Patrick de Vries niet naar finale World Chocolate Masters

World Chocolate Masters

De tien finalisten van de World Chocolate Masters zijn bekend. Japan, Polen, Amerika, Frankrijk, Denemarken, Groot-Brittannië, Zwitserland, Korea, België en Singapore strijden vrijdag om de titel. Patrick de Vries, patissier van Bakkerij Koopmans haalde de finale helaas niet.

De World Chocolate Masters worden dit keer georganiseerd tijdens Salon du Chocolat in Parijs. De twintig deelnemers moesten vijf producten afleveren in het thema Futropolis. Dit thema moest terug te zien zijn in de ingrediënten, smaakcombinaties, vorm en presentatie van het showstuk, de chocolate travel cake, de chocolate bar of the future, een chocolate snack to go en een bonbon.

Framboos en zoethout

De Nederlander Patrick de Vries was met zijn 25 jaar veruit de jongste deelnemer. Hij won ruim anderhalf jaar geleden de voorrondes. “Toen heb ik één week niks gedaan en daarna ben ik aan mijn voorbereiding begonnen.” Hij ging op zoek naar smaken en structuren en werkte vervolgens aan het perfectioneren daarvan. Dat traject leidde de afgelopen twee dagen tot mooi producten zoals een cake – die hij staand bakte – met een vulling van frambozenganache en ene karamelcoating met stukjes biscuit en pure cacaoboon; een chocoladevariant van een bapaobroodje en bonbon in de vorm van een framboos met daarin onder meer rode en gele framboos, zoethout, steranijs en kardemom. “Ik vind framboos met dat dropachtige lekker en een interessante combinatie.”

Met zijn showstuk ging het op dag één echter niet goed. “Ik wist al dat het showstuk niet mijn sterkste onderdeel zou zijn”, vertelt hij aan het eind van dag twee eerlijk. Juryvoorzitter frank Haasnoot – zelf winnaar in 2011 – sprak namens de hele jury waardering uit voor de bapao van Patrick, maar het mocht niet baten, hij hoort niet bij de tien finalisten.

De finale is vrijdag grotendeels live te volgen via Worldchocolatemasters.com

Lees ook
Meesterexamens verschoven naar najaar 2021

Meesterexamens verschoven naar najaar 2021

Vanwege de coronacrisis worden de Meesterexamens Boulanger en Patissier verplaatst naar najaar 2021. Daardoor is de inschrijfperiode verlend. Bakkers kunnen zich tot en met 16 oktober 2020 inschrijven voor deze examens. Dat maakt de Vereniging de Meesters bekend.

Dekom presenteert digitale zomercatalogus

Dekom presenteert digitale zomercatalogus

De nieuwe zomercatalogus van Dekom is verschenen. Bakkers, patissiers en chocolatiers kunnen deze downloaden op de website van de decoratiespecialist. Dekom is leverancier van decoraties voor bakkerijen, horeca en industrie.

Op pad in Parijs - Van de oudste chocoladewinkel tot instagrammable verpakkingen

Op pad in Parijs - Van de oudste chocoladewinkel tot instagrammable verpakkingen

We mogen in Nederland de deur nog uit voor een wandeling of boodschappen, maar echt lekker shoppen of inspiratie opdoen zit er voorlopig niet in. Laat staan dat je de grens over kunt. En dat terwijl bijvoorbeeld Parijs voor velen in onze branche zo’n inspirerende plek is. Gelukkig gaf de redactie van Bakkers in bedrijf tijdens Europain, afgelopen januari,...

Zelfstandig werkend broodbakker omgeving Arnhem gezocht

Zelfstandig werkend broodbakker omgeving Arnhem gezocht

Wat ga je doen?Voor een ambachtelijke bakkerij in de omgeving van Arnhem zijn op korte termijn op zoek naar een zelfstandig werkend broodbakker. De werkzaamheden...

Deegmaker productie omgeving Zoetermeer

Deegmaker productie omgeving Zoetermeer

Wat ga je doen?Voor een bakkerij in de omgeving van Zoetermeer zijn wij op zoek naar deegmakers in de productie. Werkzaamheden: > Afwegen, mengen en kneden van de(hulp)grondstoffen...

Broodbakker ambachtelijk omgeving Zwolle

Broodbakker ambachtelijk omgeving Zwolle

Wat ga je doen?In deze functie voor de lange termijn ga je als zelfstandig werkend broodbakker ga jij samen met je collega's het perfecte brood maken. Dit doe je...