Recept: Kip-kerrie hapjes

BIB 2-22 Kip-kerrie hapjes

Kip-kerrie hapjes zijn al jaren een klassieker in het assortiment van Huize van Wely in Noordwijk. Chefpatissier Robin Hoedjes vindt dat dit hartige product een mooie aanvulling kan zijn op het zoete assortiment van de bakker. “Met dit recept heb je een mooie basis voor meer hartige producten in jouw winkel.”

Wat heb je nodig...

Voor circa 50 kip-kerrie hapjes

Kaasdeeg

- 100 gram commissiekaas
- 275 gram cheddar
- 3 gram zout
- 288 gram boter
- 375 gram bloem

Kip kerrie-vulling

- 150 gram rijst
- 600 gram melk
- 500 gram kip
- 90 gram bloem
- 90 gram boter
- 12 gram kerrie
- 4 gram peper
- 30 gram zout
- 2 gram nootmuskaat
- 50 gram ananas

Stap 1: Meng de boter met de kaas. Voeg als laatste de bloem en het zout toe. Zorg ervoor dat het deeg kort draait: totdat alles goed gemengd is. Rol dit deeg uit op 1,5 mm. Steek uit met een kartelsteker op het juiste formaat.

Stap 2: Fonceer de vorm met het kaasdeeg.

Stap 3: Bereid de kip-kerrievulling. Begin met de bechamelsaus. Smelt hiertoe de boter. Bind met de bloem. Voeg melk toe en als laatste de kruiden.

Stap 4: Kook de melk. Gaar hierin de dessertrijst.

Stap 5: Bak de kip gaar. Snijd de kip fijn. Meng de kip, bechamelsaus en de rijst met elkaar.

Stap 6: Spuit de vulling in de vorm

Stap 7: Decoreer met sesamzaad. Bak af in een warme oven op circa 160 graden gedurende circa 25 minuten.

Stap 8: Serveer als bijgerecht met een frisse salade

Robin Hoedjes

BIB 2-22 Robin Hoedjes

Robin Hoedjes is chef-patissier bij Huize van Wely in Noordwijk. “Ik heb de dagelijkse leiding over de productie en ik houd me bezig met de kwaliteit en ontwikkeling van nieuwe producten. Daarnaast zet ik me in voor het Dutch Pastry Team. Ik deel mijn kennis en kunde graag, om zo patissiers en banketbakkers in het hele land te inspireren. Elke keer als alle producten weer ‘top’ gelukt zijn, voel ik me trots. Mijn uitdaging haal ik niet zozeer uit het maken van één mooi gebakje, maar meer uit het maken van een veelvoud ervan.”

Zijn er vragen over dit recept? Mail dan naar bestuur@nederlandspatisserieteam.nl

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
Recept van Puratos: Desem twisters met gekiemde granen

Recept van Puratos: Desem twisters met gekiemde granen

Laat je verrassen door de heerlijke smaaksensatie van deze bonkies. De smaak van desem en kaas vullen elkaar heel goed aan. Deze hartige versie van desembrood is geschikt voor vele gelegenheden.

Lotte van Gorp wint Dutch Pastry Award 2022

Lotte van Gorp wint Dutch Pastry Award 2022

Lotte van Gorp won 7 maart de Dutch Pastry Award met haar showstuk gebaseerd op schilderijen van Vincent van Gogh. Noa Vlemmix eindigde als tweede en Ramona Rütti maakte het geheel vrouwelijke podium compleet.

Dutch Pastry Award en Beste Bonbon van Nederland op 7 maart te volgen via livestream

Dutch Pastry Award en Beste Bonbon van Nederland op 7 maart te volgen via livestream

Maandag 7 maart gaan de vakwedstrijden Dutch Pastry Award en Beste Bonbon van Nederland om 9.45 uur van start in Evenementenhal Gorinchem, waarbij Easyfairs (organisator van Bakkersvak) de facilitator is. De wedstrijden zijn de gehele dag live te volgen via het YouTube kanaal van de Dutch Pastry Team. Welke deelnemers kan je op de voet volgen via de...