Recept: Kip-kerrie hapjes

BIB 2-22 Kip-kerrie hapjes

Kip-kerrie hapjes zijn al jaren een klassieker in het assortiment van Huize van Wely in Noordwijk. Chefpatissier Robin Hoedjes vindt dat dit hartige product een mooie aanvulling kan zijn op het zoete assortiment van de bakker. “Met dit recept heb je een mooie basis voor meer hartige producten in jouw winkel.”

Wat heb je nodig...

Voor circa 50 kip-kerrie hapjes

Kaasdeeg

- 100 gram commissiekaas
- 275 gram cheddar
- 3 gram zout
- 288 gram boter
- 375 gram bloem

Kip kerrie-vulling

- 150 gram rijst
- 600 gram melk
- 500 gram kip
- 90 gram bloem
- 90 gram boter
- 12 gram kerrie
- 4 gram peper
- 30 gram zout
- 2 gram nootmuskaat
- 50 gram ananas

Stap 1: Meng de boter met de kaas. Voeg als laatste de bloem en het zout toe. Zorg ervoor dat het deeg kort draait: totdat alles goed gemengd is. Rol dit deeg uit op 1,5 mm. Steek uit met een kartelsteker op het juiste formaat.

Stap 2: Fonceer de vorm met het kaasdeeg.

Stap 3: Bereid de kip-kerrievulling. Begin met de bechamelsaus. Smelt hiertoe de boter. Bind met de bloem. Voeg melk toe en als laatste de kruiden.

Stap 4: Kook de melk. Gaar hierin de dessertrijst.

Stap 5: Bak de kip gaar. Snijd de kip fijn. Meng de kip, bechamelsaus en de rijst met elkaar.

Stap 6: Spuit de vulling in de vorm

Stap 7: Decoreer met sesamzaad. Bak af in een warme oven op circa 160 graden gedurende circa 25 minuten.

Stap 8: Serveer als bijgerecht met een frisse salade

Robin Hoedjes

BIB 2-22 Robin Hoedjes

Robin Hoedjes is chef-patissier bij Huize van Wely in Noordwijk. “Ik heb de dagelijkse leiding over de productie en ik houd me bezig met de kwaliteit en ontwikkeling van nieuwe producten. Daarnaast zet ik me in voor het Dutch Pastry Team. Ik deel mijn kennis en kunde graag, om zo patissiers en banketbakkers in het hele land te inspireren. Elke keer als alle producten weer ‘top’ gelukt zijn, voel ik me trots. Mijn uitdaging haal ik niet zozeer uit het maken van één mooi gebakje, maar meer uit het maken van een veelvoud ervan.”

Zijn er vragen over dit recept? Mail dan naar bestuur@nederlandspatisserieteam.nl

Lees ook
Recept: Krokant hartig broodje

Recept: Krokant hartig broodje

Weer eens wat anders en erg lekker! De combinatie van desem, oregano, fetakaas en verschillende groenten geeft een verrassend lekker broodje. De tijgerpap op basis van rogge zorgt voor een andere scheuring dan de tijgerpap die we dagelijks gebruiken. Door er roggebloem overheen te strooien, wordt een winters sfeertje gecreëerd.

Recept: Braam-verbena dessert

Recept: Braam-verbena dessert

Dit gebakje zet de braam in de spotlight en combineert fantastisch zacht fruit met romige witte chocolade met frisse limoenverbena op een kaneelcrumble. Tijdens het maken van dit recept is gelet op de hoge hoeveelheid fruitcontent en alternatieve suikers.

Gevulde sushi van brood

Gevulde sushi van brood

Broodverspilling is met dit recept niet meer nodig. Maak van het brood van gisteren een sushi gevuld met gerookte-zalmcrème en rivierkreeftjes. Op deze manier maak je in een handomdraai een gevulde snack met een twist.