Nieuwe weg

Bakkers in bedrijf_Foto Jos den Otter_uitsnede

Bakkers-in-bedrijf_Foto-Jos-den-Otter-164x300 Na een lange loopbaan van maar liefst 31 jaar is onze directeur Cor Havermans op 1 maart met pensioen gegaan. Daarmee is niet alleen een aimabele collega vertrokken, maar ook een ‘vraagbaak’ binnen onze organisatie. Want zoveel kennis en ervaring is niet in één keer te vervangen. Een column als deze is er in principe niet voor bestemd mensen publiekelijk te bedanken, maar deze keer doe ik het toch. Cor was veel en vaak actief achter de schermen. Hij heeft veel betekend voor de NBOV en onze branche. Dus bij deze: Cor bedankt voor al je kennis, kunde, wijsheid en inzichten!

Het vertrek van Cor heeft mij wel weer doen beseffen met hoeveel onderwerpen de NBOV zich eigenlijk bezighoudt op het gebied van arbeid, onderwijs, economie, voedselveiligheid en communicatie. Projecten zoals online ondernemen, bedrijfsopvolging, de kennisbank ‘Bakkerspedia’, de vitaliteitsregeling, storytelling, de begeleiding van (jong) talent via Bakkersleague, de campagne ‘Terug naar de Basis’, etikettering en de Kredietunie zijn maar een greep uit de vele activiteiten. Gelukkig beschikt de NBOV over een zeer deskundig team van medewerkers dat er samen met het bestuur voor zorgt dat de NBOV op koers blijft. En met de komst van onze nieuwe directeur Jan Sander de Bie, die op 15 maart bij ons is begonnen, slaan wij hiermee weer een nieuwe weg in.

Zowel in de afgelopen, als de komende periode hadden en hebben wij veel ontmoetingsmomenten op de agenda staan. Ik nodig u allen van harte uit met ons mee te denken, mee te praten om ons mooie ambacht op de kaart te houden en natuurlijk onze nieuwe directeur te ontmoeten. Wij gaan een nieuwe fase in. Ik hoop natuurlijk van ganser harte dat u hiervan deelgenoot bent en met ons mee helpt bouwen aan de toekomst van onze ambachtelijke (banket)bakkerij en uw eigen NBOV.

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
Al 35 bakkers sloten hun deuren door de energiecrisis

Al 35 bakkers sloten hun deuren door de energiecrisis

Al minimaal 35 bakkers met zo’n 70 vestigingen moesten hun zaak sluiten ten gevolge van de energiecrisis, vertelt directeur Marie-Hélène Zengerink van de NBOV aan BNR. De energieprijzen voor bakkers liggen vaak drie tot tien keer zo hoog liggen als voor de crisis.

‘Goede hygiëne is fundament onder bakkersbedrijf’

‘Goede hygiëne is fundament onder bakkersbedrijf’

Als we in de afgelopen periode iets van COVID hebben geleerd, is het wel dat ondernemers niet alle gevaren in een bedrijf kunnen voorkomen of genezen. Maar op veel risico’s kun je je wel degelijk voorbereiden. Zeker als het gaat om voedselveilig werken in de bakkerijsector.

Bakkerijtrends 2023: Consument wordt duurzamer en bewuster

Bakkerijtrends 2023: Consument wordt duurzamer en bewuster

De bakkerijsector staat in 2023 voor belangrijke uitdagingen. Naast beleving en gezondheid speelt ook duurzaamheid een grote rol in het nieuwe jaar. Steeds vaker zijn consumenten zich bewust van het effect dat onze voeding heeft op het milieu, maar dankzij huidige ontwikkelingen letten ze ook meer op hun uitgaven. Daarom zette Sonneveld verschillende...