FC-foto-mango_Debic-300x225 Met de slagroom van Debic kunnen bakkers een breed scala aan producten met vrij weinig extra inspanning maken, zoals mangotaart. Patisserie-adviseur Dré Eversteijn: "Die bestaat uit alleen mangopuree, gelatine, suiker en slagroom. Meer heb je niet nodig. Door de mangopuree te vervangen door andere soorten fruit kun je een breed assortiment creëren."

Hieronder het recept voor 12 mangotaarten van 16 cm doorsnede.

Ingrediënten

Mango mouse

  • 1500 gram mango puree diepvries
  • 500 gram passie puree diepvries
  • 400 gram suiker
  • 46 gram gelatine poeder
  • 230 gram koud water
  • 2500 gram Debic slagroom zonder suiker (LH)
  • 660 gram passie puree smelten en aan de kook brengen, suiker toevoegen en oplossen.
  • 1500 gram mango puree in blokjes snijden en bevroren houden.

Bereidingswijze

Mango mouse

  • Gelatine wellen.
  • Als de passie puree kookt de gelatine oplossen, de mango puree in blokjes doormengen en de puree glad mengen.
  • De Debic slagroom zonder suiker (LH) opslaan tot yoghurt dikte, puree toevoegen en doormengen.

Ingrediënten

Biscuit

  • 1250 gram eieren
  • 625 gram suiker
  • 37 gram citroen
  • 1250 gram patentbloem
  • 250 gram Debic Cake Gold boter

Bereidingswijze

Biscuit

  • Eieren met de suiker en citroen verwarmen en opdraaien tot de suiker is opgelost.
  • Verder opdraaien tot luchtig en koud.
  • Patentbloem ondermengen.
  • Boter smelten en doormengen.
  • In 14 cm ringen storten met bakpapier tegen de rand.
  • Afbakken op 180 graden voor 45 min.
  • Afkoelen en in drieën snijden, verwerken in de mangotaart.

Ingrediënten

Gekleurde gelei

  • 900 gram water
  • 1800 gram suiker
  • 1800 gram glucose
  • 1200 gram gecondenseerde melk
  • 1800 gram witte chocolade
  • 120 gram gelatine
  • 760 gram koud water
  • 8 gram witte kleurpoeder
  • 10 gram gele kleurpoeder

Bereidingswijze

Gekleurde gelei

  • 900 gram water met suiker, glucose en gecondenseerde melk aan de kook brengen.
  • Gelatine poeder en koud water mengen en laten wellen.
  • Als deze kookt gelijk van het vuur halen, gelatine oplossen, gecondenseerde melk doormengen en chocolade oplossen.
  • Kleurpoeders doormengen met staafmixer.
  • Verwerken bij 27 graden.

Lees alles over de room van Debic in ons dossier Room!

Altijd op de hoogte blijven?