Recept botercrème

WEB_FrieslandCampina_Debic_botercreme

WEB_FrieslandCampina_Debic_botercreme-300x200 Recept botercrème door patisserieadviseur Dré Eversteijn.

Ingrediënten Compositie

  • 1500 gr melk
  • 500 gr Debic slagroom zonder suiker
  • 900 gr suiker
  • 100 gr suiker
  • 160 gr roompoeder
  • 120 gr eidooier

Ingrediënten Botercrème

  • 2500 gr Debic Crème boter
  • 1 x bovenstaand recept aan afgekoelde compositie

WEB_FrieslandCampina_Debic_botercreme_1-300x225 Bereidingswijze Compositie

  • Weeg de grondstoffen.
  • Kook de melk, Debic slagroom zonder suiker en de 900 gram suiker.
  • Meng de 100 gram suiker en de roompoeder met het eigeel tot een gladde massa.
  • Meng een klein beetje van de warme melk met de dooiermassa (familie maken). Meng dit weer met de rest van de melk.
  • Kook de compositie gaar en stort deze dan meteen in een bak, dek af met plastic folie en laat goed afkoelen.

WEB_FrieslandCampina_Debic_botercreme_2-200x300 Bereidingswijze Botercrème

  • Maak de boter zacht en draai met een vlinder in de derde stand de boter luchtig.
  • Voeg de compositie toe in drie delen in de tweede stand (ongeveer een kwartier tussen elk deel); tussendoor evt. bijwarmen.
  • Wanneer alles goed vermengd is, laten draaien in de eerste stand en de crème verwerken.

Aan deze receptuur kunnen geen rechten worden ontleend.

Meer weten over de roomboters van Debic? Ga naar www.debic.nl.

Lees ook
Haver(mout) broodje

Haver(mout) broodje

Recept: Mark Plaating, lid BoulangerieTeam | Foto’s: Koos Groenewold In de basis is het een recept voor een blank desembrood. Alleen gaat er nog een vulling doorheen van een haver-kookstuk. De hele haverkorrels worden gekookt in een moutstroop, waardoor de haver een mooie volle smaakt krijgt en mooi donker kleurt tot in de kern van de korrel. Het geeft...

Taaitaai: omzetmaker met smaak

Taaitaai: omzetmaker met smaak

Recept: Meester Boulanger Wietse Schiere, BoulangerieTeam Tijdens de Sinterklaasperiode mag taaitaai natuurlijk niet ontbreken in het bakkersassortiment. Het is een margerijke lekkernij die, als je het de juiste aandacht geeft, een omzetaanjager kan zijn. Meester Boulanger Wietse Schiere van het BoulangerieTeam laat zien hoe je taaitaai maakt: in popvorm,...

Noten-karameltaartjes

Noten-karameltaartjes

Een recept van Mike Onasse, lid BoulangerieTeam Stap voor stap laten wij hieronder zien hoe deze heerlijke noten-karamel ‘taartjes’ gevuld met cranberry’s en zuidvruchten van een getoerd gerezen-deeg worden gemaakt. Uitermate lekker voor bij de koffie of thee. Dit product misstaat niet bij een high-tea. Het product leent zich er goed voor om in een...

Broodbakker Ft omgeving Groningen

Broodbakker Ft omgeving Groningen

Wat ga je doen?Voornaamste taken / verantwoordelijkheden: • Voorbereiden van het deeg maken door: - Machinaal/handmatig afwegen en storten van grondstoffen,...

Operator foodproductie omgeving Heerenveen

Operator foodproductie omgeving Heerenveen

Wat ga je doen?Voor onze fabriek in de omgeving van Heerenveen zijn wij op zoek naar een Operator Productie die het productieteam komt versterken. Als Operator ben...

Productiemedewerker FT en PT, omgeving Zevenhuizen

Productiemedewerker FT en PT, omgeving Zevenhuizen

Wat ga je doen?Wat ga je doen als productiemedewerker? Als productiemedewerker bij deze bakkerij kun je ingezet worden voor garneerwerkzaamheden, inpakwerkzaamheden...