Ontslag door corona

Ontslag_unsplash

Foto: Unsplash

Corona heeft veel veranderd: de anderhalvemetersamenleving is ingevoerd en iedereen werkt zoveel mogelijk thuis. Op de werkvloer geldt dat je bij klachten thuisblijft en je gezinsleden ook. Hierover komen vanuit de praktijk veel (juridische) vragen. Kunnen werknemers zich ziekmelden of moeten ze onbetaalde verlofuren opnemen? Wie betaalt de loonkosten wanneer er verplichte quarantaine volgt?

In eerste instantie is het altijd raadzaam als werknemer en werkgever om dit soort vragen met elkaar bespreken en zo tot eventuele oplossingen te komen. Dat lukt helaas niet altijd en dan komt men bij de rechtbank terecht. Zoals in deze recente uitspraak uit maart.

Een werknemer is al jaren in dienst bij een bedrijf. Hij heeft een chronisch zieke vrouw thuis die niet voor hun zoontje kan zorgen waardoor dit kind naar de opvang moet. Begin maart wordt de zoon ziek en mag niet meer naar de kinderopvang. In dezelfde week krijgt de echtgenote van de werknemer corona-gerelateerde klachten. Het gezin gaat op advies van de huisarts in zelfquarantaine. De werknemer krijgt ook klachten, maar heeft dit niet (direct) met zijn werkgever besproken. Deze verwacht de werknemer daarom gewoon weer op werk, waarna de partijen in gesprek zijn gegaan. Het standpunt van de werknemer was dat hij thuisbleef wegens ziekte, maar de werkgever vond dat hij thuisbleef voor een oppasprobleem en dat hiervoor onbetaald verlof moest opnemen. Partijen komen dus recht tegenover elkaar te staan.

Na een poosje geen contact te hebben gehad met de werkgever, ontving de werknemer een maand later
plotseling een brief met een officiële waarschuwing. De werknemer wil zich opnieuw ziekmelden, maar dit weigert de werkgever en het loon wordt gestopt wegens ongeoorloofde afwezigheid. Als klap op de vuurpijl wordt aan de man eind april ontslag op staande voet verleend.De werknemer is het hier niet mee eens en stapt naar de rechter. Hij verzoekt de rechter het ontslag op staande voet te vernietigen en de werkgever te veroordelen tot doorbetaling van het loon. De werkgever doet een verzoek om ontbinding van het arbeidsovereenkomst wegens een verstoorde arbeidsverhouding.

De rechter is van oordeel dat partijen het beide anders hadden kunnen en moeten aanpakken. Werknemer had beter moeten communiceren over zijn zieke vrouw en kind en werkgever had werknemer niet zo hard moeten aanpakken. Hierdoor zijn zij op een punt beland waarin zij samen niet verder willen en kunnen. De rechtbank is van mening dat het ontslag op staande voet niet terecht is gegeven. Wel ontbindt de rechtbank de arbeidsovereenkomst onder toekenning van een transitievergoeding omdat het niet meer haalbaar is dat de werknemer terugkomt op de werkvloer. Voor een billijke vergoeding ziet de rechter geen ruimte: het gedrag van de werkgever was daarvoor niet ernstig genoeg.

Voornoemde uitspraak toont aan hoe belangrijk goed communiceren met uw personeel is. Laat u daarom vooraf goed juridisch adviseren.

Lees ook
Webinar ‘Praktijkleren in het mbo’

Webinar ‘Praktijkleren in het mbo’

VNO-NCW, MKB-Nederland en SBB organiseren op 27 en 29 januari het webinar ‘Praktijkleren in het mbo’ om organisaties te informeren over de mogelijkheden van het derde steun- en herstelpakket voor het om- en bijscholen van (nieuwe) medewerkers.

Lockdown met drie weken verlengd

Lockdown met drie weken verlengd

Zondag 10 januari vond er overleg plaats in het Catshuis over de stand van zaken rondom het coronavirus. De huidige lockdown wordt waarschijnlijk met drie weken verlengd en voor bepaalde sectoren wordt het steunpakket uitgebreid. Dat meldt NOS.

Gouden IJscreatie 2021 gaat niet door

Gouden IJscreatie 2021 gaat niet door

De wedstrijd voor De Gouden IJscreatie gaat in 2021 niet door. Dat maakt de wedstrijdcommissie van organisator Vereniging Ambachtelijk IJscentrum bekend. “We vinden het onverantwoord om in deze tijd voorbereidingen te treffen voor een live event van deze omvang”, zegt commissievoorzitter Theo Clevers.

Ambachtelijk broodbakker omgeving Den Haag

Ambachtelijk broodbakker omgeving Den Haag

Wat ga je doen?Voor deze kleine ambachtelijke bakkerij zijn we per direct op zoek naar een zelfstandig werkend broodbakker. Je zal je bezighouden met het totale...

Broodbakker, zelfstanding of assistent omgeving Leiden

Broodbakker, zelfstanding of assistent omgeving Leiden

Wat ga je doen?Voor een ambachtelijke bakkerij in de omgeving van Leiden zijn we per direct op zoek naar een zelfstandig werkend broodbakker. Deze ambachtelijke...

Chef Broodbakker omgeving Naaldwijk

Chef Broodbakker omgeving Naaldwijk

Wat ga je doen?Voor een van onze klanten in de omgeving van Naaldwijk zijn we op zoek naar een Chef Broodbakker. In deze functie stuur je het volledige team van...