Recept botercrème

WEB_FrieslandCampina_Debic_botercreme

WEB_FrieslandCampina_Debic_botercreme-300x200 Recept botercrème door patisserieadviseur Dré Eversteijn.

Ingrediënten Compositie

  • 1500 gr melk
  • 500 gr Debic slagroom zonder suiker
  • 900 gr suiker
  • 100 gr suiker
  • 160 gr roompoeder
  • 120 gr eidooier

Ingrediënten Botercrème

  • 2500 gr Debic Crème boter
  • 1 x bovenstaand recept aan afgekoelde compositie

WEB_FrieslandCampina_Debic_botercreme_1-300x225 Bereidingswijze Compositie

  • Weeg de grondstoffen.
  • Kook de melk, Debic slagroom zonder suiker en de 900 gram suiker.
  • Meng de 100 gram suiker en de roompoeder met het eigeel tot een gladde massa.
  • Meng een klein beetje van de warme melk met de dooiermassa (familie maken). Meng dit weer met de rest van de melk.
  • Kook de compositie gaar en stort deze dan meteen in een bak, dek af met plastic folie en laat goed afkoelen.

WEB_FrieslandCampina_Debic_botercreme_2-200x300 Bereidingswijze Botercrème

  • Maak de boter zacht en draai met een vlinder in de derde stand de boter luchtig.
  • Voeg de compositie toe in drie delen in de tweede stand (ongeveer een kwartier tussen elk deel); tussendoor evt. bijwarmen.
  • Wanneer alles goed vermengd is, laten draaien in de eerste stand en de crème verwerken.

Aan deze receptuur kunnen geen rechten worden ontleend.

Meer weten over de roomboters van Debic? Ga naar www.debic.nl.

Lees ook
Chocolade Intens

Chocolade Intens

Dit jaar hebben we als thema voor Bakkersvak ‘Guilty Pleasure’ en chocolade is de ultieme ‘guilty pleasure’. Elke demo op de beurs in Gorinchem staat in het teken van ‘stiekem genieten’ en om dit thema kracht bij te zetten in dit nummer een recept met veel chocolade. Recept: Nederlands Patisserie Team/Carlo Midiri...

De slagroom van Polderland wordt Debic

De slagroom van Polderland wordt Debic

‘We vinden de kwaliteit echt super’ Polderland Slagroom van FrieslandCampina wordt Debic. Een nieuwe naam dus, maar dezelfde vertrouwde kwaliteit, mét een aantal extra’s. Een banketbakker in Beverwijk vertelt over zijn ervaringen met Debic. “Echt slechte slagroom heb je tegenwoordig niet meer, maar net als bij auto’s...

Topkwaliteit waar je op kunt bouwen

Topkwaliteit waar je op kunt bouwen

Moderne technieken zorgen voor smaakverfijning en langere houdbaarheid Polderland wordt Debic. Dezelfde topkwaliteit met een andere naam. De winst zit ‘m in de langere houdbaarheid van de slagroom en in de krachtige, praktische ondersteuning van het Debic team, van demo’s tot recepten en desgewenst advies. Patisserie-adviseur Dré Eversteijn is een...

Broodbakker / productiemedewerker omgeving Utrecht

Broodbakker / productiemedewerker omgeving Utrecht

In deze fulltime functie (38 werkuren) zal je werken in wisselende diensten. De werktijden zijn overdag van 10:00 – 18:00 uur en in de nachtdienst start je...

Meewerkend voorman inpak 2 ploegen te Nijverdal

Meewerkend voorman inpak 2 ploegen te Nijverdal

In deze fulltime aansturende functie zal je zorg dragen voor het inpakproces binnen de bakkerij. Samen met de dagelijkse leiding zorg je voor het juist instrueren...

Commercieel medewerker binnendienst omgeving Amsterdam

Commercieel medewerker binnendienst omgeving Amsterdam

In de deze uitdagende functie zal jij je bezighouden met verkoop van ambachtelijke brood en banketproducten aan diverse afnemers van vliegtuigcateraars tot hotelketens...