Peulkorn, met al het goede van peulvruchten

17 februari 2016

PeulkornIn het jaar van de peulvruchten introduceert AB Mauri een nieuw gezond en lekker brood: Peulkorn. In recent verschenen rapport van de gezondheidsraad wordt aan consumenten geadviseerd meer peulvruchten te eten.

Dagelijks brood

Peulkorn is lekker dagelijks brood gemaakt van Peulvruchten. De gemiddelde consument moet meer groenten en fruit, volkorenproducten, peulvruchten, noten en vis eten. Dat draagt bij aan het voorkomen van ziekten, aldus de Gezondheidsraad in de nieuwe Richtlijnen goede voeding 2015. Noten en peulvruchten zullen daarom worden opgenomen in de nieuwe Schijf van Vijf, die in het voorjaar van 2016 wordt gepresenteerd.

Broodmix met peulvruchten

Peulkorn is een broodmix, gemaakt van verschillende peulvruchten zoals: garbanzo bonen en rode linzen. Elke peulvrucht geeft een unieke smaakbijdrage. Het brood heeft een opvallend vriendelijke smaak, met prettige kauweigenschappen. Dit komt omdat een aantal peulvruchten zijn getoast. Dat geeft het brood bite en een eigen karakter. De Peulkornmix is breed toepasbaar. Er kan ‘gewoon’ bus- of boerenbrood van bakken, maar ook vloerbrood. Met Peulkorn heb je als bakker echt iets nieuws op het schap.

Verhaal

Consumenten willen weten wat ze eten. Het verhaal kan zitten in de herkomst, het productieproces of een producteigenschap. AB Mauri heeft al heel wat mooie concepten ontwikkeld, zoals het bekende VollerKoren. Daarbij kan er nu kennis worden gemaakt met Peulkorn. Brood met al het goede van peulvruchten.

Altijd op de hoogte blijven?