Opening nieuwe bakkerij Horizon College

22 september 2017

Het ROC Horizon College opent woensdag 4 oktober de nieuwe bakkerij van de opleiding Brood & Banket. Naast de opening is er ook een wedstrijd. Het Horizon College gaat opzoek naar de beste krentenmik en appeltaart van Noord Holland.

De nieuwe bakkerij

De nieuwe bakkerij is ingericht met de modernste apparatuur. Als eerste bakkerij in Nederland beschikken ze over het nieuwste type remrijskast. Een remrijskast maakt het mogelijk om het rijsproces te vertragen of om op een later tijdstip in te zetten. Zo kunnen bakkers later met het bakproces te beginnen.

Er zijn ruime werkplekken voor de studenten en is geschikt om examens in af te nemen. De ruimte is voorzien van een klimaatbeheersingssysteem dat zowel de temperatuur als de luchtvochtigheid reguleert. Dit betekent dat er patisserie kan worden gemaakt die niet smelt door de warmte van de ovens.

Wedstrijd 

Voor de leerbedrijven organiseert het Horizon College twee wedstrijden. De broodbakkers strijden om de beste krentenmik van Noord-Holland. En de banketbakkers gaan aan de slag om de beste appeltaart van Noord-Holland te maken. De keurmeesters van de leveranciers gaan de eindproducten beoordelen. De winnaars mogen het ‘Horizonkeurmerk’ dragen. De winnaar wordt 4 oktober bekend gemaakt.

Innovatief product

Aan de grondstoffenleveranciers heeft het Horizon College is gevraagd om een innovatief product te bedenken en te maken. De studenten van de opleidingen Brood & Banket zullen deze producten beoordelen. Het meest innovatieve en aansprekende product wordt in het lesprogramma van de opleidingen Brood & Banket opgenomen en krijgt de mogelijkheid om dit product te vermarkten als ‘Horizonproduct’.

Altijd op de hoogte blijven?