Ontbijt

AB Mauri_VollerKoren Mueslibar

Voor het ontbijt nemen veel mensen te weinig tijd. Waar in andere landen het brood in alle vroegte vers wordt gekocht, ontdooien de meeste Nederlanders snel enkele boterhammen. Ook alternatieve ontbijtproducten zijn in opmars. Havermoutpap of een schaaltje yoghurt met granola zijn populair onder een jonger publiek, dat op gezondheid let.

Voeg beleving toe aan je product

Een van de meest gehoorde kreten in de bakkerijwereld is momenteel: voeg beleving toe aan je product. De praktische vraag die hieruit volgt, is: maar hoé dan?

AB-Mauri_Donut-matcha-made-in-heaven-150x150 AB Mauri keek voor u rond in andere werelddelen en ontdekte in Australië de keten Doughnut Time. Hier is elke donut een supervers, premium product. Iedere donut krijgt een aansprekend kleurtje in de vorm van zeer luxe toppings, die vol van smaak zijn. Maar boven alles krijgt het product een interessante naam, die nieuwsgierig maakt. Denk aan Matcha made in Heaven (met groene theesmaak) of Mint to Be (met chocola en pepermuntsmaak). Elke donut vertelt hiermee zijn eigen, unieke verhaal dat prikkelt tot aankoop.

www.doughnuttime.com.au

Als bakker kunt u inspelen op alternatieve ontbijtproducten, door zelf een granolamix te maken, of een havermoutpapmix met noten en gedroogde vruchten.

 

AB-Mauri_Bakker-Carlo-200x300 “Steeds meer supermarkten bieden lang houdbare ontbijtrepen en granola-repen aan. Deze trend is nog niet echt overgeslagen op de categorie ‘vers’, maar heeft zeker groeipotentie. Consumenten die de houdbare repen kopen, zijn op zoek naar een maaltijd waarbij de factor tijd het doorslaggevende element is. Ook het aspect gezondheid is van belang: er mag dus niet teveel suiker of vet inzitten. Als u wilt inspelen op deze doelgroep, denk dan eens aan een snelle ontbijtreep op basis van VollerKoren. VollerKoren is de meest vezelrijke broodmix van AB Mauri, met 33% meer vezels dan in gewoon volkorenbrood. Goed voor je lijf dus en nog heel erg lekker ook.”

  • Carlo Sinke
  • Baktechnisch Specialist
  • AB Mauri
 

Vollerkoren mueslireep:

lekker als ontbijt of tussendoortje!

AB-Mauri_mueslireep-300x225 Steeds meer consumenten zijn op zoek naar een gezond ontbijt of tussendoortje, dat zowel snel als smakelijk is. Leg daarom eens de VollerKoren Ontbijtreep in uw vitrine. Deze reep op basis van de meest vezelrijke broodmix van AB Mauri, voldoet aan alle wensen. De topping van Mauri Deco Seeds met geroosterde hazelnoten geven de reep een heerlijk knapperige bite. Lekker voor elk moment van de dag.

Ingrediënten

Voor het basisrecept:

VollerKorenmix 50% 50% 1 kg
Volkorenmeel 50% 1 kg
Koningsgist® 2% 0,04 kg
Water 72% 1,44 l
 

Voor de topping:

Mauri Deco Seeds 750 g
Geroosterde hazelnoten 250 g
Vloeibare honing 200 g
Water 50 g

Werkwijze

  • Kneden Deeg maken zoals voor VollerKorenbrood. Twintig inuten laten loskomen en machinaal uitrollen. In bakvorm (60/40) leggen en bestuiven met water.
  • Decoreren Strooisel maken van Mauri Deco Seeds, hazelnoten, honing en water. Verdelen over deeg en goed aandrukken. Geheel bespuiten met water.
  • Rijzen Ca. 60 minuten bij 35˚C (85% RV).
  • Bakken Ca. 20-25 minuten bij 220˚C met stoom.
  • Vormen Snijden naar wens.
  • Afwerken Decoreren met afdekgelei of poedersuiker.
Lees ook
Nationaal schoolontbijt wil kinderen hele jaar van ontbijt voorzien

Nationaal schoolontbijt wil kinderen hele jaar van ontbijt voorzien

Paralympisch tenniskampioen Esther Vergeer opende 7 november in Burgers’ Zoo in Arnhem de twintigste editie van het Nationaal Schoolontbijt. Tegelijkertijd lanceerde Nationaal Schoolontbijt het plan om het hele jaar basisschoolkinderen die dat nodig hebben een ontbijt aan te bieden.

Inschrijving voor het Burgemeestersontbijt open voor ambachtelijke bakkers

Inschrijving voor het Burgemeestersontbijt open voor ambachtelijke bakkers

Het Burgemeestersontbijt, onderdeel van het Nationaal Schoolontbijt, is terug van weggeweest. Stichting Ambachtelijke Bakkerij organiseert het Burgemeestersontbijt dit jaar in de eerste week van oktober. Alleen ambachtelijke bakkers kunnen deelnemen.

Nationaal Schoolontbijt 2021 van start in Rotterdamse Kuip

Nationaal Schoolontbijt 2021 van start in Rotterdamse Kuip

In de Rotterdamse Kuip ging vandaag, 1 november, het Nationaal Schoolontbijt van start. Presentator Klaas van Kruistum verzorgde samen met voetballer Soufiane Touzani de officiële aftrap van de 19e editie.