Nieuwe weg

Bakkers in bedrijf_Foto Jos den Otter_uitsnede

Bakkers-in-bedrijf_Foto-Jos-den-Otter-164x300 Na een lange loopbaan van maar liefst 31 jaar is onze directeur Cor Havermans op 1 maart met pensioen gegaan. Daarmee is niet alleen een aimabele collega vertrokken, maar ook een ‘vraagbaak’ binnen onze organisatie. Want zoveel kennis en ervaring is niet in één keer te vervangen. Een column als deze is er in principe niet voor bestemd mensen publiekelijk te bedanken, maar deze keer doe ik het toch. Cor was veel en vaak actief achter de schermen. Hij heeft veel betekend voor de NBOV en onze branche. Dus bij deze: Cor bedankt voor al je kennis, kunde, wijsheid en inzichten!

Het vertrek van Cor heeft mij wel weer doen beseffen met hoeveel onderwerpen de NBOV zich eigenlijk bezighoudt op het gebied van arbeid, onderwijs, economie, voedselveiligheid en communicatie. Projecten zoals online ondernemen, bedrijfsopvolging, de kennisbank ‘Bakkerspedia’, de vitaliteitsregeling, storytelling, de begeleiding van (jong) talent via Bakkersleague, de campagne ‘Terug naar de Basis’, etikettering en de Kredietunie zijn maar een greep uit de vele activiteiten. Gelukkig beschikt de NBOV over een zeer deskundig team van medewerkers dat er samen met het bestuur voor zorgt dat de NBOV op koers blijft. En met de komst van onze nieuwe directeur Jan Sander de Bie, die op 15 maart bij ons is begonnen, slaan wij hiermee weer een nieuwe weg in.

Zowel in de afgelopen, als de komende periode hadden en hebben wij veel ontmoetingsmomenten op de agenda staan. Ik nodig u allen van harte uit met ons mee te denken, mee te praten om ons mooie ambacht op de kaart te houden en natuurlijk onze nieuwe directeur te ontmoeten. Wij gaan een nieuwe fase in. Ik hoop natuurlijk van ganser harte dat u hiervan deelgenoot bent en met ons mee helpt bouwen aan de toekomst van onze ambachtelijke (banket)bakkerij en uw eigen NBOV.

Lees ook
Creativiteit als wapen tegen coronacrisis

Creativiteit als wapen tegen coronacrisis

De coronacrisis hakt er flink in bij de Nederlandse voedingsspeciaalzaken. De brancheverenigingen van bakkers, slagers, viswinkels en slijters zien dramatische omzetverliezen én een enorme veerkracht en creativiteit. Hoe gaan de bakkers om met de coronacrisis?

Blijf alert: Voorkom cybercriminaliteit

Blijf alert: Voorkom cybercriminaliteit

Ondernemers, overheden en organisaties zien de pogingen tot cybercriminaliteit de laatste tijd flink toenemen. Alertheid kan voorkomen dat u slachtoffer wordt; vooruitdenken ook.

Bedrijfsvoering = samenwerken

Bedrijfsvoering = samenwerken

Als ik deze column schrijf, werken we een dikke maand volgens de strenge coronaregelgeving. Je zult maar een horecabedrijf hebben, of een bakkerij in een regio waar de overheid de toegang voor toeristen verbiedt. Bedrijfsvoering? Bedrijfsontvoering, lijkt het soms – al begrijpen we dondersgoed waarom het moet.

Zelfstandig werkend broodbakker omgeving Arnhem gezocht

Zelfstandig werkend broodbakker omgeving Arnhem gezocht

Wat ga je doen?Voor een ambachtelijke bakkerij in de omgeving van Arnhem zijn op korte termijn op zoek naar een zelfstandig werkend broodbakker. De werkzaamheden...

Deegmaker productie omgeving Zoetermeer

Deegmaker productie omgeving Zoetermeer

Wat ga je doen?Voor een bakkerij in de omgeving van Zoetermeer zijn wij op zoek naar deegmakers in de productie. Werkzaamheden: > Afwegen, mengen en kneden van de(hulp)grondstoffen...

Broodbakker ambachtelijk omgeving Zwolle

Broodbakker ambachtelijk omgeving Zwolle

Wat ga je doen?In deze functie voor de lange termijn ga je als zelfstandig werkend broodbakker ga jij samen met je collega's het perfecte brood maken. Dit doe je...