Recept botercrème

WEB_FrieslandCampina_Debic_botercreme

WEB_FrieslandCampina_Debic_botercreme-300x200 Recept botercrème door patisserieadviseur Dré Eversteijn.

Ingrediënten Compositie

  • 1500 gr melk
  • 500 gr Debic slagroom zonder suiker
  • 900 gr suiker
  • 100 gr suiker
  • 160 gr roompoeder
  • 120 gr eidooier

Ingrediënten Botercrème

  • 2500 gr Debic Crème boter
  • 1 x bovenstaand recept aan afgekoelde compositie

WEB_FrieslandCampina_Debic_botercreme_1-300x225 Bereidingswijze Compositie

  • Weeg de grondstoffen.
  • Kook de melk, Debic slagroom zonder suiker en de 900 gram suiker.
  • Meng de 100 gram suiker en de roompoeder met het eigeel tot een gladde massa.
  • Meng een klein beetje van de warme melk met de dooiermassa (familie maken). Meng dit weer met de rest van de melk.
  • Kook de compositie gaar en stort deze dan meteen in een bak, dek af met plastic folie en laat goed afkoelen.

WEB_FrieslandCampina_Debic_botercreme_2-200x300 Bereidingswijze Botercrème

  • Maak de boter zacht en draai met een vlinder in de derde stand de boter luchtig.
  • Voeg de compositie toe in drie delen in de tweede stand (ongeveer een kwartier tussen elk deel); tussendoor evt. bijwarmen.
  • Wanneer alles goed vermengd is, laten draaien in de eerste stand en de crème verwerken.

Aan deze receptuur kunnen geen rechten worden ontleend.

Meer weten over de roomboters van Debic? Ga naar www.debic.nl.

Lees ook
Ieder gebak een eigen uitstraling met Prima Blanca Max

Ieder gebak een eigen uitstraling met Prima Blanca Max

René Lubach werkt al 33 jaar voor Echte Bakker Steehouder in Vianen. Hij is verantwoordelijk voor het gebak. Daarin is het zaak telkens te vernieuwen, om de klanten te kunnen blijven verrassen. De Prima Blanca Max, slagroom van Debic, helpt hem daarbij. “Dit is een hele fijne slagroom om mee te werken. Dankzij de vernieuwde afspuit- en decoratietechnieken...

Bolusbabbelaar - Zoet Zeeuws broodje

Bolusbabbelaar - Zoet Zeeuws broodje

Als trotse Zeeuw heeft Bas Goossen twee typisch Zeeuwse producten met elkaar gecombineerd. Van de bekendste twee streekproducten uit onze provincie, de bolus en de roomboterbabbelaar, maakt hij een heerlijk zoet broodje met een lekkere zachte vulling.

Bakeplus introduceert campagne ‘Goed gevuld het jaar door’

Bakeplus introduceert campagne ‘Goed gevuld het jaar door’

Op Bakkersvak gaf Bakeplus de aftrap van de campagne; ‘Goed gevuld het jaar door!” Hiermee wil de grondstoffenleverancier bakkers inspireren om meer met vergeten ingrediënten te doen.

accountmanager zuid-west Nederland

accountmanager zuid-west Nederland

In deze functie ben je de schakel tussen de supermarktwinkels en het hoofdkantoor van een van de Retail klanten. Je richt je op het behouden en uitbouwen van omzet,...

Lijnoperator industriële banketbakkerij omgeving Utrecht

Lijnoperator industriële banketbakkerij omgeving Utrecht

Ben jij een echt koekenbakker en wil je aan de slag in een mooie en de modernste koekjesbakkerij van Nederland? Ben je daarnaast flexibel? Dan is de functie van...

Filiaalleider bakkerijwinkel (zero waste)

Filiaalleider bakkerijwinkel (zero waste)

Naast het vele klantcontact en het actief meewerken in de winkel vallen de volgende taken ook in jouw functiepakket: coachen en motiveren van jouw team op de werkvloer...