Het nieuwe jasje van BakkersVak

15 december 2017

Bread-klein-manon-300x200 Een nieuwe locatie, een uitbreiding met IJs en een intensievere samenwerking met het BoulangerieTeam, het Nederlands Patisserie Team en het Bakery Institute. Tijd voor vijf vragen aan Corine Visser, Event Manager van Bakkersvak.

Waarom een nieuwe locatie?

Corine: “Ik denk dat iedereen wel merkte dat we in het Autotron in Rosmalen uit ons jasje groeiden. Met twee uitverkochte hallen konden we eigenlijk geen kant meer op, dus wanneer we verder wilden groeien, moest dat wel op een andere locatie.

In 2016 was daar Evenementenhal Gorinchem. Door de overname van onze organisatie Easyfairs was de keuze voor een nieuwe, en heel belangrijk een grótere hal, snel gemaakt. Door deze mooie samenloop van omstandigheden vindt Bakkersvak 2018 dan ook voor het eerst plaats in Evenementenhal Gorinchem.

Deze locatie biedt ons de mogelijkheid om te groeien en geeft de kans om alles weer in één ruimte te organiseren, waardoor het voor zowel de exposanten als bezoekers weer overzichtelijk wordt.”

Verandert er veel voor exposanten en bezoekers?

“Behalve de locatie verandert er eigenlijk niet zo heel veel. Het blijft het Bakkersvak-concept, zoals exposanten en bezoekers van ons dat gewend zijn. Natuurlijk kijken we wel na elke editie naar eventuele verbeterpunten om zo de kwaliteit van de beurs te blijven waarborgen. Eén van die aspecten is de kwaliteit van de bezoekers. Daarom gaan we voor Bakkersvak 2018 het toegangsbeleid voor bezoekers iets aanscherpen.

Dit jaar kunnen bezoekers zichzelf alleen inschrijven voor een gratis bezoek als zij een uitnodiging krijgen van één van de exposanten of via een uitnodiging van Bakkersvak zelf. Zo hebben leveranciers zelf de verantwoordelijkheid wie ze uitnodigen en weten we ook zeker dat de ‘juiste bezoeker’ zichzelf inschrijft voor een bezoek aan Bakkersvak. Bezoekers die niet in het bezit zijn van een code betalen 25 euro entree.

Wat ook nieuw is dit jaar, is het vaste tijdslot voor studenten op maandagmiddag vanaf 14.00 uur.”

De demonstraties en wedstrijden vinden deze keer op een groot plein plaats?

“Ja, die hebben we niet meer over verschillende plekken verdeeld. Met het Nederlands Patisserie Team, het BoulangerieTeam en het Bakery Institute laten we zien dat samenwerken sterker maakt én dat er verschillende niveaus zijn binnen de branche waarop je iets kunt bereiken. Met demonstraties, de Dutch Pastry Award en andere optredens waar ik nu nog niks over kan zeggen, gaan we ook laten zien hoe je binnen de branche kunt groeien.”

Visit the future zoals jullie dat noemen?

“Dat is inderdaad de missie van Easyfairs en deze missie willen we in elke beurs die we organiseren terug laten komen, waaronder natuurlijk ook Bakkersvak. We willen dat elke bezoeker met nieuwe ideeën en energie het ondernemerschap weer tegemoet gaat. Dat je geïnspireerd voor de toekomst de deur uit gaat.”

En deze keer dan aangevuld met ijs?

“Ja! We merkten steeds meer dat de grenzen tussen brood & banket, chocolade en ijs aan het vervagen zijn. Daarom is IJs absoluut een toegevoegde waarde aan Bakkersvak. Mede dankzij Carpigiani Ambachtelijk Benelux, Ice Concepts Benelux, Bakeplus, Laan Heiloo en Dawn Foods Benelux hebben we deze mooie stap kunnen bewerkstelligen en groeien we maar liefst met 20 procent in het aanbod. Daarnaast brengt Carpigiani Ambachtelijk Benelux de voorrondes van de World Gelato Tour voor de Nederlandse ijsbereiders naar Bakkersvak.

Exposanten die op Bakkersvak staan en iets voor de ijsbereiders te bieden hebben, vragen we dit aan ons door te geven, zodat we een mooie ijsroute op kunnen stellen met exposanten die niet op IJs staan.”

Altijd op de hoogte blijven?