Ondernemer en medewerker: We doen het samen!

Jacqueline Steehouwer_Bouwer&Officier

Maart 2020 zal niemand ooit vergeten: onze wereld stond plotseling op zijn kop. Ook voor mij persoonlijk, toen ik op 30 maart de arts hoorde zeggen: ‘Ik heb geen goed nieuws.’  Op zo’n moment besef je niet eens wat voor impact het allemaal heeft, noch de coronacrisis, noch het omgaan met de status van kankerpatiënt.

Die impact is wel steeds duidelijker. Ik heb inmiddels ervaren wat de gevolgen van chemo zijn, en zo goed en zo kwaad als het gaat maken we er met alle beperkende maatregelen het beste van. Al begint het hier en daar te kraken en te piepen…

De roep om de economie van het slot te halen klinkt steeds luider. We riepen massaal om steunmaatregelen, maar toen ze kwamen waren ze te laat, te beperkt of onuitvoerbaar. We zagen ook dat grote bedrijven die in goede tijden sputteren over belastingtarieven nu de eerste zijn die de hand ophouden. En als we straks met elkaar de rekening moeten opbrengen, zal het gemor nog toenemen.

Niet klagen

Gelukkig is er ook een andere kant. Een van de dingen die we van deze periode hebben geleerd, is dat je in tijden van crisis terugvalt op je directe omgeving. En dat is wat de sector op een prachtige manier heeft gedaan. Niet klagen, maar met elkaar de schouders eronder en inspelen op wat er wel kan! Massaal is er gekozen voor de NOW-regeling om zoveel mogelijk medewerkers aan het werk te houden. Want zonder die medewerkers gaan we het niet redden. Velen van u hebben hun loyaliteit ervaren om het met elkaar te fiksen. Want zij waren het die ervoor zorgden dat de consument toch voor dat lekkere broodje of banket bij u terechtkon. Wij krijgen dan ook regelmatig de vraag of er mogelijkheden zijn om medewerkers daarvoor te belonen.

Loyaliteit is niet te koop

Het woord ‘beloning’ wordt meestal rechtstreeks gekoppeld aan geld, maar wist u dat salaris maar in beperkte mate motiveert? De meest genoemde reden waarom werknemers vertrek­ken, is dat ze zich onvoldoende gewaardeerd voelen. Dus wat mij betreft staat waardering nummer 1 als beloningsinstrument. We krijgen allemaal een kick van erkenning voor ons werk.

Mijn eerste vraag is dan ook of u uw medewerkers wel hebt verteld dat u blij bent met hun inzet in deze moeilijke tijd en of u ze daarvoor hebt bedankt. Het lijkt zo simpel, maar in de praktijk blijkt het voor velen lastig.

Werkomgeving

Naast waardering is het bieden van een fijne werkomgeving een beloningsvorm. Denk daarbij niet alleen aan goede ventilatie, verlichting en netheid, maar ook aan flexibiliteit in werkuren, of het faciliteren van een goede thuiswerkplek als de omstandigheden dat toelaten. Of iets simpels als het ophangen van een dartbord om in de pauze wat te kunnen ontspannen.

Wilt u daarbij toch iets in de geldelijke sfeer doen, denk dan eens aan de volgende mogelijkheden:
• de extra ruimte voor werkkosten (3 procent in 2020), bijvoorbeeld voor een bloemetje of cadeau­bon;
• een incidentele bonus;
• een fiets van de zaak (bijtelling 7%).

Uw salarisadministrateur kan u hierbij adviseren.

Bouwer en Officier

De auteur, Jacqueline Steehouwer, is accountant bij Bouwer & Officier Accountants en Belastingadviseurs voor bakkers te Hazerswoude, 071-3419000. Meer info: www.bouwer-officier.nl.

Lees alle columns van Bouwer & Officier in ons dossier Financieel.

Dossiers
Lees ook
Profiteer zo mogelijk van de steunmaatregelen

Profiteer zo mogelijk van de steunmaatregelen

Het kan u niet ontgaan zijn dat de overheid een groot aantal maatregelen heeft opgetuigd om ondernemers door de coronacrisis te helpen. Hebt u ze al optimaal benut?

“Als je kan springen, spring dan!”

“Als je kan springen, spring dan!”

Ritchie Soekhlal van banketbakkerij Tummers is een van de jonge ondernemers die aan het woord komen in de serie Jong Talent van het Kennemer Business zakennetwerk. “Als je kan springen, spring dan!” Dat is de belangrijkste tip van Ritchie voor jonge mensen die overwegen een eigen bedrijf te starten.

Kwetsbaarheid

Kwetsbaarheid

“Het is niet de criticus die telt. Niet degene die ons erop wijst waarom de sterke man struikelt, of wat de man van de daad beter had kunnen doen. De eer komt toe aan de man die daadwerkelijk in de arena staat, zijn gezicht besmeurd met stof, zweet, en bloed. Die zich kranig weert. Die fouten maakt en keer op keer tekortschiet, omdat dat nu eenmaal...

Lijnoperator omgeving Utrecht

Lijnoperator omgeving Utrecht

Wat ga je doen?Wij zoeken voor deze bakkerij een lijnoperator. De werkzaamheden bestaan o.a. uit het bedienen van de automatische productielijnen, het zetten van...

Bakker / Ovenist omgeving Doorn

Bakker / Ovenist omgeving Doorn

Wat ga je doen?Ben jij een bakker/ ovenist en weet je ook je weg te vinden in het magazijn en achter het stuur? Dan is deze vacature zeker weten iets voor jou! Door...

Zelfstandig werken broodbakker omgeving Zwolle

Zelfstandig werken broodbakker omgeving Zwolle

Wat ga je doen?In deze functie voor de lange termijn ga je als zelfstandig werkend broodbakker ga jij samen met je collega's het perfecte brood maken. Dit doe je...