Recept botercrème

WEB_FrieslandCampina_Debic_botercreme

WEB_FrieslandCampina_Debic_botercreme-300x200 Recept botercrème door patisserieadviseur Dré Eversteijn.

Ingrediënten Compositie

  • 1500 gr melk
  • 500 gr Debic slagroom zonder suiker
  • 900 gr suiker
  • 100 gr suiker
  • 160 gr roompoeder
  • 120 gr eidooier

Ingrediënten Botercrème

  • 2500 gr Debic Crème boter
  • 1 x bovenstaand recept aan afgekoelde compositie

WEB_FrieslandCampina_Debic_botercreme_1-300x225 Bereidingswijze Compositie

  • Weeg de grondstoffen.
  • Kook de melk, Debic slagroom zonder suiker en de 900 gram suiker.
  • Meng de 100 gram suiker en de roompoeder met het eigeel tot een gladde massa.
  • Meng een klein beetje van de warme melk met de dooiermassa (familie maken). Meng dit weer met de rest van de melk.
  • Kook de compositie gaar en stort deze dan meteen in een bak, dek af met plastic folie en laat goed afkoelen.

WEB_FrieslandCampina_Debic_botercreme_2-200x300 Bereidingswijze Botercrème

  • Maak de boter zacht en draai met een vlinder in de derde stand de boter luchtig.
  • Voeg de compositie toe in drie delen in de tweede stand (ongeveer een kwartier tussen elk deel); tussendoor evt. bijwarmen.
  • Wanneer alles goed vermengd is, laten draaien in de eerste stand en de crème verwerken.

Aan deze receptuur kunnen geen rechten worden ontleend.

Meer weten over de roomboters van Debic? Ga naar www.debic.nl.

Lees ook
Recept: Tropical Summer

Recept: Tropical Summer

Dit product heb ik ontworpen voor het internationaal online-event ‘Masters of Pastry’ van onze sponsor Zeelandia. Mijn onderwerp was texturen. Graag deel ik dit recept, enigszins aangepast, met jullie.

Recept: Chocolade feuilletees

Recept: Chocolade feuilletees

Met verwerking van cacaopoeder in het deeg, purechocoladesticks ertussen, gedipt in melkchocolade met hazelnootjes en bovenop gevuld met hazelnotenpralineganache is dit de ultieme guilty pleasure, want zeg nu eerlijk: er bestaat niet zoiets als te veel chocolade.

Het excellente kookboek van doctor Carolus Battus uit 1593

Het excellente kookboek van doctor Carolus Battus uit 1593

In 1593 verscheen het eerste gedrukte kookboek in Nederland: Het Excellente Kookboek van doctor Carolus Battus. Nu is dit historische kookboek vertaald naar modern Nederlands en brengt het de smaak van de zestiende eeuw terug naar het nu. Het boek won onlangs de Joop Witteveenprijs 2022.