Recept botercrème

WEB_FrieslandCampina_Debic_botercreme

WEB_FrieslandCampina_Debic_botercreme-300x200 Recept botercrème door patisserieadviseur Dré Eversteijn.

Ingrediënten Compositie

  • 1500 gr melk
  • 500 gr Debic slagroom zonder suiker
  • 900 gr suiker
  • 100 gr suiker
  • 160 gr roompoeder
  • 120 gr eidooier

Ingrediënten Botercrème

  • 2500 gr Debic Crème boter
  • 1 x bovenstaand recept aan afgekoelde compositie

WEB_FrieslandCampina_Debic_botercreme_1-300x225 Bereidingswijze Compositie

  • Weeg de grondstoffen.
  • Kook de melk, Debic slagroom zonder suiker en de 900 gram suiker.
  • Meng de 100 gram suiker en de roompoeder met het eigeel tot een gladde massa.
  • Meng een klein beetje van de warme melk met de dooiermassa (familie maken). Meng dit weer met de rest van de melk.
  • Kook de compositie gaar en stort deze dan meteen in een bak, dek af met plastic folie en laat goed afkoelen.

WEB_FrieslandCampina_Debic_botercreme_2-200x300 Bereidingswijze Botercrème

  • Maak de boter zacht en draai met een vlinder in de derde stand de boter luchtig.
  • Voeg de compositie toe in drie delen in de tweede stand (ongeveer een kwartier tussen elk deel); tussendoor evt. bijwarmen.
  • Wanneer alles goed vermengd is, laten draaien in de eerste stand en de crème verwerken.

Aan deze receptuur kunnen geen rechten worden ontleend.

Meer weten over de roomboters van Debic? Ga naar www.debic.nl.

Lees ook
Dat botert goed! - De kwaliteit van Debic Crème

Dat botert goed! - De kwaliteit van Debic Crème

Zoals je ongetwijfeld al vaak gemerkt hebt, hecht de consument van vandaag enorm veel belang aan natuurlijke en duurzame producten. Boter hoort zeker thuis in het rijtje van producten die onder die noemer vallen. Want het is een natuurlijk ingrediënt met een onnavolgbare smaakgarantie.

Gevuld desembrood van paarse rijst

Gevuld desembrood van paarse rijst

Dit lekkere desembrood met grote rozijnen en een vleugje sinaasappel is geschikt om heel de dag door te eten. Lekker bij het ontbijt, maar zeker ook niet verkeerd voor ‘s avonds op de bank met een kopje koffie. Het desembrood onderscheidt zich niet alleen door de frisse smaak, maar ook door het uiterlijk en de kleur. Door twee verschillende kleurendegen...

Chocolademousse - Op basis van pâte à bombe

Chocolademousse - Op basis van pâte à bombe

Een goede chocolademousse is luchtig, niet te vet en heeft een uitgesproken chocoladesmaak. Uiteraard zijn er verschillende bereidingen en toepassingen mogelijk. Dit recept, op basis van pâte à bombe (luchtige eidooier met suiker) is een goed basisrecept waarmee je verschillende mogelijkheden hebt. Je kunt de chocolade eenvoudig aanpassen naar je eigen...

Broodbakker omgeving Hardenberg

Broodbakker omgeving Hardenberg

Voor deze klant in de omgeving van Hardenberg zijn we per direct op zoek naar een broodbakker die zelfstandig kan draaien. De werktijden zijn zowel in de nacht als...

Teamleider industriele bakkerij omgeving Amersfoort

Teamleider industriele bakkerij omgeving Amersfoort

In deze meewerkende functie geef je leiding aan maximaal 8 productiemedewerkers en leg je verantwoording af aan de shiftmanager. Je levert een actieve bijdrage aan...

Zelfstandig werkend broodbakker

Zelfstandig werkend broodbakker

Heb jij een passie voor alles wat met broodbakken te maken heeft? Beginnen jouw handen te jeuken bij alleen al het zien van verse producten waar je iets lekkers...