Nieuwe weg

Bakkers in bedrijf_Foto Jos den Otter_uitsnede

Bakkers-in-bedrijf_Foto-Jos-den-Otter-164x300 Na een lange loopbaan van maar liefst 31 jaar is onze directeur Cor Havermans op 1 maart met pensioen gegaan. Daarmee is niet alleen een aimabele collega vertrokken, maar ook een ‘vraagbaak’ binnen onze organisatie. Want zoveel kennis en ervaring is niet in één keer te vervangen. Een column als deze is er in principe niet voor bestemd mensen publiekelijk te bedanken, maar deze keer doe ik het toch. Cor was veel en vaak actief achter de schermen. Hij heeft veel betekend voor de NBOV en onze branche. Dus bij deze: Cor bedankt voor al je kennis, kunde, wijsheid en inzichten!

Het vertrek van Cor heeft mij wel weer doen beseffen met hoeveel onderwerpen de NBOV zich eigenlijk bezighoudt op het gebied van arbeid, onderwijs, economie, voedselveiligheid en communicatie. Projecten zoals online ondernemen, bedrijfsopvolging, de kennisbank ‘Bakkerspedia’, de vitaliteitsregeling, storytelling, de begeleiding van (jong) talent via Bakkersleague, de campagne ‘Terug naar de Basis’, etikettering en de Kredietunie zijn maar een greep uit de vele activiteiten. Gelukkig beschikt de NBOV over een zeer deskundig team van medewerkers dat er samen met het bestuur voor zorgt dat de NBOV op koers blijft. En met de komst van onze nieuwe directeur Jan Sander de Bie, die op 15 maart bij ons is begonnen, slaan wij hiermee weer een nieuwe weg in.

Zowel in de afgelopen, als de komende periode hadden en hebben wij veel ontmoetingsmomenten op de agenda staan. Ik nodig u allen van harte uit met ons mee te denken, mee te praten om ons mooie ambacht op de kaart te houden en natuurlijk onze nieuwe directeur te ontmoeten. Wij gaan een nieuwe fase in. Ik hoop natuurlijk van ganser harte dat u hiervan deelgenoot bent en met ons mee helpt bouwen aan de toekomst van onze ambachtelijke (banket)bakkerij en uw eigen NBOV.

Lees ook
Ik wens je veel personeel

Ik wens je veel personeel

Je leest het steeds vaker en ik krijg er ook steeds vaker vragen over: collega­bakkers die achter elkaars personeel aan zitten. De frustraties lijken bovendien steeds groter te worden: “Kunnen we het niet verbieden of zo?” In mijn eigen bedrijf merk ik het ook. Meer dan anders worden medewerkers gepolst om bij een andere bakker te gaan...

NBOV: spil in bakkerijbranche in turbulente tijden

NBOV: spil in bakkerijbranche in turbulente tijden

De NBOV is als klassieke ondernemersorganisatie opgericht om de gezamenlijke belangen van de ambachtelijke bakkerijbranche te behartigen. De organisatie is inmiddels meer dan dat: ze helpt ondernemers en de branche op vele vlakken en is de ‘linking pin’ tussen ondernemers en overheid. NBOV-directeur Marie-Hélène Zengerink en voorzitter Arend Kisteman...

Startersdag bij Bakery Institute helpt ondernemers op weg

Startersdag bij Bakery Institute helpt ondernemers op weg

De Startersdag die de NBOV met Bakery Institute en Stichting Bedrijfsopvolging Bakkerij op woensdag 30 maart organiseerde, heeft een diverse groep ondernemers flink op weg geholpen, schrijven de organisaties. Tijdens Startersdag bij Bakery Institute in Zaandam kwamen allerlei kanten van het (beginnende) ondernemen aan bod.