Nieuwe editie Bakkersvak Journaal online

voor bericht Bakkersvakjournaal

Bakkersvak en Bakkers in bedrijf brengen samen het Bakkersvak Journaal uit met alle nieuwtjes rondom Bakkersvak 2019. De nieuwe editie staat nu online. In deze editie: een vooruitblik op de komende editie van Bakkersvak. Alles over duurzame chocolade van Callebaut, de terugkeer van ijs op bakkersvak, Royal Steensma, nieuwkomers op de beurs, een impressievideo van Bakkersvak 2018 en natuurlijk alle praktische informatie die je nodig hebt.

Over een paar maanden, namelijk op 10, 11 en 12 maart is het zo ver: Bakkersvak 2019. De beurs wordt voor het tweede jaar in Evenementenhal Gorinchem gehouden, maar voor het eerst met een duur van drie dagen. “De dinsdag is erbij gekomen: een dag die uit onderzoek naar voren sprong als de gewenste, ideale dag om Bakkersvak te bezoeken”, vertelt eventmanager Corine Visser. Dit jaar staat de beurs in het teken van inspiratie voor ambachtelijke (banket)bakkers, patissiers, chocolatiers, horecaprofessionals, cateraars en ijsbereiders.

Segment IJs

Het segment IJs krijgt opnieuw een plek op de beurs. De meeste deelnemers uit het segment IJs van afgelopen jaar hebben alweer toegezegd. Ook zijn er een aantal nieuwkomers te vinden op de komende editie van Bakkersvak. Een centraal geplaatst IJs-plein vormt het hart van ‘IJs’ en ook de IJsroute keert terug.

Nieuwe soort chocolade

Callebaut is ook te vinden op de beurs. Het bedrijf introduceerde dit jaar een nieuwe chocoladesoort: Ruby RB1 Chocolade. Deze chocolade heeft bijzondere smaak- en kleureigenschappen die nog niet eerder vertoond waren. De kleur van deze nieuwe soort chocolade is namelijk roze en heeft een intens fruitige smaak.

Royal Steensma

Royal Steensma is komende editie aanwezig met de meesters Hidde de Brabander, Daan Hesseling en Hiljo Hillebrand. Zij vertonen op de stand van Royal Steensma hun kunsten en laten de bezoekers zien wat er allemaal mogelijk is.

Lees meer over Bakkersvak in deze editie van het Bakkersvak Journaal. 

Lees ook
Drie dagen ijs-spiratie

Drie dagen ijs-spiratie

De ijssector blijft groeien. Misschien iets minder dan voorheen, maar desondanks groei. Steeds meer bedrijven binnen het bakkersambacht richten zich ook op ijs. Een podium voor ijsspecialisten mocht daarom op Bakkersvak niet ontbreken. Met drie dagen vol wedstrijden inspireerde de ijsbranche alle bezoekers.

Dit was Bakkersvak én IJs-Vak 2020

Dit was Bakkersvak én IJs-Vak 2020

Op 1, 2 en 3 maart 2020 vond de negende editie van de meest toonaangevende vakbeurs voor de Nederlandse bakkerij- en ijssector plaats: vakbeurs Bakkersvak. Net als in 2019 hadden vakprofessionals drie dagen de tijd om met elkaar in gesprek te gaan. Deze editie was de eerste officiële samensmelting tussen Bakkersvak en IJs-Vak als eigen titels.

Drie dagen Bakkersvak vol demo’s, lezingen en wedstrijden

Drie dagen Bakkersvak vol demo’s, lezingen en wedstrijden

Stefano van Leeuwen was afgetekend de beste deze editie van de Dutch Pastry Award tijdens Bakkersvak 2020. Niet alleen beschouwde de vakjury hem als beste, hij ontving ook nog eens de publieksprijs. In zijn showstuk met het thema ‘Hollands Glorie’ koos hij niet voor een klassiek thema als tulpen of klompen.

Zelfstandig werkend broodbakker omgeving Arnhem gezocht

Zelfstandig werkend broodbakker omgeving Arnhem gezocht

Wat ga je doen?Voor een ambachtelijke bakkerij in de omgeving van Arnhem zijn op korte termijn op zoek naar een zelfstandig werkend broodbakker. De werkzaamheden...

Deegmaker productie omgeving Zoetermeer

Deegmaker productie omgeving Zoetermeer

Wat ga je doen?Voor een bakkerij in de omgeving van Zoetermeer zijn wij op zoek naar deegmakers in de productie. Werkzaamheden: > Afwegen, mengen en kneden van de(hulp)grondstoffen...

Broodbakker ambachtelijk omgeving Zwolle

Broodbakker ambachtelijk omgeving Zwolle

Wat ga je doen?In deze functie voor de lange termijn ga je als zelfstandig werkend broodbakker ga jij samen met je collega's het perfecte brood maken. Dit doe je...