Nu al investering in energiebesparing

Foto: Pixabay

Het Klimaatakkoord. Voorlopig is het alleen nog een voorstel, maar duidelijk is wel dat er de komende jaren heel wat staat te gebeuren. We moeten van het gas, en de CO2-uitstoot moet naar beneden. Wat betekent dit voor de branche? En hoe bereiden bakkers zich hierop voor? De verschillende brancheorganisaties zijn er al volop mee bezig. “Het ...
Dossiers
Lees ook
Vijf jaar Smart Food Alliance

Vijf jaar Smart Food Alliance

Al vijf jaar zet de Smart Food Alliance zich in voor het ontwikkelen van duurzame, gezonde en eerlijke voedselketens door betere samenwerking en meer innovatie. Dit jubileum werd gevierd in aanwezigheid van Minister Staghouwer van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV).

Energiebesparingstips voor ambachtelijke bakkers

Energiebesparingstips voor ambachtelijke bakkers

Als bakker draaien je ovens op volle toeren. Ook de rijskast en de koel- vriescellen verbruiken veel energie. In tijden van hoge energieprijzen is dat natuurlijk ontzettend vervelend. Je komt voor hoge kosten te staan en natuurlijk wil je een prijsverhoging tot ene minimum beperken. Daarom geven we een aantal tips om zoveel mogelijk te kunnen besparen.

Transitie naar gezonder en duurzamer voedselaanbod noodzakelijk

Transitie naar gezonder en duurzamer voedselaanbod noodzakelijk

De voedingsindustrie moet veranderen en met een duurzamer en gezonder aanbod komen. Daarvoor pleit keynote speaker Jaap Seidell tijdens zijn lezing op de tweede dag van Food Technology. “We hebben ons kapot geïnnoveerd aan producten voor kinderen, maar het zijn allemaal producten die ze eigenlijk niet zouden moeten eten.”