Ook voor jou als medewerker in de bakkerij!

Stichting Ambachtelijke Bakkerij Embrosa app_BIB 4-2019

De Stichting Ambachtelijke Bakkerij helpt ambachtelijke bakkers om zichzelf op de kaart te zetten en hun marketingkracht te vergroten. Ook als medewerker van de bakker word je daarbij niet vergeten. Speciaal voor jou is er bijvoorbeeld de app Bakkersbrein. Maar natuurlijk ook het feestelijke evenement Bake Out, een online tool als Embrosa én de geheel vernieuwde website www.ambachtelijkebakkerij.nu.

Op de vernieuwde website van de Stichting Ambachtelijke Bakkerij is veel informatie te vinden voor ambachtelijke brood- en banketbakkers. Hoe vind je bijvoorbeeld potentiële klanten? Hoe help je nieuwe medewerkers op weg? En hoe kun je meer omzet bereiken? De website is daarnaast ook heel interessant voor jou als medewerker. Er is bijvoorbeeld van alles te lezen over omgaan met klanten, inrichten van de winkel en de meest gemaakte fouten op de winkelvloer. Kijk daarom ook eens op onze site en vraag je werkgever om jullie inlogcode.

Embrosa

Wil jij graag regelmatig iets interessants op social media posten maar vind je dikwijls niet de tijd of inspiratie voor een leuk bericht? Dan is de gratis app Embrosa echt iets voor jou. In deze app zet de Stichting Ambachtelijke Bakkerij (SAB) interessante en lezerswaardige berichten klaar over brood, banket en de bakkerij in het algemeen. Het zijn kant-en-klare berichten voor social media, die je direct kunt posten op Facebook, Instagram en Twitter. Misschien heeft jouw werkgever jou aangewezen om de social media van het bedrijf te onderhouden? Dan helpt Embrosa je om regelmatig relevante content te delen met jullie (potentiële) klanten. Je klanten zijn immers ook actief op social media? Hoe vaker ze jullie bakkerij voorbij zien komen, hoe meer ze aan je denken! Deel daarom jullie verhaal, zorg dat klanten zich verbonden met je voelen en zodoende steeds vaker de winkel komen binnenlopen.

Alle berichten kunnen worden gepersonaliseerd. Dat betekent dat je de tekst kunt aanpassen of er bijvoorbeeld een foto van een van jullie eigen producten bij kunt plaatsen. Daarnaast is het mogelijk om een planning klaar te zetten, zodat je in korte tijd voor kunt zorgen dat jullie sociale media de hele komende maand van interessante berichten worden voorzien.

Wil jij dit ook weleens uitproberen?
Download de Embrosa-app dan gratis in de App Store of op Google Play, klik vervolgens op ‘Inspireer mij’ en kies voor het onderwerp ‘Bakker’.

Bakkersbrein

Bakkersbrein

Speciaal voor medewerkers van bakkerijen heeft de SAB samen met de Nationale Bakkerij Academie een app ontwikkeld met de naam Bakkersbrein. Bakkersbrein is een quiz waarmee je kennisniveau wordt gemeten. Binnen tien thema’s moet je tien verschillende vragen beantwoorden. Het gaat bijvoorbeeld over brood, banket en chocolade, maar ook over hygiëne, voedselveiligheid, allergenen en de omgang met klanten. Spelenderwijs kun je niet alleen je krachten meten met je collega’s, maar wordt ook je kennis vergroot. Sinds kort verschijnen er iedere maand nieuwe, actuele vragen in de quizapp. Deze passen bij de actualiteiten. Afgelopen maand vond je er bijvoorbeeld vragen over Pasen en Koningsdag. Door steeds weer nieuwe vragen toe te voegen, blijft de app afwisselend en actueel.

Bakkersbrein voor verkoopmedewerkers kent inmiddels twee verschillende levels. Ook is er een versie speciaal voor productiemedewerkers ontwikkeld. Bovendien kun je als bedrijf een elfde categorie vragen toevoegen, specifiek over het eigen bedrijf. Hierin kunnen vragen worden opgenomen over bijvoorbeeld in welke verpakking jullie specialiteit moet worden verpakt, hoe jullie omgaan met ziekmeldingen of wie er moet worden gebeld als de NVWA ineens op de stoep staat.

Het gebruik van Bakkersbrein en ook het toevoegen van een nieuwe, gepersonaliseerde categorie zijn geheel kosteloos. De app is gratis te downloaden in de App Store (IOS) of de playstore (Android). Kijk ook eens op www.bakkersbrein.nl.

Bake Out

Bake Out 2019

Ook bij de organisatie van het feestelijke evenement Bake Out, dat de SAB samen met de NBOV organiseert, denkt de SAB (vooral) aan de  medewerkers in de bakkerij. Bake Out, op zaterdagavond 25 mei in De Rijtuigenloods in Amersfoort, wordt volgens de uitnodiging het beste bedrijfsuitje in de bakkerijbranche. Workshops, interessante sprekers, een heerlijk walking dinner én een swingende live band: het wordt  zonder twijfel een boeiende en gezellige avond!

Heb je er nog niets over gehoord? Vraag je werkgever dan om zo snel mogelijk kaarten te bestellen op www.bakeout.nl. Voor de kosten hoef je het niet te laten: een entreeticket kost € 15,00 per persoon. Hiermee kun je alle workshops bijwonen, volop inspiratie opdoen, gebruikmaken van het walking dinner inclusief drankjes en samen met al je collega’s flink met de voetjes van de vloer gaan. We ontmoeten je heel graag in Amersfoort!

Dossiers
Lees ook
‘You’ve got the power!’

‘You’ve got the power!’

Aankomend voorjaar organiseert de Stichting Ambachtelijke Bakkerij een bijzondere theatertour. Op acht locaties in Nederland wordt een programma aangeboden voor alle medewerkers in de bakkerij met als titel ‘You’ve got the power!’. De vrolijke en leerzame avonden worden mede gepresenteerd door TV-persoonlijkheid Anita Witzier. Hoe kijken klanten eigenlijk...

‘Kracht van medewerkers wordt onderschat’

‘Kracht van medewerkers wordt onderschat’

Theatertour ‘You’ve got the power’ trekt ruim elfhonderd bezoekers Ruim elfhonderd winkelmedewerkers bezochten in de afgelopen maanden de theateravond ‘You’ve got the power’, georganiseerd door de Stichting Ambachtelijke Bakkerij. Zij leerden tijdens deze avond, gepresenteerd door tv-persoonlijkheid Anita Witzier, dat niet alleen je vakinhoudelijke...

Bakkersbrein organiseert winactie voor medewerkers bakkerijen

Bakkersbrein organiseert winactie voor medewerkers bakkerijen

Wat betekent het precies als een brood volkoren is? Zit er suiker in de gelei op vruchtengebak? En is speltbrood nou glutenvrij of niet? Typische vragen van consumenten, die je als medewerker in een bakkerswinkel vlot zou moeten kunnen beantwoorden. Twijfel je weleens aan je eigen kennis?

Bakker/ operator productie omgeving Nijmegen

Bakker/ operator productie omgeving Nijmegen

Wat ga je doen?Als operator productie draag je zorg voor de producten die worden bereidt in deze bakkerij. We zijn per direct op zoek naar een ervaren bakker/ operator...

Leerling BBL Artisanaal

Leerling BBL Artisanaal

Wat ga je doen?Gaat er voor jou niets boven de geur van pasgebakken brood? Voor de artisanale bakkerij zijn wij per direct op zoek naar een leerling BBL. Dagelijks...

Verkoopmedewerker omgeving Groningen

Verkoopmedewerker omgeving Groningen

Wat ga je doen?Heb jij altijd al heerlijke brood- en banketproducten willen verkopen? Dan is dit je kans! Een ambachtelijke bakkerij, met meerdere winkels in de...