Nieuwe weg

Bakkers in bedrijf_Foto Jos den Otter_uitsnede

Bakkers-in-bedrijf_Foto-Jos-den-Otter-164x300 Na een lange loopbaan van maar liefst 31 jaar is onze directeur Cor Havermans op 1 maart met pensioen gegaan. Daarmee is niet alleen een aimabele collega vertrokken, maar ook een ‘vraagbaak’ binnen onze organisatie. Want zoveel kennis en ervaring is niet in één keer te vervangen. Een column als deze is er in principe niet voor bestemd mensen publiekelijk te bedanken, maar deze keer doe ik het toch. Cor was veel en vaak actief achter de schermen. Hij heeft veel betekend voor de NBOV en onze branche. Dus bij deze: Cor bedankt voor al je kennis, kunde, wijsheid en inzichten!

Het vertrek van Cor heeft mij wel weer doen beseffen met hoeveel onderwerpen de NBOV zich eigenlijk bezighoudt op het gebied van arbeid, onderwijs, economie, voedselveiligheid en communicatie. Projecten zoals online ondernemen, bedrijfsopvolging, de kennisbank ‘Bakkerspedia’, de vitaliteitsregeling, storytelling, de begeleiding van (jong) talent via Bakkersleague, de campagne ‘Terug naar de Basis’, etikettering en de Kredietunie zijn maar een greep uit de vele activiteiten. Gelukkig beschikt de NBOV over een zeer deskundig team van medewerkers dat er samen met het bestuur voor zorgt dat de NBOV op koers blijft. En met de komst van onze nieuwe directeur Jan Sander de Bie, die op 15 maart bij ons is begonnen, slaan wij hiermee weer een nieuwe weg in.

Zowel in de afgelopen, als de komende periode hadden en hebben wij veel ontmoetingsmomenten op de agenda staan. Ik nodig u allen van harte uit met ons mee te denken, mee te praten om ons mooie ambacht op de kaart te houden en natuurlijk onze nieuwe directeur te ontmoeten. Wij gaan een nieuwe fase in. Ik hoop natuurlijk van ganser harte dat u hiervan deelgenoot bent en met ons mee helpt bouwen aan de toekomst van onze ambachtelijke (banket)bakkerij en uw eigen NBOV.

Lees ook
Nieuwe receptuur kan voor uitdagingen zorgen

Nieuwe receptuur kan voor uitdagingen zorgen

Productontwikkeling of het maken van een aangepaste receptuur levert naast mooie nieuwe producten ook wel eens uitdagingen op bij het bepalen van de naam of het geven van de informatie.

Ambassadeurs

Ambassadeurs

In de media werd recent geroepen dat er steeds meer bakkerijen in Nederland zijn. Uit cijfers van het GFK blijkt dat het marktaandeel van het ambacht in 2021 verder is gestegen. Recent organiseerde de NBOV met het Bakery Institute een Startersdag en deze zat binnen no-time vol. Zonder grote campagnes zet het ambacht zich dus steeds beter en meer op...

‘Wacht niet tot je pensioenleeftijd met het regelen van bedrijfsopvolging'

‘Wacht niet tot je pensioenleeftijd met het regelen van bedrijfsopvolging'

Veel ondernemers denken (liever) niet na over wat er komt kijken bij stoppen met het bedrijf. Aan bedrijfsoverdracht zitten fiscale, juridische en vooral emotionele kanten. Het advies luidt: schakel deskundige hulp in en begin op tijd.