Nieuwe editie Bakkersvak Journaal online

voor bericht Bakkersvakjournaal

Bakkersvak en Bakkers in bedrijf brengen samen het Bakkersvak Journaal uit met alle nieuwtjes rondom Bakkersvak 2019. De nieuwe editie staat nu online. In deze editie: een vooruitblik op de komende editie van Bakkersvak. Alles over duurzame chocolade van Callebaut, de terugkeer van ijs op bakkersvak, Royal Steensma, nieuwkomers op de beurs, een impressievideo van Bakkersvak 2018 en natuurlijk alle praktische informatie die je nodig hebt.

Over een paar maanden, namelijk op 10, 11 en 12 maart is het zo ver: Bakkersvak 2019. De beurs wordt voor het tweede jaar in Evenementenhal Gorinchem gehouden, maar voor het eerst met een duur van drie dagen. “De dinsdag is erbij gekomen: een dag die uit onderzoek naar voren sprong als de gewenste, ideale dag om Bakkersvak te bezoeken”, vertelt eventmanager Corine Visser. Dit jaar staat de beurs in het teken van inspiratie voor ambachtelijke (banket)bakkers, patissiers, chocolatiers, horecaprofessionals, cateraars en ijsbereiders.

Segment IJs

Het segment IJs krijgt opnieuw een plek op de beurs. De meeste deelnemers uit het segment IJs van afgelopen jaar hebben alweer toegezegd. Ook zijn er een aantal nieuwkomers te vinden op de komende editie van Bakkersvak. Een centraal geplaatst IJs-plein vormt het hart van ‘IJs’ en ook de IJsroute keert terug.

Nieuwe soort chocolade

Callebaut is ook te vinden op de beurs. Het bedrijf introduceerde dit jaar een nieuwe chocoladesoort: Ruby RB1 Chocolade. Deze chocolade heeft bijzondere smaak- en kleureigenschappen die nog niet eerder vertoond waren. De kleur van deze nieuwe soort chocolade is namelijk roze en heeft een intens fruitige smaak.

Royal Steensma

Royal Steensma is komende editie aanwezig met de meesters Hidde de Brabander, Daan Hesseling en Hiljo Hillebrand. Zij vertonen op de stand van Royal Steensma hun kunsten en laten de bezoekers zien wat er allemaal mogelijk is.

Lees meer over Bakkersvak in deze editie van het Bakkersvak Journaal. 

Lees ook
De broodbijbel

De broodbijbel

Het boek De broodbijbel, geschreven door Meester Boulanger Hiljo Hillebrand, verschijnt op 26 maart. In het boek komen alle belangrijke basistechnieken voorbij met daarnaast tips, praktische aanwijzingen en originele variaties. In het boek staan heldere constructies en duidelijke stap-voor-stapfoto's. Het boek bevat veel recepten zoals ambachtelijke...

Nederland scoort punten in de strijd om de iba-cup

Nederland scoort punten in de strijd om de iba-cup

Naast Korea, Rusland en Japan stond Nederland vandaag op het bakkerspodium in München, voor de strijd om de iba-UIBC-cup. Namens Nederland en het BoulangerieTeam nemen Michel Schröder en Hans Heiloo de honneurs waar op de iba in Zuid-Duitsland. Vanaf begin dit jaar hebben ze keihard gewerkt om vandaag het hoogst haalbare te halen. Oven-pech Het...

Royal Steensma viert 180-jarig bestaan op Bakkersvak

Royal Steensma viert 180-jarig bestaan op Bakkersvak

Grondstoffenleverancier Royal Steensma bestaat in 2019 180 jaar. Dit jubileum wordt gevierd tijdens Bakkersvak van 10 tot 12 maart in Gorinchem met een receptenboek en ludieke jubileumactie met een officieel Winmau-dartbord met een Royal Steensma-pijlenset. Ook lanceert de grondstoffenlevancier de nieuwe innovatie Jelleasy. Royal Steensma is al...

Bakker/ operator productie omgeving Nijmegen

Bakker/ operator productie omgeving Nijmegen

Wat ga je doen?Als operator productie draag je zorg voor de producten die worden bereidt in deze bakkerij. We zijn per direct op zoek naar een ervaren bakker/ operator...

Leerling BBL Artisanaal

Leerling BBL Artisanaal

Wat ga je doen?Gaat er voor jou niets boven de geur van pasgebakken brood? Voor de artisanale bakkerij zijn wij per direct op zoek naar een leerling BBL. Dagelijks...

Verkoopmedewerker omgeving Groningen

Verkoopmedewerker omgeving Groningen

Wat ga je doen?Heb jij altijd al heerlijke brood- en banketproducten willen verkopen? Dan is dit je kans! Een ambachtelijke bakkerij, met meerdere winkels in de...