeg

  • 500 gram Debic Constant boter
  • 1,75 kg korstbloem
  • 50 gram zout
  • 750 gram water
  • 37 gram witte azijn

Toerboter

  • 2 kg Debic Top Tourage boter
  • 750 gram korstbloem

Bereidingswijze

Karamel bladerdeeg

  • Weeg de grondstoffen.
  • Debic Constant boter, korstbloem, water, azijn en zout samenvoegen en mengen in de eerste versnelling.
  • Zodra de ingrediënten goed gemengd zijn, de machine uitschakelen (niet te lang doormengen in verband met glutenvorming).
  • Massa laten rusten in de koeling.
  • Meng de Debic Top Tourage en de bloem, druk het mengsel plat en laat afgedekt enkele minuten koelen.
  • Rol de gekoelde toerboter uit tot een rechthoekige plak.
  • Rol het voordeeg uit en leg op de helft van de toerboter plak.
  • Dek het voordeeg toe met de andere helft van de toerboter plak.
  • Geef één toer van vier.
  • Laat de korst minimaal 15 minuten rusten.
  • Geef één toer van vier.
  • Laat de korst minimaal 15 minuten rusten.
  • Geef één toer van drie.
  • Laat de korst minimaal 15 minuten rusten.
  • Geef één toer van drie.
  • Laat de korst minimaal 15 minuten rusten.
  • Rol de korst uit op 1,5 mm en laat 15 minuten rusten.
  • Prik de plak tweemaal horizontaal en tweemaal verticaal.
  • De plak half op 180°C, ca. 35-40 minuten afbakken.
  • Haal de korstplakken uit de oven, bestuif licht met poedersuiker.
  • Schuif de tompouceplakken weer terug in een hete oven van 230 °C.
  • Karamelliseer de suiker en haal de plakken uit de oven. (let op dat ze niet te donker kleuren)
  • Snijden op 8 x 4.

Opbouw gebakje:

  • Bladerdeeg plakje met suikerkant naar boven opspuiten met Zwitserse room (gemaakt van 1 deel crème patisserie, 1 deel geslagen Debic Slagroom met suiker).
  • Afdekken met een bladerdeeg plakje, met de suiker kant naar beneden.
  • Opspuiten met Debic Slagroom met suiker en afwerken met fruit.

Lees alles over de room van Debic in ons dossier Room!

Lees ook
Debic Crème boter voor het fijnste banketgebak

Debic Crème boter voor het fijnste banketgebak

De boter met een extra laag smeltpunt (26 – 28 °C)! Doordat de botersmaak in Debic Crème boter sneller vrijkomt krijg je een rijkere botersensatie. Ideaal dus voor de bereiding van botercrème, luchtige vullingen, beslagen of spuitdegen. Dankzij zijn optimale plasticiteit is Debic Crème boter bovendien makkelijk te mengen tot een homogene, gladde massa.

Cappuccinocrèmegebakje

Cappuccinocrèmegebakje

De juiste boter kiezen, als banketbakker weet je hoe belangrijk dat is. Met Debic Crème boter haal je het perfecte product in huis om je creaties af te werken. Lekker gebak en de smeuïgste botercrème: je creëert steeds een perfect eindresultaat! En dankzij het extra lage smeltpunt (26 – 28 °C) krijg je een extra rijke botersensatie.

Zuivel de stand van zaken - Grip op ingrediënten deel III

Zuivel de stand van zaken - Grip op ingrediënten deel III

De bijeenkomsten van het Genootschap voor de Bakkerij stonden dit jaar in het teken van Grip op grondstoffen. Na graan en suiker was deze keer zuivel aan de beurt. “Van één product is de prijs nauwelijks te voorspellen en dat is boter.”

Deegmaker productie omgeving Zoetermeer

Deegmaker productie omgeving Zoetermeer

Wat ga je doen?Voor een bakkerij in de omgeving van Zoetermeer zijn wij op zoek naar deegmakers in de productie. Werkzaamheden: > Afwegen, mengen en kneden van de(hulp)grondstoffen...

Broodbakker ambachtelijk omgeving Zwolle

Broodbakker ambachtelijk omgeving Zwolle

Wat ga je doen?In deze functie voor de lange termijn ga je als zelfstandig werkend broodbakker ga jij samen met je collega's het perfecte brood maken. Dit doe je...

Zelfstandig werkend broodbakker omgeving Apeldoorn

Zelfstandig werkend broodbakker omgeving Apeldoorn

Wat ga je doen?Voor een bakkerij in de omgeving van Apeldoorn zijn we per direct op zoek naar een zelfstandig werkend broodbakker voor de nachtploeg. In deze functie...