Recall broodjes Emté en Sligro vanwege plastic

Sligro en Emté supermarkten roepen in samenspraak met de leverancier en de NVWA dagverse broden, broodjes en mueslibollen van het merk Lambert en Trommelen terug. Het gaat om de producten met volkorenmeel met verkoopdag 15-08-2016.Volgens Sligro en Emté heeft de leverancier aangegeven dat er in de grondstof volkorenmeel mogelijk een stuk hard stuk plastic heeft gezeten.

SligroHuisarts

De retailers adviseren consumenten die de producten hebben gegeten en klachten hebben, naar de huisarts te gaan. Klanten kunnen de producten terugbrengen naar de winkel. Ze krijgen dan hun geld terug.

Mars

Er waren dit jaar al diverse keren recalls vanwege plastic. Mars haalde in februari en groot aantal gevulde repen terug omdat er hard plastic in kon zitten en in maart deed Jamin een recall omdat er in paaseitjes plastic kon zitten en Jan Linders vanwege stukjes plastic in snijworst.

Lees ook
Echte Bakkers tellen hun zegeningen

Echte Bakkers tellen hun zegeningen

"We zijn blij dat Echte Bakkers gemengde bedrijven zijn en dat de bakkers in Nederland open mochten blijven in tegenstelling tot veel andere landen in Europa.” Zo vat Geert Caniels, directeur van het Echte Bakkersgilde, de afgelopen periode samen. “Maar natuurlijk zijn er ook onder de Echte Bakkers bedrijven die het nu heel moeilijk hebben.”

De strijd tegen eenmalig plastic - Elke duurzame broodzak is er één

De strijd tegen eenmalig plastic - Elke duurzame broodzak is er één

In de Verpakkingsspecial besteedden we in 2018 al aandacht aan de duurzame broodzak. We spraken toen met Marie-José de Zeeuw die er haar eigen project van maakte deze te verspreiden onder bakkers, winkels en consumenten. Eindexamenkandidaat Joanna Sandbrink heeft nu onderzocht hoe consumenten over zo’n zak denken.

Bakery Institute organiseert masterclass ‘Uitverkoren’

Bakery Institute organiseert masterclass ‘Uitverkoren’

Chefs kiezen steeds vaker voor kwalitatief goed brood. Het mandje wit stokbrood met iets te harde kruidenboter is in de meeste restaurants passé en sinds afgelopen jaar kent Nederland zelfs een broodsommelier. Bakery Institute in Zaandam wil brood definitief op de kaart zetten en biedt chefs in de horeca daarom een tweedaagse Masterclass Boulangerie...

Zelfstandig werken broodbakker omgeving Zwolle

Zelfstandig werken broodbakker omgeving Zwolle

Wat ga je doen?In deze functie voor de lange termijn ga je als zelfstandig werkend broodbakker ga jij samen met je collega's het perfecte brood maken. Dit doe je...

Broodbakker ambachtelijk te Rotterdam

Broodbakker ambachtelijk te Rotterdam

Wat ga je doen?In deze fulltime functie zullen de werkzaamheden bestaan uit allround productie binnen de bakkerij. Je zal je bezig houden met zowel groot als kleinbrood....

Allround bakker omgeving Veendam

Allround bakker omgeving Veendam

Wat ga je doen?Voor een ambachtelijke bakkerij in de omgeving van Veendam zijn we op korte termijn op zoek naar een allround bakker. Het betreft een fulltime functie...