Op pad in Parijs - Van de oudste chocoladewinkel tot instagrammable verpakkingen

We mogen in Nederland de deur nog uit voor een wandeling of boodschappen, maar echt lekker shoppen of inspiratie opdoen zit er voorlopig niet in. Laat staan dat je de grens over kunt. En dat terwijl bijvoorbeeld Parijs voor velen in onze branche zo’n inspirerende plek is. Gelukkig gaf de redactie van Bakkers in bedrijf tijdens Europain, afgel...
Dossiers
Lees ook
European Pastry Cup tijdens Sirha Europain

European Pastry Cup tijdens Sirha Europain

Van 26 tot en met 29 maart staat de vakbeurs SIRHA Europain gepland. De vakbeurs staat in het teken van de Franse bakkerij en vindt plaats in hal 1 van de Porte de Versailles in Parijs. Tijdens deze vakbeurs vinden ook de vakwedstrijden European Pastry Cup 2022 en de Franse kwalificaties voor de competities plaats.

Bakery Institute verwelkomt nieuwe docent Stefano van Leeuwen

Bakery Institute verwelkomt nieuwe docent Stefano van Leeuwen

Chef patisserie en chocolaterie Stefano van Leeuwen is sinds vorige week docent aan het opleidingsinstituut Bakery Institute. Bakkers in bedrijf sprak hem over deze nieuwe stap in zijn loopbaan.

IJscentrum komt met dagtraining Macarons de Paris

IJscentrum komt met dagtraining Macarons de Paris

Het IJscentrum komt ook in 2022 met nieuwe trainingen. Op 16 februari geeft Meester Patissier en SVH Meesterijsbereider Hidde de Brabander de dagtraining Macaron de Paris.  Macarons zijn gekleurde luchtig koekjes aan elkaar geplakt met een vulling van bijvoorbeeld fruit of chocolade. De macaron biedt ook voor ijsbereiders veel mogelijkheden. Denk...