Patrick de Vries niet naar finale World Chocolate Masters

World Chocolate Masters

De tien finalisten van de World Chocolate Masters zijn bekend. Japan, Polen, Amerika, Frankrijk, Denemarken, Groot-Brittannië, Zwitserland, Korea, België en Singapore strijden vrijdag om de titel. Patrick de Vries, patissier van Bakkerij Koopmans haalde de finale helaas niet.

De World Chocolate Masters worden dit keer georganiseerd tijdens Salon du Chocolat in Parijs. De twintig deelnemers moesten vijf producten afleveren in het thema Futropolis. Dit thema moest terug te zien zijn in de ingrediënten, smaakcombinaties, vorm en presentatie van het showstuk, de chocolate travel cake, de chocolate bar of the future, een chocolate snack to go en een bonbon.

Framboos en zoethout

De Nederlander Patrick de Vries was met zijn 25 jaar veruit de jongste deelnemer. Hij won ruim anderhalf jaar geleden de voorrondes. “Toen heb ik één week niks gedaan en daarna ben ik aan mijn voorbereiding begonnen.” Hij ging op zoek naar smaken en structuren en werkte vervolgens aan het perfectioneren daarvan. Dat traject leidde de afgelopen twee dagen tot mooi producten zoals een cake – die hij staand bakte – met een vulling van frambozenganache en ene karamelcoating met stukjes biscuit en pure cacaoboon; een chocoladevariant van een bapaobroodje en bonbon in de vorm van een framboos met daarin onder meer rode en gele framboos, zoethout, steranijs en kardemom. “Ik vind framboos met dat dropachtige lekker en een interessante combinatie.”

Met zijn showstuk ging het op dag één echter niet goed. “Ik wist al dat het showstuk niet mijn sterkste onderdeel zou zijn”, vertelt hij aan het eind van dag twee eerlijk. Juryvoorzitter frank Haasnoot – zelf winnaar in 2011 – sprak namens de hele jury waardering uit voor de bapao van Patrick, maar het mocht niet baten, hij hoort niet bij de tien finalisten.

De finale is vrijdag grotendeels live te volgen via Worldchocolatemasters.com

Lees ook
Henk Koenen Chocolate Technology nieuwe partner Patisserie College

Henk Koenen Chocolate Technology nieuwe partner Patisserie College

Henk Koenen Chocolate Technology is partner geworden van het Patisserie College. In februari tekenden Wiet Koenen, eigenaar van Henk Koenen Chocolate Technology en Rick Out, Managing Director van het Patisserie College de partnerovereenkomst voor een periode van twee jaar.

Patisserie de Rouw lanceert gracefully-aging-bonbon Charming Chocolate

Patisserie de Rouw lanceert gracefully-aging-bonbon Charming Chocolate

Patisserie de Rouw en The Skin Institute in Vught ontwikkelden samen een bonbon met een huidverbeterend ingrediënt die past in een meer gezonde leefstijl. Presentatrice en actrice Leontine Borsato nam 29 januari de eerste ‘gracefully-aging-bonbon’ Charming Chocolate in ontvangst.

Callebaut steunt goede doel Mercy Ships

Callebaut steunt goede doel Mercy Ships

De afgelopen maanden werkte chocolatier Frits van Noppen aan een groot chocoladekunstwerk van 15 meter hoog en 27 meter breed. Callebaut sponsorde deze officiele wereldrecordpoging. Het werk is volledig gemaakt van traceerbare en 100% duurzame Callebaut chocolade. De opbrengst gaat in zijn geheel naar de Mercy Ships organisatie.

Patissier / verkoopmedewerker ft/pt omgeving Hilversum

Patissier / verkoopmedewerker ft/pt omgeving Hilversum

Wat ga je doen?In de winkel zal je als eerste taak hebben o klanten te voorzien van de mooiste producten. Dit doe je met een grote glimlach en doordat je zelf de...

Broodbakker Ambachtelijk te Amsterdam

Broodbakker Ambachtelijk te Amsterdam

Wat ga je doen?In de functie van bakker werk je in een klein team in wisselende diensten. Teambelang staat hier voorop, samen maken jullie de mooiste producten....

Banketbakker omgeving Den Haag gezocht

Banketbakker omgeving Den Haag gezocht

Wat ga je doen?Binnen een team van 10 banketbakkers zijn ze op zoek naar een enthousiaste, creatieve en gemotiveerde banketbakker. Binnen het team lopen de taken...