Recept: Kip-kerrie hapjes

BIB 2-22 Kip-kerrie hapjes

Kip-kerrie hapjes zijn al jaren een klassieker in het assortiment van Huize van Wely in Noordwijk. Chefpatissier Robin Hoedjes vindt dat dit hartige product een mooie aanvulling kan zijn op het zoete assortiment van de bakker. “Met dit recept heb je een mooie basis voor meer hartige producten in jouw winkel.”

Wat heb je nodig...

Voor circa 50 kip-kerrie hapjes

Kaasdeeg

- 100 gram commissiekaas
- 275 gram cheddar
- 3 gram zout
- 288 gram boter
- 375 gram bloem

Kip kerrie-vulling

- 150 gram rijst
- 600 gram melk
- 500 gram kip
- 90 gram bloem
- 90 gram boter
- 12 gram kerrie
- 4 gram peper
- 30 gram zout
- 2 gram nootmuskaat
- 50 gram ananas

Stap 1: Meng de boter met de kaas. Voeg als laatste de bloem en het zout toe. Zorg ervoor dat het deeg kort draait: totdat alles goed gemengd is. Rol dit deeg uit op 1,5 mm. Steek uit met een kartelsteker op het juiste formaat.

Stap 2: Fonceer de vorm met het kaasdeeg.

Stap 3: Bereid de kip-kerrievulling. Begin met de bechamelsaus. Smelt hiertoe de boter. Bind met de bloem. Voeg melk toe en als laatste de kruiden.

Stap 4: Kook de melk. Gaar hierin de dessertrijst.

Stap 5: Bak de kip gaar. Snijd de kip fijn. Meng de kip, bechamelsaus en de rijst met elkaar.

Stap 6: Spuit de vulling in de vorm

Stap 7: Decoreer met sesamzaad. Bak af in een warme oven op circa 160 graden gedurende circa 25 minuten.

Stap 8: Serveer als bijgerecht met een frisse salade

Robin Hoedjes

BIB 2-22 Robin Hoedjes

Robin Hoedjes is chef-patissier bij Huize van Wely in Noordwijk. “Ik heb de dagelijkse leiding over de productie en ik houd me bezig met de kwaliteit en ontwikkeling van nieuwe producten. Daarnaast zet ik me in voor het Dutch Pastry Team. Ik deel mijn kennis en kunde graag, om zo patissiers en banketbakkers in het hele land te inspireren. Elke keer als alle producten weer ‘top’ gelukt zijn, voel ik me trots. Mijn uitdaging haal ik niet zozeer uit het maken van één mooi gebakje, maar meer uit het maken van een veelvoud ervan.”

Zijn er vragen over dit recept? Mail dan naar bestuur@nederlandspatisserieteam.nl

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
Gelegenheidstaart van Skills Patissier-finalist Michelle Frantzen

Gelegenheidstaart van Skills Patissier-finalist Michelle Frantzen

Op 1 april streden leerlingen uit zo'n vijftig verschillende vakgebieden uit het hele land tegen elkaar tijdens de Skills Heroes-wedstrijden. Skills Patisserie-finalist Michelle Frantzen (19) is student Patisserie op MboRijnland en werkt bij Banketbakkerij Krijn Verdoes. Ze deelt het recept voor haar gelegenheidstaart met het thema ‘China’.

Gelegenheidstaart van Skills Patissier-winnaar Serena van Breukelen

Gelegenheidstaart van Skills Patissier-winnaar Serena van Breukelen

Op 1 april streden leerlingen uit zo'n vijftig verschillende vakgebieden uit het hele land tegen elkaar tijdens de Skills Heroes-wedstrijden. Skills Patisserie-winnaar Serena van Breukelen (21) is student Patisserie aan het ROC van Twente en werkt bij Chocoladebezorgd. Ze vertelt over Skills Heroes en deelt de recepturen voor haar gelegenheidstaart.

Getoerd gerezen van Skills-finalist Ilse van Pelt

Getoerd gerezen van Skills-finalist Ilse van Pelt

Op 1 april streden leerlingen uit zo'n vijftig verschillende vakgebieden uit het hele land tegen elkaar tijdens de Skills Heroes-wedstrijden. Ilse van Pelt (18) werd derde tijdens de finale Skills Boulangerie. Ze volgt de opleiding Zelfstandig werkend bakker brood en banket bij Scalda en werkt bij De Echte Baker Vroonland. Ze deelt haar receptuur voor...