Recept: Kip-kerrie hapjes

BIB 2-22 Kip-kerrie hapjes

Kip-kerrie hapjes zijn al jaren een klassieker in het assortiment van Huize van Wely in Noordwijk. Chefpatissier Robin Hoedjes vindt dat dit hartige product een mooie aanvulling kan zijn op het zoete assortiment van de bakker. “Met dit recept heb je een mooie basis voor meer hartige producten in jouw winkel.”

Wat heb je nodig...

Voor circa 50 kip-kerrie hapjes

Kaasdeeg

- 100 gram commissiekaas
- 275 gram cheddar
- 3 gram zout
- 288 gram boter
- 375 gram bloem

Kip kerrie-vulling

- 150 gram rijst
- 600 gram melk
- 500 gram kip
- 90 gram bloem
- 90 gram boter
- 12 gram kerrie
- 4 gram peper
- 30 gram zout
- 2 gram nootmuskaat
- 50 gram ananas

Stap 1: Meng de boter met de kaas. Voeg als laatste de bloem en het zout toe. Zorg ervoor dat het deeg kort draait: totdat alles goed gemengd is. Rol dit deeg uit op 1,5 mm. Steek uit met een kartelsteker op het juiste formaat.

Stap 2: Fonceer de vorm met het kaasdeeg.

Stap 3: Bereid de kip-kerrievulling. Begin met de bechamelsaus. Smelt hiertoe de boter. Bind met de bloem. Voeg melk toe en als laatste de kruiden.

Stap 4: Kook de melk. Gaar hierin de dessertrijst.

Stap 5: Bak de kip gaar. Snijd de kip fijn. Meng de kip, bechamelsaus en de rijst met elkaar.

Stap 6: Spuit de vulling in de vorm

Stap 7: Decoreer met sesamzaad. Bak af in een warme oven op circa 160 graden gedurende circa 25 minuten.

Stap 8: Serveer als bijgerecht met een frisse salade

Robin Hoedjes

BIB 2-22 Robin Hoedjes

Robin Hoedjes is chef-patissier bij Huize van Wely in Noordwijk. “Ik heb de dagelijkse leiding over de productie en ik houd me bezig met de kwaliteit en ontwikkeling van nieuwe producten. Daarnaast zet ik me in voor het Dutch Pastry Team. Ik deel mijn kennis en kunde graag, om zo patissiers en banketbakkers in het hele land te inspireren. Elke keer als alle producten weer ‘top’ gelukt zijn, voel ik me trots. Mijn uitdaging haal ik niet zozeer uit het maken van één mooi gebakje, maar meer uit het maken van een veelvoud ervan.”

Zijn er vragen over dit recept? Mail dan naar bestuur@nederlandspatisserieteam.nl

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
Croissants en brioche van Skills-finalist Patricia Roelofs

Croissants en brioche van Skills-finalist Patricia Roelofs

Op 1 april streden leerlingen uit zo'n vijftig verschillende vakgebieden uit het hele land tegen elkaar tijdens de Skills Heroes-wedstrijden. Patricia Roelofs is student Boulangerie aan het ROC van Amsterdam en werkzaam bij Bakkerij Lex Brakenhoff. Tijdens Skills Heroes eindigde ze op de tweede plaats. Met Bakkers in bedrijf deelt Patricia haar recepten...

Chocolade Brioche van Skills Boulanger-winnaar Daan Filius

Chocolade Brioche van Skills Boulanger-winnaar Daan Filius

Op 1 april streden leerlingen uit zo'n vijftig verschillende vakgebieden uit het hele land tegen elkaar tijdens de Skills Heroes-wedstrijden. Skills Boulangerie-winnaar Daan Filius (20) is student Boulangerie aan het Curio en is werkzaam bij De Boulanger. Hij vertelt over zijn producten en dromen én geeft zijn favoriete recept voor Chocolade Brioche.

Recept: Tropical Summer

Recept: Tropical Summer

Dit product heb ik ontworpen voor het internationaal online-event ‘Masters of Pastry’ van onze sponsor Zeelandia. Mijn onderwerp was texturen. Graag deel ik dit recept, enigszins aangepast, met jullie.