Op ontdekkingsreis met brood

Hans Heiloo en Francois Brandt_BIB 8-2018

Hans Heiloo stopte als lid van het Nederlands Patisserieteam om al zijn tijd in zijn nieuwe liefde brood te kunnen stoppen. Een paar weken later verzuchtte François Brandt ten overstaan van een lokaal vol ROC-leerlingen: “Ik heb dertig jaar in de patisserie gewerkt, maar brood, oh brood is zoveel mooier.” Tijd voor een dubbelgesp...

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
Mono-PE met barrière steeds meer mainstream

Mono-PE met barrière steeds meer mainstream

De circulaire economie schrijdt voort. Een van de stappen daarin is de ontwikkeling van barrièreverpakkingen voor voedingsmiddelen, gemaakt van monokunststoffen in plaats van laminaten van verschillende kunststoffen.

Bakkers in de media | Week 11-2023

Bakkers in de media | Week 11-2023

Nieuwe graandeal met Rusland, Nederlandse broodconsumptie zit weer in de lift en een interview met de 16-jarige winnares van het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje. Wat lazen we de afgelopen week over de branche? Een greep uit de media.

Consumenten waarderen brood vanwege betaalbaarheid

Consumenten waarderen brood vanwege betaalbaarheid

Het Nederlands Bakkerij Centrum (NBC) onderzocht de belangrijkste aspecten van brood volgens de consumenten. Smaak, voedzaamheid, gezondheid en betaalbaarheid blijken bovenaan te staan. Vooral betaalbaarheid is het afgelopen jaar een belangrijk aspect van brood geworden. Consumenten kunnen de betaalbaarheid van brood dus ook in deze dure tijd waarderen.