Overname Dobla door Italiaans bedrijf

Overname Dobla

De Nederlandse chocolademaker Dobla is 2 oktober verkocht aan IRCA, een belangrijke Europese producent van chocolade en ingrediënten voor bakkerij, banket, ijs en horeca met het hoofdkantoor in Italië. Volgens het Financieel Dagblad hebben de Italianen er tussen de 150 en 200 miljoen Euro voor betaald.

Overname Dobla

Beide bedrijven hebben veel overeenkomsten en zien groeimogelijkheden. Dobla kan gebruik maken van het uitgebreide gecombineerde productaanbod, toegang tot IRCA’s geavanceerde R&D netwerk en route-tomarket voor nieuwe kanalen in de groeiende foodservicemarkt. IRCA kan profiteren van Dobla's wereldwijde distributienetwerk en premium chocoladedecoraties-aanbod.

Arthur Dontje, grootaandeelhouder van Dobla: "Samen zal dit nieuwe bedrijf een onbetwistbare wereldleider in premium ingrediënten voor de banketbakkerij zijn. Deze transactie komt ten goede aan ons gecombineerde klantenbestand, aan wie het nieuwe bedrijf overal ter wereld een fullservice oplossing kan bieden. De nieuwe gecombineerde organisatie zal blijven profiteren van de sterke Dobla-merknaam voor premium chocoladedecoraties".

Paolo Perego, CEO van IRCA: "Met de overname van Dobla zal IRCA zijn geografische aanwezigheid vergroten en de positie van het bedrijf aanzienlijk versterken voor verdere groei in Europa, de Verenigde Staten en wereldwijd".

Dobla

Dobla werd opgericht in 1950. Het bedrijf uit Heerhugowaard is een wereldwijde producent en leverancier van premium chocoladedecoraties en realiseerde in 2017 een omzet van ruim €51 miljoen.

IRCA

De Nobili-familie richtte IRCA op in 1919. Het bedrijf is een toonaangevende Italiaanse en Europese B2Bproducent van chocolade en ingrediënten voor de banketbakkerij-, bakkerij- en horecamarkt dankzij een productportfolio samengesteld uit ongeveer 1,300 SKU's die worden aangeboden aan industriële klanten, interne bakkerijen van hypermarkten en banketbakkers- en bakkerijwinkels. In 2014 betrad IRCA de markt voor ijs ingrediënten met het merk Joy Gelato.

Lees ook
Wat verwacht de klant van een chocoladeproduct?

Wat verwacht de klant van een chocoladeproduct?

Hoe kun je als chocolatier je producten het beste aan de man brengen? De resultaten van het onderzoek 'Taste Tomorrow' kunnen hierbij helpen. Belcolade-Puratos presenteerde de resultaten tijdens de Belgium Chocolate Summit.

"Chocolade is emotie"

"Chocolade is emotie"

Begin juni organiseerde Chocolaterie, het Belgische vakblad voor de chocolatier, de Belgium Chocolate Summit. Drie dagen lang ging het in Antwerpen over chocolade.

Vacature: Leidinggevende BAKKER (38u)

Vacature: Leidinggevende BAKKER (38u)

Op bio-dynamische boerderij Hoeve Biesland zijn we op zoek naar dé bakker met liefde voor zijn vak. Onze biologische bakkerij is sinds 2016 in de oude melkstal gevestigd en nu zoeken we een ervaren bakker die leiding gaat geven over een team van vakkundige bakkers. De nadruk ligt in onze bakkerij op maatwerk, vakmanschap en het werken met streekgebonden...

Summer Job in Luxe Badplaats bij New York

Summer Job in Luxe Badplaats bij New York

Ben jij de bakker die wij zoeken voor deze unieke uitdaging in New York USA? Brood, Banket of All Round? We zoeken 3 bakkers voor de zomer in een luxe badplaats...

Choco-lijnoperator industriële banketbakkerij omgeving Utrecht

Choco-lijnoperator industriële banketbakkerij omgeving Utrecht

Ben jij een echt chocolade man/vrouw en wil je aan de slag in de modernste koekjesbakkerij van Nederland? Ben je daarnaast flexibel? Dan is de functie van Choco-lijnoperators...

Ambachtelijk Broodbakker omgeving Putten

Ambachtelijk Broodbakker omgeving Putten

In deze fulltime functie zal je je voornamelijk bezig houden met vervaardiging van groot en klein brood. Je beheerst het gehele traject en spring zo nodig ook bij...