Ontbijt

Voor het ontbijt nemen veel mensen te weinig tijd. Waar in andere landen het brood in alle vroegte vers wordt gekocht, ontdooien de meeste Nederlanders snel enkele boterhammen. Ook alternatieve ontbijtproducten zijn in opmars. Havermoutpap of een schaaltje yoghurt met granola zijn populair onder een jonger publiek, dat op gezondheid let.
Voeg beleving toe aan je product
Een van de meest gehoorde kreten in de bakkerijwereld is momenteel: voeg beleving toe aan je product. De praktische vraag die hieruit volgt, is: maar hoé dan?
www.doughnuttime.com.au
Als bakker kunt u inspelen op alternatieve ontbijtproducten, door zelf een granolamix te maken, of een havermoutpapmix met noten en gedroogde vruchten.
- Carlo Sinke
- Baktechnisch Specialist
- AB Mauri
Vollerkoren mueslireep:
lekker als ontbijt of tussendoortje!
Ingrediënten
Voor het basisrecept:
VollerKorenmix 50% | 50% | 1 kg |
Volkorenmeel | 50% | 1 kg |
Koningsgist® | 2% | 0,04 kg |
Water | 72% | 1,44 l |
Voor de topping:
Mauri Deco Seeds | 750 g |
Geroosterde hazelnoten | 250 g |
Vloeibare honing | 200 g |
Water | 50 g |
Werkwijze
- Kneden Deeg maken zoals voor VollerKorenbrood. Twintig inuten laten loskomen en machinaal uitrollen. In bakvorm (60/40) leggen en bestuiven met water.
- Decoreren Strooisel maken van Mauri Deco Seeds, hazelnoten, honing en water. Verdelen over deeg en goed aandrukken. Geheel bespuiten met water.
- Rijzen Ca. 60 minuten bij 35˚C (85% RV).
- Bakken Ca. 20-25 minuten bij 220˚C met stoom.
- Vormen Snijden naar wens.
- Afwerken Decoreren met afdekgelei of poedersuiker.